Toruń-6 2-mies kociąt w DT chore -POMOCY! Jedzenia, leków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 01, 2010 21:42 Re: Toruń - co najmniej 5 kociąt plus kocica w kartonie

kbk pisze:Propozycja kotek72, z tego co mówiła mi Pani Grażyna, jest aktualna i dotyczy chyba także kocicy po zabiegu. Fundacja zapewnia, jak to już było pisane, sterylkę po niższej cenie i ew. niezbędny po zabiegu pobyt w fundacji. Potrzebujemy więc złapać koty (nie wiem jeszcze, kiedy dokładnie i czy osobno kocicę do sterylki i osobno kociaki), a później uzbierać fundusze na sterylkę i utrzymanie kotów na tymczasie u kotek72 oraz na doprowadzenie ich do porządku (odrobaczenie, szczepienia, ew. leczenie). No i intensywnie szukać im domków.
Niestety nie ma mnie teraz w Toruniu, ale wysłałem TŻ z żarciem dla bidulek. ;-)

najlepiej odrazu sterylizowac póki wróciła i poprosic o odroczenie terminu płatności...jesli sie da
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lis 01, 2010 22:11 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

to oczywiste,
da się, da :wink:

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto lis 02, 2010 8:48 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Fundacja KOT pisze:to oczywiste,
da się, da :wink:

no i super :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lis 03, 2010 10:00 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

No i co tak tu ucichło :?:
Jak się sprawy mają ...???

Czy może jest szansa na fotki maluchów, bo co rusz się natykam na ogłoszenia..że ktoś szuka rudego malucha i klapa - chcę polecić ale tak całkiem " kota w worku" to trochę lipa nie :roll:

Wiem ,że wszyscy zajęci ale może jakiś fotograf w okolicy by się znalazł :wink:
Czas leci a sprawa chyba stoi w miejscu ..jeśli się mylę to mnie poprawcie :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lis 03, 2010 14:53 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Dokładnie wieczorem będę wiedziała kiedy łapiemy maluchy.A fotki może zrobiłby założyciel watku?Często tam bywa...
Kotka to wiem,ze ma iść na sterylkę.
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Śro lis 03, 2010 14:54 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

kotek72 pisze:Dokładnie wieczorem będę wiedziała kiedy łapiemy maluchy.A fotki może zrobiłby założyciel watku?Często tam bywa...
Kotka to wiem,ze ma iść na sterylkę.

No było by super, tym bardziej,że nawet na forum ktoś szuka rudzielca, więc byłaby może szansa na domek .
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lis 03, 2010 14:58 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Wpisałam w tamtym wątku już.
Mam do adopcji kociaka 5 m-cy,rudy,marmurek.
Te maluszki to myślę,ze trzeba bedzie najpierw troszkę oswoić aby trafiły potem do dobrych domków.
Obrazek
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Post » Śro lis 03, 2010 15:00 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

No pewnie tak,ale podobno ten domek z Gdyni może poczekać , więc można przedstawić kilka propozycji,żeby miał w czym wybierać :wink:
A maluszki chyba nie są mega dzikie więc pewnie oswajanie pójdzie szybko .
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lis 03, 2010 15:11 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Dołożę brakującą kwotę na sterylkę kocicy.
Jak już będzie coś wiadomo to proszę o info na pw. Przeleję kasę na konto.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro lis 03, 2010 22:04 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Właśnie rozmawiałem z Panią Grażyną. Z Ewą trwają rozmowy nt. terminu łapania, w pt. czy w sobotę. Ewa zapewnia kotkom dach nad głową, ale będzie potrzebne wsparcie. Martwię się tylko, że sobota to późno...bo właśnie wróciłem od kotów i sytuacja nie wygląda ciekawie. Nie znam się na kotach zupełnie, ale np. rudzielec wygląda na bardzo chorego - oczy pozlepiane, z nosa leci i oddycha tak, jakby był zapchany, lekko pocharkuje. Z nim jest chyba najgorzej. Jeden z kociaków nie otwiera w ogóle oczu, nie wiem czy są zlepione czy co. Jakby coś na nie nachodziło. Reszta jest w miarę. Najlepiej się mają szylkret i niemal cały czarny z białą obwódką wokół szyi. Harcują w najlepsze, są b. kontaktowe, pierwsze do michy. Czarny z obwódką ma oczy zupełnie zdrowe chyba, poza lekką ropą w jednym oczku. Szylkret też na pewno musi być leczony na oczy, ale jest o niebo lepiej, w prównaniu z tym z pozalepianymi. Koty dostały ode mnie i od pani Grażyny jedzenie, duużo jedzenia i wodę. Jutro spotkamy się tam razem i podejmiemy jakąś decyzję, co z tymi maluchami do soboty zrobić. Na tę chwilę, nie mam warunków żeby wziąć je do siebie, nawet do soboty.
Zdjęć nie mogę zrobić, bo nie mam aparatu, ani USB do telefonu, żeby wrzucić z komórki na komputer. W zeszłym tygodniu, Justyna_p mówiła, że mogłaby podejść i zrobić. Justyno, czy mogłabyś może jutro tam podejść z aparatem? :kotek: Zrobić fotki kotom, jak się da i udokumentować też otoczenie, w jakim żyją.

Dziękuję bardzo za deklarację pomocy, i w szukaniu domków i w kwestii sterylki. :ok:

kbk

Od: Wto paź 26, 2010 23:12

Post » Czw lis 04, 2010 1:23 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Piątek przed południem odpowiada mi jak najbardziej.
Chciałabym od razu zabrać maluchy na przegląd do weta.Potrzebuję również wsparcia w tej kwesii,bo na weta też nie mam.Nie wiadomo też co maluchom może być i jakie leki będą musiały dostać.
Bardzo proszę o wsparcie w postaci żwirku,karmy bo sama nie dam rady :(
Może,skoro mnie nie stać nie powinnam ich zabierać ale czy znajdzie się ktoś inny zanim malce całkiem sie nie pochorują?
Teraz jest już bardzo zimno,maluszki nie mają zbyt wielkich szans na przeżycie.
Najbardziej martwię się o te w najgorszym stanie-każdy dzień na zimnie to dla nich mniejsze szanse... :(
Obrazek

kotek72

Post » Czw lis 04, 2010 7:53 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Oczywiście mogłabym zrobić zdjęcie ale najwcześniej w sobotę.. Dziś i jutro wracam do domu o takiej porze, ze będzie już ciemno. A ktoś z Twoich znajomych, kbk, nie ma aparatu?
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw lis 04, 2010 9:12 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Jesli ewa moze je tymczasowac to mysle, ze spokojnie bedzie mozna zrobic fotki jak juz beda u niej.

Jesli ktos moze sie zdeklarowac, ze cos przekaze- prosze sie wpisywac. Bedzie wiadomo co juz mamy, a co jeszcze potrzebne.
My (fundacja) w tej chwili oferujemy na wstepie 15 kg zwirku i pomoc "wlasnych rak" ;)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Czw lis 04, 2010 10:35 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Przechodziłam tamtędy dzisiaj, niestety pogoda fatalna (deszcz) i udało mi się namierzyć tylko jednego maluszka. Wydaje mi się, że tylko on siedział w budce, być może kocica z resztą schowała się gdzie indziej. Mały wyszedł zresztą też tylko na chwilę, stwierdził, że jest mokro i schował się z powrotem. Miał sklejone oczka, ale nie wyglądał aż tak tragicznie.
Budka:
Obrazek

Maluch:
Obrazek Obrazek

Mogę się dorzucić finansowo do maluchów.
izza & Bajka + Sharky

izza

Od: Pt wrz 26, 2003 14:32

Post » Czw lis 04, 2010 10:41 Re: Toruń-6 kociąt i kocica, znowu ciężarna! pomocy...

Na maluszek słodki . :1luvu:
Pewnie cała rodzinka się gdzieś " ciepło" ulokowała bo sądząc po relacjach naocznych świadków-za chlebem chyba nie muszą nigdzie chodzić na szczęście :)
Obrazek[b]

becia_73

[poprzednia][następna]