PAKT CZAROWNIC XVIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2010 18:53 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Dla koconka i niezorientowanych. Przychyliłyśmy się do tego:
villemo5 pisze:
jasdor pisze:ETIOPIA
Lubelskie pewnie znowu muszą zaczekać :(

Ano właśnie...
Tak się głośno tylko zastanawiam, czy zamiast głosować, lepiej nie zastanowic się wspólnie nad "ustawieniem" głosowania?
Lubelskie czekają już drugi m-c... Nie szkodzi, oby sie tylko doczekały, co?
Co tym sądzicie?
Bo wg mnie Etiopii pomoc jest bezwzględnie potrzebna, ale o kotach nie zapominajmy...
Co myślicie nad takim ustaleniem, żeby teraz wygrała Etiopia( która wygra i tak ;)) a w listopadzie Lubelskie tymczasy?
Hm?
:ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 02, 2010 19:01 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Ja sobie pomyślałam, że jeśli chodzi o sterylki, to problem jest nie tylko w Poznaniu - nie daleko trzeba szukać - nasza Siostra Prezes też organizuje właśnie akcję sterylizacji kotów i zbiera na ten cel pieniądze na różnych imprezach - wiecie o tym prawda? W końcu zbiera pieniądze, fanty na loterie, robi co może żeby tym kotom pomóc. Chyba troszkę by było nie w porządku finansować sterylki w Poznaniu, a nie pomóc finansować sterylek w Brodnicy. Tylko zaraz się okaże, że taki problem ma prawie każde miasto w Polsce... W listopadzie uzgodniłyśmy już na co pójdą pieniądze. Jeśli chcecie zgłosić kandydatury sterylkowe, to może w grudniu - ja bym tu postulowała jednak jeśli już, to naszych, czyli Siostrę Prezes walczącą jak ta lwica o sterylki w Brodnicy, wspomaganą jedynie przez Siostrę Kirke,na akcjach, o ile się nie mylę :oops: A tak naprawdę, to chyba celem naszych zbiórek były koty w potrzebie, czyli awaryjne sytuacje, nie jestem pewna, czy kwestia sterylek, które są problemem codziennym i wiecznym się kwalifikuje :roll: Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam, jeśli tak, to bardzo przepraszam. Chciała bym zaznaczyć, że oczywiście z pokorą przyjmę decyzję większości.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto lis 02, 2010 19:12 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

WAŻNE OGŁOSZENIE
Siostry Czarowne, liczę na Wasze zrozumienie. Lubelskie Tymczasy to była moja kandydatura więc czuję się odpowiedzialna. Otóż dziewczyny coś się ostatnio posprzeczały i wydaje mi się, że nawet nie byłoby komu przelać pieniędzy, mam na myśli osobę, która sprawiedliwie by gotówkę rozdysponowała. Nie są to moje domysły a wnioski z rozmowy u źródła. Wycofuję więc swoją kandydaturę przynajmniej do czasu aż dziewczyny znowu będą pięknie współpracować.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 02, 2010 19:15 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

I zapewne bym się z tobą zgodziła gdyby nie sytuacja i miejsce, gdzie to się dzieje. Tu nie chodzi tylko o steryki, chodzi o tragiczna sytuację 60 kotów, w wiekszości chorych, żyjących i rozmnazających się na potęgę pomiędzy kołami pociągów. Kociaki biegające po szynach. Dworzec jest remontowany, za chwilę czeka go całkowita przebudowa, kolejne baraki i magazyny, w których dotąd zyły te koty sa sukcesywnie wyburzane. Za chwilę zostaną im tylko tory. A jesli sytuacja nie zostanie w miarę możliwości szybko opanowana, kotów będzie ciągle przybywać. Potrzebne są pieniądze nie tylko na sterylizacje, ale również żeby wykarmić te koty.

Rozumiem i szanuję kazde działanie i wysiłki każdej osoby. Ale zgłosiłam właśnie tą akcję, a nie inną, bo sytuacja jest tak samo tragiczna, jak w innych przypadkach, w których Pakt dotąd pomagał, a że dzieje się w moim miescie - tym bardziej znam powagę i tragizm sytuacji.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto lis 02, 2010 19:17 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Nie zmienia to faktu, że w żaden sposób nie kwestionuję wcześniejszych decyzji.

koconek

Post » Wto lis 02, 2010 19:17 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Czyli co? Październikowe pieniądze idą do Etiopii tak? A na listopad jednak głosowanie na nowe kandydatury?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto lis 02, 2010 19:20 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

w listopadzie dostanie nasze wsparcie Etipia, może w grudniu koty z PKP Poznań?
bez głosowania..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto lis 02, 2010 19:21 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Na to wygląda Pomponmamo.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 02, 2010 19:21 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

ja tam jestem za głosowaniem....zdrowiej :mrgreen:

koconek

Post » Wto lis 02, 2010 19:26 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

koconek pisze:I zapewne bym się z tobą zgodziła gdyby nie sytuacja i miejsce, gdzie to się dzieje. Tu nie chodzi tylko o steryki, chodzi o tragiczna sytuację 60 kotów, w wiekszości chorych, żyjących i rozmnazających się na potęgę pomiędzy kołami pociągów. Kociaki biegające po szynach. Dworzec jest remontowany, za chwilę czeka go całkowita przebudowa, kolejne baraki i magazyny, w których dotąd zyły te koty sa sukcesywnie wyburzane. Za chwilę zostaną im tylko tory. A jesli sytuacja nie zostanie w miarę możliwości szybko opanowana, kotów będzie ciągle przybywać. Potrzebne są pieniądze nie tylko na sterylizacje, ale również żeby wykarmić te koty.

Rozumiem i szanuję kazde działanie i wysiłki każdej osoby. Ale zgłosiłam właśnie tą akcję, a nie inną, bo sytuacja jest tak samo tragiczna, jak w innych przypadkach, w których Pakt dotąd pomagał, a że dzieje się w moim miescie - tym bardziej znam powagę i tragizm sytuacji.

Koconku nie obrażaj się przypadkiem, bo naprawdę nie chciałam cie urazić, ani w żadem sposób sprawić ci przykrości. Ja po prostu zastanawiam się jak to ugryźć, żeby było sprawiedliwie i ok. Rozumiem, że działasz w dobrej wierze, nie mam co do tego żadnych wątpliwości i nie są to jakieś moje pretensje, czy uprzedzenia. Być może masz rację - ja faktycznie nie znam sytuacji, napisałam to, co po prostu sobie pomyślałam, wyraziłam swoja opinię, ale nie mam monopolu na nieomylność. Na pewno wypowiedzą się jeszcze inne Siostry i podejmą jak zwykle słuszną i uczciwą decyzję :ok: jak mówiłam - podporządkuję się decyzji paktu.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto lis 02, 2010 19:27 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

pomponmama pisze:Czyli co? Październikowe pieniądze idą do Etiopii tak? A na listopad jednak głosowanie na nowe kandydatury?

Tak właśnie chyba jest. Październikowe miały być dla etiopii :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 02, 2010 19:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Bry ;) Nawdychałam się właśnie świeżego, katowickiego powietrza :twisted: Z lekka szare i zadymione (palą tu węgiel czy buty?:P), ale trafić gdzieś w Katowicach to już wyższa szkoła jazdy.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto lis 02, 2010 19:39 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

AniHili pisze:Bry ;) Nawdychałam się właśnie świeżego, katowickiego powietrza :twisted: Z lekka szare i zadymione (palą tu węgiel czy buty?:P), ale trafić gdzieś w Katowicach to już wyższa szkoła jazdy.

Nie wiem czym palą, też się zastanawiałam... ale tu przynajmniej człowiek widzi, czym oddycha... :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto lis 02, 2010 19:40 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

pomponmama pisze:
koconek pisze:I zapewne bym się z tobą zgodziła gdyby nie sytuacja i miejsce, gdzie to się dzieje. Tu nie chodzi tylko o steryki, chodzi o tragiczna sytuację 60 kotów, w wiekszości chorych, żyjących i rozmnazających się na potęgę pomiędzy kołami pociągów. Kociaki biegające po szynach. Dworzec jest remontowany, za chwilę czeka go całkowita przebudowa, kolejne baraki i magazyny, w których dotąd zyły te koty sa sukcesywnie wyburzane. Za chwilę zostaną im tylko tory. A jesli sytuacja nie zostanie w miarę możliwości szybko opanowana, kotów będzie ciągle przybywać. Potrzebne są pieniądze nie tylko na sterylizacje, ale również żeby wykarmić te koty.

Koconku nie obrażaj się przypadkiem, bo naprawdę nie chciałam cie urazić, ani w żadem sposób sprawić ci przykrości. Ja po prostu zastanawiam się jak to ugryźć, żeby było sprawiedliwie i ok. Rozumiem, że działasz w dobrej wierze, nie mam co do tego żadnych wątpliwości i nie są to jakieś moje pretensje, czy uprzedzenia. Być może masz rację - ja faktycznie nie znam sytuacji, napisałam to, co po prostu sobie pomyślałam, wyraziłam swoja opinię, ale nie mam monopolu na nieomylność. Na pewno wypowiedzą się jeszcze inne Siostry i podejmą jak zwykle słuszną i uczciwą decyzję :ok: jak mówiłam - podporządkuję się decyzji paktu.

spokojnie, ja nie widze zadnego powodu do obrazania sie :mrgreen:

koconek

Post » Wto lis 02, 2010 19:55 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

AniHili pisze:Bry ;) Nawdychałam się właśnie świeżego, katowickiego powietrza :twisted: Z lekka szare i zadymione (palą tu węgiel czy buty?:P)

No to teraz pojechałaś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sprzedam to kolegom :twisted: Ja pierdziu ! :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]