Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 28, 2010 8:44 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Nie wiem, widziałam przodek ;)
Tak z sylwetki i budowy głowy chłopak, ale mogę się mylić ;)
Do tego dość szybko się daje obłaskawić, więc też za kocurkiem przemawia ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw paź 28, 2010 10:37 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Dobrze że już się nie ukrywa :D :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 02, 2010 12:40 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Coraz częściej drogi moje i Sreberka krzyżują się ;)
Przypadkiem oczywiście 8)
Wczoraj udało mi sie go nawet (przy misce, ale zawsze) pogłaskać po główce 8O
Juz nie pilnuję dyżurów, tylko codziennie chodzę do niego - najwyżej dostanie podwójną porcje ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponieważ podchodzi coraz bliżej, miałam okazję go sobie lepiej obejrzeć. Zauważyłam np, że ma tyłku rudą łatkę 8O Raczej nie jest to łatka szylkretowa, bardziej wywołana mechanicznie. Tylko czy jest coś, co może odbarwić tak futerko? Chemia? Może ogień?
Jakis pomysł?
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto lis 02, 2010 13:42 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Jest piękny!

Ludzkie włosy odbarwia woda utleniona, ale futerko?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto lis 02, 2010 14:01 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Przeciskał się pod świeżo pomalowanym płotem? 8)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lis 02, 2010 14:09 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

To nie jest pomalowane - to tak, jakby odbarwione. Wygląda na całkiem naturalną łatę.
Faktycznie jak po wodzie utlenionej, tylko czemu na rudo? ;)
Obrazek

Avian

Post » Wto lis 02, 2010 16:19 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Piękny jest Sreberko :1luvu:

Ciekawa ruda łatka 8O
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt lis 05, 2010 11:54 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Była i się zmyła :roll:
Jesien - piękna i złota ... na szczęście wciąż cieplutko, nawet bardzo :D

A jeszcze 3 dni temu tak było :
Obrazek

Teraz złote drzewko stoi ... łyse ;)

Koty śpią pewnie cały dzień w altance, na suchych posłankach, jak słyszą jednak, że idę wyskakują przez okno i biegną na spotkanie :D
Radek koniecznie chce sobie podporządkować czarnych kumpli, Brzydalowi się to nie podoba i burczy na młodziaka. Baton w ogóle schodzi mu z drogi ... Muszą sie jakoś dogadać, bo zimą pewnie będą spędzać większość czasu razem, zamknięci w altance :twisted:
Pasik jest ponad to, on jest sam sobie sterem ;)

Wypastowany Radek
Obrazek

Brzydal wytarmoszony i wciąż proszący o więcej ;)
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 05, 2010 15:52 Re: Pń/Luboń - Działkowa czarna armia ... i srebrny gość

Cudne koteczki i ta złota co była :wink: :1luvu: :D

U nas też ciepło a liście niemal wszystkie opadły :x
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon lis 15, 2010 9:53 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Wczoraj mieliśmy lato, koty szczęśliwe, nawet sreberko postanowiło zbliżyć się do naszej działki :D
Już na granicy odbyło się spotkanie nos w nos z Brzydalem ;)
Ale srebro się nie poddawało i Brzydal nie wiedział co zrobić, żeby wycofać sie z honorem :lol: Jak podeszłam bliżej, uznał, że wykorzysta moją obecność jako pretekst i odpuścił warczenie 8)

A Sreberko? Sreberko jest na 90% dziewczynką :roll:
I ponieważ już przychodzi zawsze na wołanie i poznaje mnie, trzeba było dac jej jakies imię ;)
Miała być Silverkiem, będzie Silvą (albo czasem Sylwią ;) )

Nie umiem określić jej wieku - po figurze i ruchach młodziutka, ale po pyszczku raczej już kilkuletnia. Chociaż ... wydaje mi się, że sreberka mają takie poważne pychole.

Jedno mnie zastanawia - pierwsze "doniesienia" o sreberku miałam na początku lipca, za to panie, które ją regularnie widywały nic o ciąży nie wspominały. Czyżby ciachnięta?

Taka jestem śliczna :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Taki mam fajny brązowy ogon :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 15, 2010 11:06 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Śliczna ona jest :) Jak pierwszy raz była widziana w lipcu to może ktoś ją wyrzucił bo jechał na wakacje, dlatego może być ciachnięta :evil:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lis 15, 2010 11:29 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Mam nadzieję, że brak kociaków oznacza ciachnięcie, a nie zły stan zdrowia. Teraz aż sie boję dobrze karmić - odpasie się i poczuje zew natury ;)
Na razie nie nadaje sie jeszcze na łapanie i wożenie do weta :roll: I tak trzebaby golić brzuch i szukać blizny ... bo inaczej nie sprawdzimy.
Za to udało mi sie wczoraj podać frontline'a na kark - pierwszy etap zaopatrzenia dzikuska ma za sobą ;) Następne będzie odrobaczenie, ciekawe, czy zje żarełko z tabletą ...
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 15, 2010 19:07 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Piękna jest :1luvu: :P
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon lis 15, 2010 19:31 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Wygląda, jak moja Tamiza :1luvu:
Kotka z Przyborówka od p. Wandy.

Obrazek
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon lis 15, 2010 19:59 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Faktycznie, bardzo podobna :D

Ja też miałam taką staruszkę parę lat temu, przybłąkała się ... była niesamowita, moje koty (nawet Rychu) chodziły wkoło niej na paluszkach ;)
Nawet miała taki sam brązowy ogonek w paseczki :1luvu:
Ja mam słabość do sreberek, nic nie poradzę :oops:
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]