Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 8:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Niezawodna Bazyliszkowa :1luvu:
Właśnie miałam zgłosić prośbę o wsparcie dla Kaszmirka - jest naprawdę w wielkiej potrzebie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob paź 30, 2010 9:19 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Kota ze schronu, kandydata do wsparcia pod nr 6 na liście proszę wykreślić, ponieważ ma oko, jest leczony od wczoraj, na razie nie wiemy, czy będzie potrzebna operacja w ogóle. Po wczorajszych zastrzykach oko jest już znacznie 'ładniejsze'.
Jest u nas na dt i dlatego ja się wypowiadam :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto lis 02, 2010 0:44 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

nie wiem czy mogę zgłosic Bąbla - podobnie jak Babelek szuka tdt, czeka go operacja patroszenia oczodołu....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 02, 2010 10:31 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

a ja przypomnę naszego słodziaka Malwiniaka, teraz krakowiankę jedną :wink: - pozwolę sobie zacytować samą siebie z malwiniaczkowego wątku:

joluka pisze:oczka Malwiniaczka różnie... :( - są dni, że wyglądają ładnie i nie ropieją, ale czasami wirus się uaktywnia i wtedy niestety cieknie z nich krwista ropka - trzeba wówczas powpuszczać przez parę dni kropelki...

a teraz - kto poznaje tę wielką, spasioną pannicę????? :1luvu: - u nas już była słodką beczułką, ale teraz mam wrażenie, że robi się co najmniej podwójna... :wink: :twisted: - moja córka co prawda filozoficznie stwierdziła: "oj mamo - skoro jeszcze jest w stanie się wspiąć, to nie jest tak źle...." 8O :roll: :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wyraźnie widać, że Malwinka się w DS "poprawiła" - prawda??? :wink: :twisted: :roll:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lis 02, 2010 10:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Bardzo pilnie potrzebny choćby tymczas!!!!!
maskota pisze:1 listopada coś się musiało wydarzyć.
Taki dzień, w którym wszystkie lecznice w Pabianicach są zamknięte, a najbliższe całodobówki są w Łodzi 20 km dalej, nasze kociaki wybierają sobie na specjalne przypadki.
Grześ ma od jakiegoś czasu krwiomocz. Przeszedł do tej pory serię badań krwi, moczu, rtg, usg, niektóre wielokrotnie powtarzane.
Zauważyliśmy dzisiaj, że Grześ nie może się w ogóle załatwić i musi zostać zawieziony do Łodzi na cewnikowanie.
Kocurek został w przychodni na noc, a ja wracałam na pustym baku do Pabianic. Miałam zatankować na stacji zaraz na wjeździe do naszego miasta, niestety jak to z kobietami bywa, zamyśliłam się i przejechałam stację:-) Traf chciał, że benzyny zabrakło mi w centrum Pabianic tuż przy kultowym Spółdzielczym Domu Handlowym naprzeciwko radiowozu;-)
Ale szczęście w nieszczęściu stacja była niedaleko koło cmentarza, a ja w samochodzie (nauczona wcześniejszymi dotkliwymi doświadczeniami) miałam baniak.
Wróciłam z pełnym, nalałam, oblałam siebie samochód i chodnik i już wsiadłam do samochodu i miałam zapalać kiedy zobaczyłam kociaka zamierzającego przedostać się na drugą stronę ulicy. Zamarłam.
Kociakowi na szczęście się udało. Dotarł cały i zdrowy do przystanku, gdzie zaczepiał młodą dziewczynę.
Zabrałam kontenerek i karmę i pobiegłam na ten przystanek. Najpierw próbowałam kociaka zwabić jedzeniem i złapać w gołe ręce, niestety przy każdym gwałtowniejszym ruchu kociak uciekał.
Pasztecik wrzuciłam w najdalszy kąt kontenerka i liczyłam na to, że jak wejdzie uda mi się zamknąć kontenerek i uwięzić kociaka. I udało się:-)))

Kociak strasznie się rzucał w środku. A ja miałam straszny dylemat i problem, gdzie zawieźć kociaka...

W kwestii wyjaśnienia - miauczykotek nie jest w stanie uratować wszystkich potrzebujących kotów z Pabianic.
Mamy za mało domów tymczasowych!!!
Staramy się ratować kociaki najbardziej tego wymagające. Ten kot jest chory, dla niego nasz ratunek to być i dlatego zdecydowałam się mimo wszystko go łapać.
Staramy się też ratować kociaki rozsądnie i nie zagrażać ani rezydentom, ani wcześniejszym tymczasom.

W sprawie tego kociaka otrzymałam telefon kilka dni wcześniej. Ale była to prośba o pomoc "przyjedźcie i zabierzcie".
Zaoferowaliśmy leczenie i utrzymanie kociaka osobie która dzwoniła przynajmniej do czasu szczepienia i kwarantanny po szczepieniu.
Po tym czasie bez problemu moglibyśmy go zabrać do siebie, niestety nasza propozycja została odrzucona.

Kociak ma dom tymczasowy tylko do soboty. Osoba która go przyjęła, za co jej bardzo dziękuję, wyjeżdża w sobotę na kilka dni.

PILNIE POSZUKUJEMY DLA KOCIAKA DOMU TYMCZASOWEGO!

Kontakt:

519-421-876

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=104663&p=6604751#p6604751

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 02, 2010 10:40 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Szukają domów:
mpacz78 pisze:3. Barbossa pirat, ok 5- 6 mies., rudo- biały kotek z amputowanym, zaszytym oczkiem, cudo miodzio, kochany, miły, zabawny, nie najedzony nigdy :wink: , towarzyski,kuwetkujący, grucha na rękach ale jest niezależny, rudo żarówiasty
Obrazek
Sabina, 506-664-750, Gdynia, alexis1-75@2.pl

4. Rudini, ok 4-5 mies, rudo biały ale kolory mniej odblaskowe niż powyższy :wink: , bielmo na jednym oku a na drugim do połowy, i tak juz zostanie, widzi troche i radzi sobie świetnie z tym. towarzyski, traktorzący, po prostu schrupać :)
Obrazek
Sabina, 506-664-750, Gdynia, alexis1-75@2.pl

viewtopic.php?f=13&t=119418

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 02, 2010 18:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Majeczka już we własnym domu!
Paulina_mickey pisze:Witam Was serdecznie!
Przepraszam, że nie pisałam wcześniej, ale jakoś cierpię nie niedostatek czasu.

Maja jest już w domku u młodej pary, grzeje dooopke w domku razem z dwiema innymi kiciami. Miała robiony zabieg usunięcia oczka.

viewtopic.php?f=1&t=116824

Bazyliszkowa

Post » Śro lis 03, 2010 16:05 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

przepraszam za ta przerwę, jak zwykle bardzo dużo sie dzieje wówczas, gdy mnie nie ma, a potem nie mogę ogarnąc :roll: :oops: postaram się uporządkowac, prosze o korekte ewentualnie, jesli cos podam nie tak

aktualna lista zatem październik-bardzo dziekujemy AnielceG , Kyi, Czarnulce21 za scedowanie na innych beneficjentów grosza ślepaczkowego :1luvu:

Never, jesli taka jest Twoja wola, przykro mi, że tak sie los zrządził :(

zapisuję Herpesa u pauliny777 za Lu i ponawiam apel o dt dla whiskasa , który jest jeszcze w schronie, kto da mu dt i opiekę? dofinansujemy kotka, proponuje ując go na liście listopadowej, ale najwazniejsze jest dt

1.maluszek dt u Budryska Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=117936

Lusia [*]brak dtObrazekkontakt Never
viewtopic.php?f=1&t=118480

kociaki dt u AnielkiG Kajko, Kokosz, Kaj i GerdaObrazek
viewtopic.php?f=13&t=118438

Nieboraczek dt Czarnulka21Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=118750

2.Bąbelek brak dt Obrazek kontakt Never
viewtopic.php?f=1&t=119109

Teodor brak dtObrazek kontakt Kya
viewtopic.php?f=1&t=118515

Obrazek dt Anita5
viewtopic.php?f=1&t=119142&p=6581348#p6581348

3.Miłoszek Obrazek kontakt KociaLady
viewtopic.php?f=1&t=119190

czarna ślepinka z Poznania - ?...- czy ktos ma jakies informacje?

4.Herpesik u pauliny777 - prosze o link do watku, jelsi ma

5. Kaszmirek Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=117660

Bąbla proponuję na listopad , Never gdybys miała jakies zdjecie, aby nam sie nie pomyliły Bąbelek z Bąblem-bo z tego, co wiem, to dwa koty o tym imieniu samym :wink:

teraz powinna Aga sie pojawić , bo troche zamieszania jest z finansami do wysyłki po zmianach

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lis 03, 2010 18:35 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Tak jak pisałam wcześniej, na razie z oczkiem nic robić nie będziemy, więc proszę o wykreślenie Joachima z listy kandydatów do wsparcia. Niemniej miło nam bardzo, że ktoś o nas ciepło myśli. :P
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw lis 04, 2010 11:41 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

anito5, juz jest zmiana :wink: (nie ma numerka przy kotku, który przekazuje wsparcie na innych) , zdjęcia kotków zostawiłam jednak, abyśmy pamiętali o wszystkich :D a ciepłe myśli zawsze są :ok:
dla wyrazistości i coby AgaPap sie nie pogubiła pomiedzy papierzyskami jeszcze raz zatem uwidaczniam kandydatów do wsparcia za październik:

1.maluszek dt u Budryska Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=117936

2.Bąbelek brak dt Obrazek kontakt Never
viewtopic.php?f=1&t=119109

3.Miłoszek Obrazek kontakt KociaLady
viewtopic.php?f=1&t=119190

4.Herpesik u pauliny777 Obrazek- prosze o link do watku, jesli ma

5. Kaszmirek Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=117660

Bąbla proponuję na listopad , Never gdybys miała jakies zdjecie, aby nam sie nie pomyliły Bąbelek z Bąblem-bo z tego, co wiem, to dwa koty o tym imieniu samym :wink:
Ostatnio edytowano Pon lis 08, 2010 18:01 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Post » Czw lis 04, 2010 11:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

dostałam list na pw, proszę, moze ktos ma jakies sposoby, aby sprawdzić, czy ten kotek niedowidzi?

round-eyes pisze:
Od 1,5 tygodnia jest u mnie znajda na tymczasie, Gryzak, czarny kocurek, którego wyrzucono z domu przez chorobe skory. :evil: (watek gryzaka jest na forum koty). Skora juz coraz lepiej, tylko domku dla Gryzonia nie ma...Liczylam na RSPCA, nie myslalam o przechowywaniu gryzaka (mieszkam w Londynie, wlasnie skonczylam studia, wynajmuje pokoj w any-kocim domu...). Mniejsza o to.

Pisze, bo juz kolejna osoba zauwazyla, ze gryzaka zrenice nigdy nie robia sie cieniutkie. Reaguja tylko na pewne oswietlenie, do pewnego stopnia zwezaja sie (chyba najbardziej zwezone wygladaja na zdjeciu w podpisie, nigdy nie wbyly wezsze), a potem nic.

Gryzak nie ma problemu z poruszaniem sie po domu, nie zauwazylam zadnych innych objawow ewentualnej slepoty/niedowidzenia?!

Poluje super, jest szybki i zwinny. Ale czasami wydaje sie ze na nas patrzy a jego oczka patrza tak jakby troche nie na nas? Nie wiem jak to wyjasnic :oops: No i na reku chrupki czesto znajduje wechem bardziej niz oczami...

Ja juz jestem przerazona, ze to nie tylko niedowidzenie, ale i jakies neurologiczne schorzenie, albo inne :oops: to moja pierwsza znajda i sie bardzo przestraszylam. Mozesz cos doradzic? Co myslisz? Wydaje Ci sie ze Gryzak moze niedowidziec?

dziekuje za odpowiedz :),

pozdrawiam i dziekuje za opieke nad slepaczkami :) w imieniu slepaczkow!

paulina

alessandra

Post » Czw lis 04, 2010 12:19 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

alessandra pisze:dostałam list na pw, proszę, moze ktos ma jakies sposoby, aby sprawdzić, czy ten kotek niedowidzi?

Może niech dziewczyna napisze do dr Garncarza, niech mu powie, że jest jest w Anglii, a więc w żaden sposób nie moze do niego przyjechać i że prosi o radę.

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 04, 2010 12:56 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

tak też i pomyślałam, tylko że ja nie mam namiarów na niego, maila chyba ma Never?

alessandra

Post » Czw lis 04, 2010 13:00 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

alessandra pisze:tak też i pomyślałam, tylko że ja nie mam namiarów na niego, maila chyba ma Never?

jacek@garncarz.com.pl
znalazłam na stronie http://www.garncarz.pl/

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 04, 2010 13:02 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Poszukiwany dt dla niewidomej suni

MiauKot pisze:Przeklejam informację z wątku głównego fundacji. Pilnie szukamy dla niej domu tymczasowego. Schronisko to dla niej wyrok, a my nie mamy miejsc :(

Adria pisze:Ja dzisiaj miałam do bani dzień. Kolejny z tych kiedy człowiek chce uciec jak najdalej i udawać, że nic nie widział i nic sie nie wydarzyło :(
Jechałam na zakupy. Chciałam ominąć objazdy i wybrałam inną drogę niż zwykle. Nagle samochody zwolniły zrobił się korek i co widzę, biegającego miedzy samochodami małego psiaka :evil: :( Chciałam dodać gazu i uciec :oops: Co ja zrobię z kolejnym psiakiem :(
Nie umiałam jednak odjechać i zostawić tej psinki. Zatrzymałam się i próbowałam ją zachęcić żeby podeszła bliżej, a przede wszystkim żeby zeszła z tej ruchliwej drogi. Coś jednak było nie tak w zachowaniu psinki. Okazało się, że jest ślepa :cry: W końcu udało mi się ją złapać na pętelkę.
Sunia była przerażona. Jest skrajnie zaniedbana. Nie ma na niej ani grama tłuszczu. Ma krzywice przednich łapek i nienaturalnie wzdęty brzuch :(
Podejrzeń jest kilka od zagłodzenia, pasożytów, po ropomacicze, cukrzycę, niewydolność ogólnonarządową :(
Na pełną diagnostykę umówiona jestem z naszym wetem dopiero na wtorek. Dzisiaj dostała leki i obserwujemy. Strasznie dużo pije :( Troszeczkę zjadła kociej puszki, bo nic innego nie miałam.
Dla suni pilnie szukamy DT. Naprawdę nie mamy już dla niej miejsca a mamy pełną świadomość tego, że w schronisku nie ma żadnych szans :(
Psinka nie jest młoda. Ma siwą bródkę, połamane zęby, ale nie ma na nich kamienia. Podejrzewam, że to skutek żywienia. Ma też na szyi w miejscu obroży wytarte łyse miejsce.

Sunię znalazłam na ul.Siemianowickiej na granicy Piekar i Bytomia. Może ktoś coś widział, kojarzy tego psiaka?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Biedna weszła do miski, potyka się o sprzęty. Jest strasznie zagubiona i potwornie przerażona :( Nie chcę nawet myśleć co biedna przeszła :(
Sunia piła i piła, i piła :(

http://www.youtube.com/watch?v=SU-tQZAnOQI

Wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/195625- ... suni%C4%99.

alessandra

[poprzednia][następna]