Djuna, Zojka, Dżo i Broszka w domach. Niania i Krzywy u nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 01, 2010 23:47 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Zaglądam do was stale dziewczynki, ostatnio tylko mniej słow pisze... .
Historia Niani, jej mordka, taka styrana zyciem, taka dobroduszna i mądra ... to tak wiele. Kitenko, trzyma za Ciebie moje kciuki ! :ok:
A Krzywuś to uroczość w czystej postaci ... te buziaki, te minki, te pozycje i ta miłośc do Kory. Czegóz chciec wiecej. Wcale, a wcale sie Basiu TŻtowi nie dziwię :mrgreen:

Mar wspaniale to ujeła. Tu u Was tak dobrze przyjść i się ogrzac ciepełkiem :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto lis 02, 2010 10:13 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

My też ostatnio mało piszemy. Po pierwsze: nic w zasadzie nowego (tfu, tfu) u nas się nie dzieje - Niania narazie trzyma się nieźle, Krzywy szaleje...; po drugie: dziewczyny w ogóle mało co piszą, mają dużo obowiązków w szkole, a poza tym dojeżdżają, co też zajmuje im trochę czasu. Wychodzą raniutko i wracają późnym popołudniem. Całe szczęście są bardzo ze szkoły i zajęć zadowolone :D ; po trzecie-
no właśnie,
po trzecie...
Do tej pory wątki zakładane przez dziewczyny miały na celu głównie poszukiwanie domków. A my, na dzień dzisiejszy, wciąż nie wiemy, czy szukamy Krzywusiowi domu (bo Niania to wiadomo). Chociaż Krzywuś narazie jeszcze ma czas, bo wciąż jest niedoleczony z tego KK, kicha i prycha, ale jest już lepiej, a poza tym musimy go trochę poznać. Jak narazie dał się nam poznać jako - tak jak napisała joluka - duży dzieciak. Czasem trochę nieokrzesany i nie zawsze grzeczny :lol: . Jak go weźmie na amory, to jest w stanie stratować wszystko po drodze, byle przybiec i pobarankować. Ostatnio omało nie wylał mi kawy, przewrócił świecznik i coś tam jeszcze, bo koniecznie chciał się do mnie akurat i w tym momencie akurat poprzytulać. Dalej dostaje w nocy "napadów" - przylatuje, wskakuje na łóżko i ugniata, wydając przy tym różne dziwne (także dość donośne) dźwięki. Ostatnio miał już przydługie pazury i w sumie śmieszne to było, kiedy z pasją ugniatając lewy bok Tżeta 8O , tarmosił i targał jednocześnie kołdrę. Kołdra pod wpływem ugniatania łapkami z przydługimi pazurami :oops: wydawała faktycznie odgłos lekko w strzępy dartej :roll: A już najlepszy był komentarz Tżeta rano: "myślałem, że go dzisiaj w nocy uduszę". Ale mimo wszystko było to wypowiedziane z pewną dozą sympatii :mrgreen:

Pozdrawiamy wszystkich w ten wciąż trochę smutny dzień. Bo dzisiaj Zaduszki.
Wczoraj oglądaliśmy film "Cisza", o tragedii kilku tyskich rodzin, która wydarzyła się kilka lat temu. Mój Tżet zna jedną z tych rodzin. Dziewczyny chciały iść do tej szkoły... I do tego muzyka Dżemu i Rysiek Riedel, któego już też nie ma...
Ale co tam. Od jutra pewnie zaczną śmigać Mikołaje :D .

Swoją drogą to też ciekawe zjawisko, co komercja zrobiła z tego święta i postaci św. Mikołaja.

Za wszystkie kociaste kciuki mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto lis 02, 2010 10:20 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

takie ugniatanie to samo zdrowie przecież, połączenie akupresury z akupunkturą :mrgreen:
pozdrowionka dla stadka :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 02, 2010 10:34 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Fajny Krzywuś Wam się trafił :D

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Wto lis 02, 2010 13:14 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

a jak sie miewa maly rozkoszniaczek DŻO? Pewnie urosl bardzo...

a ja wciaz pamietam te fotke... jaki malenki byl wtedy... ciekawe, jak duzo uroslo kochane kociatko :1luvu:
Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto lis 02, 2010 13:53 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

ja też oglądałam "Ciszę" i nawet sobie wówczas o Was pomyślałam, jako o jedynych - choć wirtualnych :wink: - znajomych z Tychów... :1luvu:

straszne wrażenie na mnie wywarł ten film... :cry: - może dlatego, że tak realistyczne są dla mnie w tej chwili przeżycia rodziców licealistów... :( - i ta tragedia tak niedawno się wydarzyła....

a Zaduszki - wcale niestety nie odczuwalne... - bieg od rana, w pracy jak zwykle pęd, chwili na zastanowienie się człowiek nie ma - może choć wieczorem, na moment... - nawet znicza nie ma jak dzisiaj zapalić za najbliższych... :(

ech... - tak mnie jakoś refleksyjnie ten Twój wpis B. dzisiaj nastroił.... :( :oops:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lis 02, 2010 18:05 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

całuski dla lorciaczkowej rodzinki przesyłam , tej dwunoznej i cztero-też :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lis 04, 2010 23:40 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

DOBRANOC, KOCIE MRUCZANKI NA NOC

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lis 07, 2010 13:19 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Pozdrowienia dla Kociaczków :1luvu:

cudowny ten Krzywuś, a u nas poduszka podczas ugniatania zamienia się w cucka :mrgreen: , stare konie a dalej cycka szukają, ach te chłopy :roll: :wink:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Nie lis 07, 2010 15:41 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Buziaczki dla Was , Korciaczki :D
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Pon gru 06, 2010 10:32 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Napiszę trochę, co tam u nas. Bo tak mnie wzięło :D

Krzywuś to kot uniwersalny. Do wszystkiego. Pomoże chętnie przy remontach - nie bacząc na stan swojego futerka , maluje, gipsuje razem z człowiekiem. Przeganiany z miejsca pracy, uparcie wraca z powrotem, żywo zainteresowany tym, co się dzieje. Chyba w poprzednim wcieleniu Krzywuś był jakimś budowlańcem. Całe szczęście, że
minęły mu abnegackie zapędy. Kiedyś skarżyliśmy się, że Krzywuś jest brudasem, nie lubi się za bardzo myć. Otóż to już przeszłość. Od jakiegoś czasu bowiem pucuje się non-stop, jak na eleganta przystało.
Nie stroni też od typowo „babskich” prac domowych: bierze czynny udział przy np. myciu podłogi, odkurzaniu, nie gardzi tez gotowaniem. Wieczorem chętnie wykona peeling bądź demakijaż . Bezpłatnie.
Jest nie zastąpiony w zabawach z dzieckiem. I z psem. Miłość kocio-psia kwitnie. Nie wiem, czy Kora miała kiedykolwiek tak wypolerowane uszy. Kora po prostu kocha Krzywusia. Kiedyś podejrzewaliśmy, że może to wina psa, że się z kotami nie może dogadać, że ich nie lubi – chyba nic bardziej mylnego.
Krzywuś już nie przybiega rozhisteryzowany w nocy, ale śpi sobie spokojnie na fotelu lub kanapie. Bardzo mnie kiedyś wystraszył. Ale to bardzo. Przygotowywałam akurat mięso wołowe z zupy dla Niani i Krzywusia. Nałożyłam do miseczek. Wołam: Krzywuś, Krzywuś. Cisza. Idę go poszukać. Śpi. W sypialni. Rozciągnięty w całej swej okazałości. Podstawiam mu miseczkę pod nos: ciepła wołowinka paruje. A tu nic. Zero reakcji. Macham mu tą miską przed nosem. Nic. Podnoszę Krzywusiowi jedną łapę – bezwładnie opada. Drugą – to samo. Nadal zero reakcji. Nogi robią mi się jak z waty: Krzywuś nie żyje! Wołam w histerii dziewczyny: „dziewczyny, coś się stało Krzywusiowi. Chyba nie żyje” Przylatują przerażone do pokoju. A tymczasem Krzywuś, ocknąwszy się, przeciąga się leniwie i patrzy zdziwiony: „ale o co chodzi?” .
Tak. Krzywuś ma mocny sen.
Przypomina mi się jeszcze jedna historia, która przyprawiał nas wszystkich o palpitacje serca. Bo Krzywuś jak coś robi, to całym sobą. I kiedyś tak się bawili z córką paskiem od szlafroka. Na końcu był zawiązany węzełek. I Krzywy tak się zapalił w zabawie, że chwycił łapczywie koniec z węzełkiem i dostał… ściskoszczęku. A kiedyś miałam taki przypadek, dawno temu, z ratlerkiem. Dziadek drażnił się z psem (no, może to i głupie było) rzucając kłębek włóczki. Może i dziadek miał fajną zabawę, ale Kropcia dostawała szału. I tak w pewnym momencie złapała ten kłębek, całą paszczą, że o mało się nie udusiła. Całe szczęście wszystko się dobrze skończyło, a dziadek dostał nauczkę. No i cała ta historia z przeszłości stanęła mi przed oczami. I Krzywy też stał mi przed oczami. Z tym paskiem szlafroka w zębach. I z tym ściskoszcżekiem. Nijak nie szło wyjąć. Tżet już ubierał spodnie, żeby na syrenach jechać do weta. Ale szczęściem, w międzyczasie, gdy Tżet przygotowywał się już do wyjścia, zadzwoniłam do Małej1. Dostałam instrukcje, żeby chwilę poczekać i spróbować Krzywusia wyluzować. No i udało się.
Krzywuś wyluzował.
Na widok miski z jedzeniem.
Po prostu nagle otworzył paszczę, a fragment szlafroka wypadł.
Krzywuś niewzruszony oddał się konsumpcji.
W przeciwieństwie do nas, którzy byliśmy bardzo zdenerwowani.
I w ogóle odwołuję, że Krzywuś jest trochę… głupawy. No, może ma trochę spóźniony zapłon (nie wiem, czy to nie skutki KK, że czasem, jakby nie dosłyszy). Jest mądry, kochany i w ogóle bardzo fajny. Jedynie wciąż gnębi go ten koszmarny KK – powraca, jak to powiedziała wetka – sinusoidalnie.
A Niania celuje w minach seryjnego mordercy. Jak spojrzy czasem na człowieka, to człowiek robi się malutki i ma ochotę powiedzieć: „przepraszam. Ja tu tylko sprzątam”. Ale tak ogólnie to Nianioch wcale nie taki groźny. Wystarczy na chwilę przy niej przysiąść, a zaczyna się ocierać i mruczeć. Wygląda na to, że może nie tylko choinkę, ale i pisanki wielkanocne zobaczy.
Pozdrawiamy wszystkich mikołajkowo razem z Nianią i Krzywusiem :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Pon gru 06, 2010 10:36 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Korciaczki pisze:Obrazek

ja cię kręcę!!!! :ryk: - sorry Korciaczki kochane - wiem, że Krzywuś słodziak nad słodziaki, ale tu wygląda właśnie na takiego ciaptaka "nietentego"!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - cudo!!!!!! :1luvu:

dla Niani ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za same najlepsze dni - jak najwięcej!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon gru 06, 2010 10:36 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie.

Stęskniłam się za cudnymi fotkami.

A Krzywuś jaki duży 8O :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon gru 06, 2010 10:39 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

Ale się stęskniłam za Wami , dobrze Was widzieć :D
Ale Niania ma wyraz pyszczka, faktycznie jakby mówiła " nie podchodź, bo ugryzę" .
Krzywuś uroczy chłopak.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pon gru 06, 2010 11:11 Re: Djuna - "Niebieski Kruk", Zojka, Dżo i Broszka. W domu.

joluka pisze:
Korciaczki pisze:Obrazek

ja cię kręcę!!!! :ryk: - sorry Korciaczki kochane - wiem, że Krzywuś słodziak nad słodziaki, ale tu wygląda właśnie na takiego ciaptaka "nietentego"!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - cudo!!!!!! :1luvu:

No faktycznie, że trochę ...nie teges... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Też miło Was wszystkich "widzieć" :1luvu:
Obrazek Obrazek

Korciaczki

[poprzednia][następna]