Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 21:47 Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

Wystawiam bazarek na pokrycie kosztów kastracji i leczenia trzech kotów z ul Wojska Polskiego w Koninie.
W skrócie - przy ul. Wojska Polskiego do zeszlego tygodnia stala stara kamienica, w tej chwili to tylko kupa gruzow. Teren nalezy do miasta, ktore mieszkancom kamienicy zapewnilo nowe mieszkania ale o kotach ktore tam zyly nikt nie pomyslal... kotow bylo 10, dwa zaginely, cztery sa juz w domach, zostaly Szeregowy, Oficer (oba sa w DT, Szeregowy po zle przygotowanym zabiegu dostal zapalenia pluc, byl w szpitaliku, pod telenem i w inkubatorze, do tego walczymy z calciwirusem) i Porucznik (jest w DS, ale leczenie poczatkow kociego kataru pokrywamy jeszcze my), oraz malutka Konewka (jest w DT).

Na razie koszty zwiazane w Kocia Armia (kastracja Porucznika i Oficera oraz leczenie w szpitaliku Szeregowego i leczenie Porucznika z poczatkami kociego kataru) to 570 zł (380 zl zaplacilam ja, 190 Ja-Ba), ale to nie wszystko, Szeregowy byl pozniej w szpitaliku, jutro pojedzie na kontrole- beda dodatkowe koszty, trzeba tez zaplacic za doleczenie Porucznika...

watek Kociej Armii tutaj: viewtopic.php?f=1&t=116645

ZNAK ELFÓW

zestaw trzech tomow:
opis wydawcy: "Znak Elfów" doskonale trafia w oczekiwania czytelników rozbudzone kiedyś przez Tolkiena. Autor wybiera różne konwencje literackie (zagadka kryminalna, opowieść podróżnicza, fantasy), dzięki czemu czytelnik nie ma cienia szansy na znudzenie. Polecamy ją przede wszystkim tym, którzy zaczytują się w książkach C. S. Lewisa czy J. K. Rowling. Ale nie tylko. Powinni sięgnąć po nią ci, którzy od dawna wahają się nad poznaniem literatury fantasy. "Znak Elfów" całkowicie ich usatysfakcjonuje.

cena kazdego tomu w Merlinie to 27,99 zł
na bazarku cena wywolawcza zestawu do 25 zł
licytujemy trzy doby od pierwszej oferty (czasu forumowego)

koszt wysylki to 5 zl, ewentualna nadwyzke pokryje ja

Moim zdaniem to seria dla starszej mlodziezy - jakies 14-15 lat jest ok :)
choc i starsi moga z przyjemnoscia poczytac

1) Przebudzenie Grobowęża
"Przebudzenie Grobowęża" dzieje się w czasie letnich wakacji. Kilkunastoletni Espen niechcący wchodzi w istniejący równolegle do naszego świat, zaludniony postaciami z norweskich podań: krasnalami, trollami, ziemnoludkami, goblinami i hordami upiorów. Na zlecenie elfów, wspomagany przez ich Znak, chłopiec ma wykonać pewne zadanie, i po najeżonej niebezpieczeństwami wędrówce, w której może liczyć jedynie na krasnoluda Nilsa i szkolną koleżankę Ewę, staje twarzą w twarz z groźnym Grobowężem. Walka z nim okazuje się w dużej mierze walką z własną słabością chłopca...

Obrazek

2) Krasnalobójca
"Krasnalobójca" dzieje się zimą i jest czymś w rodzaju zagadki kryminalnej. Tym razem Espen i Ewa usiłują dociec kto w ich mieście czyha na mieszkające tam krasnale. Korzystając ze Znaku elfów kilkakrotnie przechodzą "na drugą stronę", tocząc walkę z zamieszkującymi podziemia miasta szczurami i złowieszczym Agatonem von Helrisingiem, uważanym przez nich za mordercę krasnali. Pomaga im wierny przyjaciel Nils. W mrożącym krew w żyłach finale obudzony zostaje drzemiący w podziemnej grocie Król Gór, a rzeczywistość okazuje się bardzo różna od początkowych wyobrażeń pary bohaterów

Obrazek

3) Paszcza Krakena
"Paszcza Krakena" to kolejna przygoda Espena i Ewy, tym razem morska. Para przyjaciół bierze udział w rejsie wzdłuż wybrzeża Norwegii. I tym razem muszą wykonać pewne zadanie, inaczej umrze ich przyjaciel Nils. Okazuje się, że stawka jest dużo, dużo wyższa - los całej ludzkości? Podczas rejsu na żaglowcu Venilia Espen i Ewa muszą się zmierzyć m.in. z duchem dawnego kapitana Venilii, morskim upiorem Truponiem i na koniec ze strasznym Krakenem...
Obrazek

książki są raz czytane, w miekkich okładkach, w czytaniu pomagała mi Łapka, uważny ogladacz może zauważyć ślady jej ząbków

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Nie paź 31, 2010 17:39 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

Podnosimy bazarek, prosimy o zgladanie :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon lis 01, 2010 15:57 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

Za wywoławczą :)

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Pon lis 01, 2010 19:04 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

jaguśka pisze:Za wywoławczą :)

super!!

licytujemy zatem do godziny 15:57 czasu forumowego w czwartek 4.11 :)

AprilRain

Post » Wto lis 02, 2010 20:51 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

czy ktos przebije oferte jaguska?

AprilRain

Post » Śro lis 03, 2010 20:45 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

jeszcze jest szansa policytowac :)

AprilRain

Post » Czw lis 04, 2010 10:05 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

dzisiaj wyjezdzam, wroce w weekend - w niedziele podsumuje bazarek i rozesle PW :)

AprilRain

Post » Czw lis 04, 2010 10:13 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

Dziewczyny, przeglądam to forum i nawet alergia na mego adopcyjnego kocura nie wywołała u mnie tylu łez, co historie tych zwierzaczków, którym pomagacie...
Ja wezmę te książki, jak mówicie, że przesyłka za piątaka, to 45 żeby 50 było równo - u mnie jeszcze przed wypłatą, za bogato nie mam. Ale w razie czego to z przyjemnością dam się przelicytować:)

Miscorpio

Od: Pon lis 01, 2010 18:11

Post » Nie lis 07, 2010 21:57 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

Miscorpio pisze:Dziewczyny, przeglądam to forum i nawet alergia na mego adopcyjnego kocura nie wywołała u mnie tylu łez, co historie tych zwierzaczków, którym pomagacie...
Ja wezmę te książki, jak mówicie, że przesyłka za piątaka, to 45 żeby 50 było równo - u mnie jeszcze przed wypłatą, za bogato nie mam. Ale w razie czego to z przyjemnością dam się przelicytować:)

gratuluje wygrania bazarku! zaraz wysylam PW :)

AprilRain

Post » Pon lis 08, 2010 1:01 Re: Fantastyka- ZNAK ELFÓW - na koszty leczenia Kociej Armii

HA!:D

Miscorpio

Od: Pon lis 01, 2010 18:11