Misiu FIP ['] Krawatek FIP ['] Snickers FIP ['] ;(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 04, 2010 21:08 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Boze jak ten czas leci. Az mi sie wiezyc nie chce, ze to juz tak dlugo. Bolu nic mniej...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon paź 11, 2010 14:10 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Krawatku, Krawatku, -Ty mój piękny kwiatku... :cry:

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Pon paź 11, 2010 14:46 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Strasznie brak brzdaca, nie? Cieple mysli Wam sle.

SecretFire

Post » Sob paź 16, 2010 15:57 Re: Rodzeństwo - 2 czarnulki FIP Misiu ['] ;(((

Dzisiaj miesiąc bez mojego szczęścia, bez mojego kochania, bez tych pięknych oczek...DLACZEGO? :cry:

Obrazek

Obrazek

Obaj w objęciach śmierci :cry: [']['] :cry:

Tutaj rodzeństwo i mamusia
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
To by jadły...gdyby zostały i przeżyły :cry:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

"- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy?
- Nic wielkiego, - zapewnił go Puchatek, - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam.
Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika"

Boże, jak strasznie go kocham! :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob paź 16, 2010 17:43 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Jeszcze rodzeństwo razem :(

Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob paź 16, 2010 17:46 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

:cry:

SecretFire

Post » Sob paź 16, 2010 17:48 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Piękne i słodkie stworzenia :cry:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie paź 17, 2010 6:56 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

taizu pisze:Piękne i słodkie stworzenia :cry:

Tak, tyle że stanowczo za krótko są z nami.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon paź 18, 2010 7:01 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

madziszkie pisze: Snickers ma kłopot z oczkami. Złogi lipidowe, zapalenie spojówek (udało się wyleczyć) i zapalenie rogówki. Podobno spotyka się to raczej u psów, niż u kotów.

Madziszkie, co z jego oczkami, bo mamusia się strasznie martwi o niego. :(

kasia(1)

Post » Pon paź 18, 2010 14:40 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Dostałam od madziszkie taką wiadomość na pw.
Witaj Aniu.

Byłam z kiciakiem. Okulista podejrzewa FIP suchy, inaczej, jego zdaniem to jedyna choroba tłumacząca to co dzieje się z jego oczkami. Zrobiłam USG, ale nic nie wyszło,żadnych ziarniniaków, wysięku, zmian w wątrobie. Morfologię teżma świetną. Pobrano mu krew na przeciwciała, chociaż to badanie nie stwierdzi czy ma FIP, a jedynie zwiększy lub zmniejszy prawdopodobieństwo. Okazało się,że kiciuś mocno schudł i waży tylko 1,7kg, jak ważyłam go ponad miesiąc temu w klinice ważył 2,3kg. Martwię się o niego tak strasznie..
Dostał sterydy i antybiotyk w wysokich dawkach, czyli leczenie typowo fipowskie. Wyniki badań będą za trzy dni.
Trzymajcie kciuki za małego rudzielca!!

O Boże... co się dzieje.... :cry: :cry: :cry:

Kciuki oczywiście trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon paź 18, 2010 14:52 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

W tym roku cos Cie przesladuje :-(

SecretFire

Post » Pon lis 01, 2010 12:52 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Nigdy o Was nie zapomnę...nigdy! :cry:

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lis 01, 2010 13:38 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lis 01, 2010 13:58 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Misiu...Krawatku... :cry:

Obrazek

Krawatku - Krawatku, Ty mój piękny kwiatku. :cry:

"- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy?
- Nic wielkiego, - zapewnił go Puchatek, - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam.
Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika"

kasia(1)

Post » Sob lis 06, 2010 17:42 Re: Misiu FIP['] Krawatek- parszywa śmierć zabrała mi i Jego [']

Wieści z domku rudego koteczka. :1luvu:

Witaj Aniu. Doktor Lew jest zdania,że na 95% Snickers ma fipa. Podobno te zmiany w oczkach są książkowe. Sterydy i antybiotyk zahamowały rozwój choroby,a raczej objawy. Gdyby nie to,że podejrzewa fipa zdecydowałby się otworzyć oczka i wypłukać wszystkie złogi. Nie można niestety narazie podjąć takiej decyzji,bo jeżeli to fip, to rana się nie zagoi. Przez najbliższe dwa tygodnie mam jeszcze podawać mu leki, później będę obniżać mu stopniowo dawkę sterydów i odstawię antybiotyk. będę też musiała zrobić profil wątrobowy,żebyśmy mieli pewność,że jego wątroba radzi sobie z lekami. Zobaczymy czy po odstawieniu choroba utrzyma się na takim poziomie, na jakim jest, wtedy można będzie zaryzykować zabieg. Doktor pociesza mnie tym,że fip może wygasnąć, jeżeli snickers dożyje roku.
Ja natomiast nie mogę uwierzyć,że to fip. Przeczytałam mnóstwo artykułów weterynaryjnych na ten temat, zmiany w oczkach rzeczywiście się zgadzaja,ale poza tym pojawiają się inne objawy, których on nie ma.
Cieszę się każdą chwilą z nim. Kiciuś czuje się dobrze, dużo je, dziś dostał serduszka i wołowinkę,aż mruczał przy misce:) Wczoraj się zsikał na łóżko, przebrałam pościel, w nocy zdoił się drugi raz na kołdrę, a rano pod stołem. W ten subtelny sposób pokazał mi,że żwirek mu się nie podoba. Kupiłam nowy i od razu się załatwił. Jest bardzo wybredny, trzeba mu zmieniać żwirki na inne,bo nagle przestaje korzystać z kuwety. Tak więc skaczę pomiędzy drewnianym zbrylającym( jak dla mnie jest najlepszy, kot jednak ma inne zdanie;) ) i drobnym bentonitowym.
Humorzasta miaukliwa paskuda z niego,ale nie potrafię się na niego zezłościć. Teraz śpi mi na kolanach i mruczy.

Ściskam Was ciepło, trzymajcie kciuki za mojego malucha:)

Trzymamy mocno :ok: :ok: za Snickersa. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]