Skierniewicka banda i Księżniczka-wojna z chlamydią - lepiej

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 20:40 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

Ona wiele rzeczy olewa :lol: To kot, którego trzeba nosić na rękach, przytulać i karmić, karmić i jeszcze raz karmić ;)

kropkaXL pisze:A ta kula smakula to taka piłeczka z dziurka?-można samemu zrobić?

Tak :) Kiedyś próbowałam królikom zrobić, ale nie mam takich zdolności - wycięcie dziury w piłce kończyło się zmasakrowaniem piłki :oops:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob paź 30, 2010 20:56 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

Super zabawka. Musze mojej pannie taką zrobić :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob paź 30, 2010 20:59 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

kiche_wilczyca pisze:Ona wiele rzeczy olewa :lol: To kot, którego trzeba nosić na rękach, przytulać i karmić, karmić i jeszcze raz karmić ;)

kropkaXL pisze:A ta kula smakula to taka piłeczka z dziurka?-można samemu zrobić?

Tak :) Kiedyś próbowałam królikom zrobić, ale nie mam takich zdolności - wycięcie dziury w piłce kończyło się zmasakrowaniem piłki :oops:

Bo to się robi gorącym nożykiem-rozgrzanym nad gazem-zrobię moim kotom!-myślalam,że to coś bardziej skomplikowanego,a co do srodka wkładasz,bo moje ogony wybredne!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob paź 30, 2010 21:02 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

oo ja tez kule smakule wykonam, bedzie taniej i jaka sadysfakcja :mrgreen:
a Księżniczka wyraża zainteresowanie kulą?

Gryzak niczym co nie ma związku z jedzeniem/tuleniem/całuskami/głaskami się nie interesuje :twisted: - chyba on i Księżniczka mają coś wspólnego :roll: Więc jak u niej z kulą?! :D

round-eyes

Od: Czw paź 21, 2010 8:55

Post » Sob paź 30, 2010 21:11 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

kropkaXL pisze:Bo to się robi gorącym nożykiem-rozgrzanym nad gazem

O masz, faktycznie, tak też można - w doniczkach plastikowych taką metodą dziury od spodu robiłam :)
Do środka można wrzucić witaminki Gimpeta (lub inne tego typu przysmaki), albo suchą karmę

Kulą nie ma prawa żaden inny kot się zainteresować - należy do Tazzulca i koniec :twisted: Zaraz na początku - jak jeszcze nie wiedziała o co z nią chodzi - złapała ją w zęby i biegała po całym mieszkaniu groźnie warcząc na biegnące za nią koty.

Księżniczka tylko popatrzyła bez zainteresowania na to cudo. Ona jest bardzo z człowiekiem związana, woli przysmaki podawane z ręki. Wtedy może pogadać, potańczyć, poprzytulać się, a taka kula - to dla niej żadna frajda

WarKotka

Post » Sob paź 30, 2010 21:14 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

no, gryzak jest najbardziej z człowiekiem zwiazany koło 24:30, 2:45 w nocy i 5:45 nad ranem kiedy na cały dom (przed którym to staram się go skrupulatnie ukrywać!!!) na głos domaga się przysmaków... :| :mrgreen:

i tak spóbuje z kulą...

round-eyes

Post » Sob paź 30, 2010 21:18 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

podziwiam Cię, że udaje Ci się obecność kotki ukryć przed gospodarzem :ok: .
Oj, dawno już nie miałam pobudki o 3 nad ranem. Miauczeć nie miauczą, ale jak były kociakami, to tornada o tej porze były normą ;) Bono, nasz tymczasik, zaraz na początku (hmmm przez pół roku), całe noce gadał - pomrukiwał, pomrauczywał i miauczał. Satyr się przyzwyczaił, ja liczyłam do 100 ;)

WarKotka

Post » Sob paź 30, 2010 21:27 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

na dodatek sypialnia gospodarza jest za ścianą :twisted:
ja nie wiem sama jak to się dzieje. albo on jest strasznie malo spostrzegawczy, albo ja taka zdolna. fakt faktem, czuję się jak z małym dzieckiem... wstaję jak usłyszę szmer, żeby zapobiedz jakiemuś 'wybuchowi' spiewu/płaczu/miauczenia :mrgreen:

pozwoliłam sobie zapisać ostatnie zdjęcia Twoich miziastych na komputerze i są teraz częścią mojego kotowego wygaszacza ekranu :mrgreen: pchelka i szeryf :1luvu:

a kotka okazała się wykastrowanym kocurkiem - gryzelda zmieniła sie w gryzaka :oops:

round-eyes

Post » Sob paź 30, 2010 21:34 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

Bo ty nie doceniałaś radości Niuniola z domu. I to bez znaczenia, że ograniczonego do 6mkw, ważne, że to dom :mrgreen:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Sob paź 30, 2010 21:34 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

ło matko, a ja miałam nadzieję, że może w drugim końcu domu :)
jutro zajrzę na Twój wątek i nadrobię zaległości :oops:

round-eyes pisze:

pozwoliłam sobie zapisać ostatnie zdjęcia Twoich miziastych na komputerze i są teraz częścią mojego kotowego wygaszacza ekranu :mrgreen: pchelka i szeryf :1luvu:

:ok: :ok:

Satyr, doceniałam, ale czy on musiał całą noc nawijać?? :mrgreen:

WarKotka

Post » Sob paź 30, 2010 21:36 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

On też musi się czasem wygadać
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Sob paź 30, 2010 23:12 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

round-eyes czy Ty jesteś czarownicą 8O ?????????? Księżniczka ZAINTERESOWAŁA się kulą!!! Ale bardziej ją interesuje pusta niż pełna :? :wink:

WarKotka

Post » Nie paź 31, 2010 9:11 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

kiche_wilczyca pisze:round-eyes czy Ty jesteś czarownicą 8O ?????????? Księżniczka ZAINTERESOWAŁA się kulą!!! Ale bardziej ją interesuje pusta niż pełna :? :wink:

:mrgreen: :twisted: bo dzisiaj Halloween! wszyscy tu w UK czarują

brawa dla Księżniczki!

round-eyes

Post » Nie paź 31, 2010 10:20 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

kiche_wilczyca pisze:
Księżniczka tylko popatrzyła bez zainteresowania na to cudo. Ona jest bardzo z człowiekiem związana, woli przysmaki podawane z ręki. Wtedy może pogadać, potańczyć, poprzytulać się, a taka kula - to dla niej żadna frajda

Martusiu-Klara jest taka sama!
Tylko by cały czas w oczy patrzyła, i na kolankach leżała,pozostałe koty jej nie lubią,ganiają ją i gryzą-tylko Nadia nie!

Miłego Halloween!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 31, 2010 10:21 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka - wojna ze świerzbem

Kasiu, również miłego :)
Dziękuję za pięknego gifa :1luvu:

WarKotka

[poprzednia][następna]