Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 29, 2010 10:02 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

To Bandito zupełnie jak moja Sokółka. Też od paru dni nic nie je. Dobrze że zaczęła pić. A oprócz tego zachowuje się całkiem normalnie, zapiernicza za laserkiem, za sznurkiem, bawi się z innymi, traktorzy. Nie wiem czym ona się żywi, ale to bardzo ekonomiczne :twisted: :twisted:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt paź 29, 2010 10:37 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

no, pewnie że ekonomiczne :!: Lepsze to niż wyzarcie wszystkiego i zwrócenie wszystkiego ze szczególnym uwzglednieniem zapaćkania duuuużej powierzchni mieszkania :mrgreen: A reszta bez zmian tj.biega, szleje...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt paź 29, 2010 10:46 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Piotrze, jak biega i rozrabia to więcej niż pół sukcesu! Ekonomiczna kocina, rzeczywiście :mrgreen: Jak moje diabełki mają kłopoty z żołądkiem to nie zmuszam ich do jedzenia, bo ostatnio Garfild tak się zdenerwował, że zwymiotował to wszystko na mnie :x Sam sobie zrobił głodówkę przez 15 godzin i teraz wcina wszystko i dalej rozrabia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt paź 29, 2010 18:58 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Melduje się ojciec chrzestny Shreka. Czy Shrek będzie dalej Shrekiem czy też zostanie przeinaczony na jakiegoś " Puszka - Okruszka"?[/quote]

Witam! Z prawpodobieństwem graniczącym z pewnością, Shrek zostanie Shrekiem. Imię do niego pasuje, a poza tym, nie zrobiibyśmy tego jego chrzestnemu ojcu :wink:
Kotek jest już z nami w nowym domku, trwa zapoznawanie - od wszystkich kątów, po nasz zwierzyniec. Na razie wszyscy przejwiają pewną nieśmiaść we wzajemnych stosunkach, ale wrogości brak (zamiast kropki - trzy kotki) :kotek: :kotek: :kotek:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pt paź 29, 2010 18:59 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Oto wyczekiwane wieści z całego dnia :twisted: : Badido zaczął chrupać :dance: , który to odgłos brzmiał dla mnie niczym chóry anielskie ... nie zaniedbał najpierw zignorować pasztecika Babycat, który mu troskliwie kupiłam. Pasztecik się nie zmarnował :twisted: . dostał jeszcze kroplówkę, ponieważ jest jeszcze trochę odwodniony, ale ponieważ je, to w zasadzie uff.
Shrek pojechał do DS, warunki ma wręcz luksusowe :wink: . Ponieważ są dwie kocie i dwie psie koleżanki, będzie babskim królem :twisted: . Jedna z koleżanek kocich była bardzo zainteresowana i nawiązywała znajomość, druga z dystansem, ale bez wrogości. Psy, które były pewną nowością :wink: przyjaźnie zainteresowane, ale nie natrętne, także tutaj też nie będzie stresu. Kocyk, rozkoszny i mięciutki, został łaskawie zaakceptowany :twisted: . Nowa Mama już się zmartwiła, że kotek leży tak spokojnie, bo jest zestresowany, ale kiedy zaczął Ją obgryzać :twisted: zgodnie uznałyśmy, że nic mu nie jest. Dalej niech się chwalą nowi Rodzice :wink:
Zatem ... Wesołego Halloween!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt paź 29, 2010 19:16 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

podwójna radość :ok:

joarkadia

Post » Pt paź 29, 2010 19:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

Cieszymy się z takich wieści - razem z TŻ, który wydłubywał Shreka z samochodu ;)
Niech mu się wiedzie :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob paź 30, 2010 11:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

Poranne wieści w zasadzie dobre :roll: - Bandido dostał ostatni zastrzyk, rozrabia i pojada, wiec jest chyba ok. Zaflukana Gołąbka poszła na kontrolne osłuchanie :wink: - płucka czyste, zaostrzenie kk, standard :roll: . Niestety, na wizytę załapał się też Zidane, który rano był tak czarujący, że obudził mnie pawiem. Prawdopodobnie ma to samo, co brat, ale jest znacznie silniejszy, wiec przechodzi to lżej. Może na tym się kończy - po powrocie do domu polizał trochę pasztetu z łososia, chociaż rano nic nie ruszył :roll: . Więc oby na tym stanęło :twisted: . Mam dość tej serii chorób ...
Wieści od Lizy są bardzo dobre, kicia ładnie się sprawuje i dostarcza wiele radości swoim opiekunom.

alix76

Post » Sob paź 30, 2010 14:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

To i ja dorzucę odrobinę wieści od Shreka. Pierwsza noc za nami, ładnie spał z nami w łóżeczku :-)
Całe towarzystwo oswoiło się ze swoją obecnością i wszyscy zachowują się tak jakby Shrek mieszkał z nami od zawsze :D Otrzymał nawet swoje szeleczki i adresatkę, ale baaaaardzo bronił się przed ich założeniem. Poza tym żadnych problemów nie zgłaszam. Kuwetkę szybko ogarął, jedzeniem też nie pogardził. Ogólnie spisuje się na 5+. Nawet teraz jak to piszę, Shrek leży obok i nadzoruje abym nic złego o nim nie napisała ;-)
A! i kazał pozdrowić całą Twoją kocią bandę Alix :-)

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Sob paź 30, 2010 15:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

:1luvu: dziękuję za wspaniałe wieści ... grzeczny kotek :D . Cieszę się, że aklimatyzacja przebiega bezproblemowo - obróżki nie zna, więc musi się przyzwyczaić :wink: . Kocia banda pozdrawia Shrek i jego nowe rodzeństwo :mrgreen:

alix76

Post » Sob paź 30, 2010 16:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

Mój Ryś (dawniej Felek) też od Alix, na początku bardzo wzbraniał się przed obróżką z adresownikiem, ale teraz już się przyzwyczaił :D Nawet stanowi to dla niego pewnego rodzaju zabawkę - brzęczy, więc próbuje to złapać. Mały Shrek też się przyzwyczai... I bardzo nas (Puszka, Garfilda, Rysia i Rademenesa i mnie na ostatku, bo ja najmniej tu ważna :D ) cieszy, że Shrek i Liza zaaklimatyzowały się w nowych domach :kotek:

joarkadia

Post » Sob paź 30, 2010 16:54 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

pozdrowienia pd dużego Shreka dla kurduplastego Shreka. :1luvu:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Sob paź 30, 2010 17:00 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

Jak widać mały Shrek ma wielu wielbicieli - nie tylko ojca chrzestnego.... :D

joarkadia

Post » Nie paź 31, 2010 8:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

Normalnie celebryta :mrgreen: No, Felek tez ma grono wielbicieli :wink:
Noc za nami, ciut nerwowa :roll: Dwa razy budził mnie odgłos kocich wymiotów :strach: . Raz był to Trawis :? . drugi raz Bandido, który chyba ocenił pojemność swego żołądka z nadmiarem optymizmu :twisted: . Zidane spał pod łóżkiem, co nie jest dobrym znakiem. Grrrr ... Rano jednak Bandido chrupał, nieco już ostrożniej :lol: , Trawis złakomił się na puszkę a Zidane uporczywie odwracał pysk od wszelkich smakołyków :roll: . Zanim jednak wpadłam w panikę i zaczęłam nękać bogu ducha winnych ludzi, a najpewniej salvadoredali67, koniecznością wycieczki na Ursynów, przyuważyłam drania, jak pije wodę a potem jak chrupie, niewiele ale zostaje w kocie :D . No to uff, Zidane jest silnym kocurem, chyba wyjdzie z tego samodzielnie. Trawis chyba też, zakładając, że te wymioty to nie był przypadek. Reasumując, wirus przeszedł mi się przez stado, ale na razie najciężej przeszedł go Bandido.
Oprócz tego w nocy były łapoczyny i efektami dźwiękowymi. Rano też, Bandido szaleje. Trawis ma krechę pod okiem, innych szkód w kotostanie nie stwierdzono :roll: . Podejrzewam, co tak drażni małego, mam tylko nadzieję, że w miarę szybko minie :mrgreen:

alix76

Post » Nie paź 31, 2010 8:55 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido lepiej, Shrek w DS!

U nie Puśka zaczęła żygać na okrągło. Nawet jak się wody napije to zwraca. Tylko w przeciwieństwie do Sokółki Pusia miałaby apetyt i chce jeść. No ale żarcie odstawione i jedziemy na "ostry dyżur".
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]