SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 17:36 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Cameo pisze:Wrzucam zaległe fotki cz. I (do powiększenia):

KOCIARNIA.

"Czarna kotka z uszkodzonym ogonem, potworna biegunka :( małe i chude z dość sporą kępką białych włosków na klatce piersiowej. Ufna, pozwala się bez problemu głaskać, ale nie jest namolnie miziasta."

Obrazek

Jeśli nie ma imienia, to niech będzie Amelia. Ta kotka to Kreska II :( potrzebuje domu i to szybko... :(

"Czarny kot z kępką białych włosków na klatce piersiowej, zielone oczy. Dość płochliwe, nie pozwala się złapać ani dotknąć, ale jest bardzo ciekawskie, bacznie obserwuje człowieka, podchodzi nawet na bliską odległość, ale na widok wyciąganej do niego ręki, "odskakuje" na kilka metrów - o dziwo, ucieka z podniesionym ogonem :shock: rokuje oswojenie w domowych warunkach. Płeć nieustalona :? kot w dość dobrej formie."

Obrazek Obrazek Obrazek

Ciekawość, to pierwszy stopień... :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Amelia tydzień temu była w izolatce. To jest na bank kotka i wydaje mi się, że już wysterylizowana. Do schroniska trafiła pod koniec lipca, była kotna.

A w zdjęcie, na którym biało-bury Bolek albo Lolek zagląda Ci do torby po prostu nie wierzę 8O To na bank jest fotomontaż ;)

Czarny z białym na ostatnich zdjęciach to Centuś - był bardzo oszczędny w okazywaniu emocji ;) Zmieniło mu się to, więc można mu też zmienić imię :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob paź 30, 2010 17:38 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

to trzymam kciuki za syjamkę i persika , widzę że przetrzymanie już nie potrzebne - Gosiu - mawin jakby co to numer do mnie znasz
powodzenia :)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob paź 30, 2010 17:40 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Gibutkowa pisze:
Kruszyna pisze:Mały update ze schronu - dostałam informację, że dwa dni temu pojawił się w schronie zdrowy, zadbany pers:

http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/641/114110

Ludzie, którzy jak do tej pory się o niego pytali nie byli poważni :? Jeżeli ktoś z Was zna fajny domek poszukujący persa, to można go podesłać do schronu :ok:

Cos więcej może wiadomo o tym persie? Płeć, stan zdrowia, jak i kiedy trafił do schronu?

Samiec, dobry, dwa dni temu. Dzisiaj został przeniesiony na kociarnię, bo zrobił się za duży tłok w kwarantannie. Mała syjamowata jest jeszcze w kwarantannie.

Kwarantanna jest mylącą nazwą - nie ma tam kotów, które są chore, tylko te, które świeżo trafiły do schronu. Dla zasmarkanych i chorych jest izolatka, którą Leśna się nie zajmuje.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob paź 30, 2010 18:47 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Gibutkowa pisze:
marcjannakape pisze:
Szanowni Państwo !!!
Z przykrością informujemy, że 19 października 2010 roku na wrocławskim osiedlu Żerniki w dzielnicy Fabryczna, w prywatnym ogródku, została postrzelona z wiatrówki domowa kotka. Bardzo prosimy o czujność, gdyż sprawca tego haniebnego czynu może stwarzać zagrożenie dla ludzi (szczególnie dzieci) oraz zwierząt. Gdyby ktoś z Państwa potrafił wskazać sprawcę tego czynu lub dysponuje informacjami na ten temat PROSIMY O KONTAKT !!!
Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt (Dz.U. 1997 nr 111 poz. 724) strzelanie do zwierząt domowych dla rozrywki lub w celu zabicia jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności (art. 6 i art. 35 w/w Ustawy).
Za pomoc w znalezieniu sprawcy serdecznie dziękujemy !!!

Proszę Czy ktoś by mi mógł na priva udzielić bardziej szczegółowych inf. dotyczących tego zdarzenia na jakiej ul. się to zdarzyło itp.....

iiwka

Od: Pt kwi 04, 2008 14:05

Post » Sob paź 30, 2010 18:49 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

iiwka pisze:
Proszę Czy ktoś by mi mógł na priva udzielić bardziej szczegółowych inf. dotyczących tego zdarzenia na jakiej ul. się to zdarzyło itp.....

Pewnie marcjannakape
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 30, 2010 18:55 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Gibutkowa pisze:
iiwka pisze:

Pewnie marcjannakape

Tylko w wiadomości jest proźba o kontakt a nie ma podanego kontaktu....

iiwka

Od: Pt kwi 04, 2008 14:05

Post » Sob paź 30, 2010 20:28 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

iiwka pisze:
Gibutkowa pisze:
iiwka pisze:

Pewnie marcjannakape

Tylko w wiadomości jest proźba o kontakt a nie ma podanego kontaktu....

Napis "PROSIMY O KONTAKT" jest linkiem - odnośnikiem. Kliknij na ten napis :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 30, 2010 20:54 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Dziewczyny,
przy ul. Przestrzennej pod piekarnia mieszkaja maluchy okolo 2 miesieczne, dzikawe jak widza człowieka to sie chowają. Wczesniej widzialam ich matke chyba, ale nie pametam kiedy to było :( Matka tez pewnie dzika :( Nie mam kompletnie pomyslu co z nimi roic :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob paź 30, 2010 21:12 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Ulv mówiła mi przez tel, ze mogłaby je przetrzymać - warunek negatywne pp.

PROSZE WAS dogadajcie to tam na miejscu. Naprawdę zwłaszcza to małe łakomy kąsek dla rozmnazaczy. Ja ją przetrzymać mogę do sterylki.......Chyba ze jakiś by się SUPER SPRAWDZONY dom trafił..

Chociaż super nie super ja tam nie oddaję takich przed sterylizacją.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie paź 31, 2010 1:50 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Nie paź 31, 2010 2:54 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Edytka, a moze odwrotnie, Ty weźmiesz persa, a ja mała? Po prostu u mnie w stadku ona przejdzie bardziej bezstresowo ;) Zabrac mogę rano ze schro oba i sie "podzielić" ;)

Jednoczesnie bardzo bardzo proszę o pomoc w utrzymaniu i diagnostyce kota- trafił do mnie ten połamany, niechodzacy kocio ze scroniska, trzeba przynajmniej podjąć próbę porządnego zdiagnozowania urazów.....
Na DT jest w tej chwili u mnie 7 kotów, żwirek i karma są na wagę złota :(
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie paź 31, 2010 7:45 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Każda osoba z Wrocławia powinna tu kliknąć.

Kułko pisze:http://www.kociezycie.pl/?action=strona&site=142

Może wynająć detektywa?

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie paź 31, 2010 9:38 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

ulvhedinn pisze:Edytka, a moze odwrotnie, Ty weźmiesz persa, a ja mała? Po prostu u mnie w stadku ona przejdzie bardziej bezstresowo ;) Zabrac mogę rano ze schro oba i sie "podzielić" ;)

Jednoczesnie bardzo bardzo proszę o pomoc w utrzymaniu i diagnostyce kota- trafił do mnie ten połamany, niechodzacy kocio ze scroniska, trzeba przynajmniej podjąć próbę porządnego zdiagnozowania urazów.....
Na DT jest w tej chwili u mnie 7 kotów, żwirek i karma są na wagę złota :(

Chwilunia... bo ja już kompletnie nie wiem o co chodzi...
To ile kotów w końcu jedzie do Warszawy? NA PEWNO jedzie Jadzia do Smarti. Oprócz tego z tego co dostałam info Pers i Syjamka do Neight miały jechać czyli w sumie 3 koty. A teraz wynika że jeden z nich zostaje u Ulv, tak?

Konkrety dziewczyny bo trzeba transport dograć. Jak się "podzielicie" kotami to już się dogadujcie - ja muszę wiedzieć ile kotów jedzie do Wa-wy, bo to dość istotne.

EDIT Pisze już na 3 watkach, także żeby nie było zamieszania w sprawie tych kotów zapraszam na wątek Jadzi, tam będą aktualne informacje viewtopic.php?f=1&t=118029&start=450

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie paź 31, 2010 10:07 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Nie, nie, nic u mnie nie zostaje :mrgreen:

Tylko chodzi o przetrzymanie do czasu transportu do Neigh, zapoponowałam że wezmę do siebie oba, ale jesli ktoś może jednego "zaopiekować" to bardzo chętnie zrezygnuje z tego przywileju.
Jeśli mogłabym prosić na PW nr do Edytki....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie paź 31, 2010 11:27 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

ulvhedinn, u Ciebie jest ten whiskasowy kocur z urazem kręgosłupa...?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]