Moderator: Moderatorzy
Jana pisze:Sib, mam spory przegląd karm nerkowych, do oddania. Szczuruś odmawia i dostaje normalne jedzenie.
KarolinaS pisze:błagam was o radę
naszej najstarszej koteczce w ostatnich badaniach wyszedł mocno podwyższony mocznik (kreatynina w normie): 114
po dwóch tygodniach (w tym czasie była na diecie c/d, nadal jest), zrobiliśmy kolejne badanie; mocznik 130 (różnica w granicach błędu); we wtorek jedziemy na usg nerek i ponownie będziemy powtarzać mocznik i kreat.;
mój wet mówi, że może to być początek przewlekłej niewydolności nerek;
jesteśmy załamani;
jaguarius pisze:
Rośnie tylko kreatynina - w tempie zawrotnym, jeśli nie zatrzymam tego to zostało nam bardzo mało czasu - ostanio wzrost o kilka dziesiątych co miesiąc
AlkaM pisze:Bardzo gwaltowny skok kreatyniny jest glownie spowodowany infekcja nerek lub kamieniem w nerce lub nadcisnieniem
madziuszka20 pisze:Witam pisałam ostatnio ze u mojego kota stwierdzono przewlekłą niewydolność nerek od 4 dni jedzie na kroplówkach i dostaje RC RENAL.
Ogólnie Kropek ( tak mu na imię ) jest ospały, a dziś zauważyłam że gdy wskakuje na fotel bądź łóżko drgają mu mięśnie.
W objawach na 1 stronie forum nie są podane drgawki, w poniedziałek idziemy jesteśmy umówieni znowu na kroplówkę doradźcie mi czy wet powinien zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości