jaguarius pisze:Jestem po rozmowie z wetem. Mamy zwiększyć częstotliwość i dodać ringera z mleczanami (...)
Jeśli wątroba jest nie w porządku to ja bym była ostrożna z tym ringerem.
Moderator: Moderatorzy
jaguarius pisze:Jestem po rozmowie z wetem. Mamy zwiększyć częstotliwość i dodać ringera z mleczanami (...)
jaguarius pisze:casica tak od około 2,5 roku - ale pierwsze półtora prawie to był mocznik około 100 i kreatynina <2,5 - długo się tak utrzymywało.
Jana pisze:Szczuruś dzisiaj pokazał się naszej pani wet, która ostatnio leczy go na odległość, na podstawie wyników badań i długich rozmów ze mną. Został dokładnie obejrzany, obmacany, obsłuchany i zmierzono mu ciśnienie. Mogę z nim iść na kawęSzczuruś ma ciśnienie wręcz niskie biorąc pod uwagę godzinę w transporterze w poczekalni
Poza tym wetka usłyszała szmer w sercu, ale nie drążymy tego tematu, bo kot swoje lata i choroby ma, a nigdy nie miał ani nie ma objawów kardiologicznych (zadyszka, kaszel, szybkie męczenie się, sinienie itp.). Poza tym trochę jeden staw biodrowy Szczurka pobolewa, ale też bez dramatu. Śluzówki zadziwiająco różowe jak na anemię, którą kot ma.
Pani doktor nie bardzo miała się do czego przyczepić. Kot, jak na wyniki, w dobrej formie. No, tylko chudy, ale utrzymuje wagę już długo, nie chudnie. Odstawiamy epo, bo nie działa, nie powtarzamy convenii bo nie zadziałała, nie rwiemy zepsutego zęba bo nie można dać narkozy. Czyli kroplówki, lespewet, rubenal i za miesiąc kontrola krwi.
A Szczuruś był bardzo niezdyscyplinowany, podczas badań i osłuchiwania wdzięczył się niemożliwie, mruczał, barankował sprzęt diagnostyczny i czoło pani doktor. Niemożliwy był, no![]()
![]()
Jana pisze:Sib, mam spory przegląd karm nerkowych, do oddania. Szczuruś odmawia i dostaje normalne jedzenie.
BTW - Szczuruś ma kreatyninę 5,4, mocznik 234 i czuje się świetnieFosfor urósł, przymierzam się do alusalu albo czegoś na zbicie. Kroplówki nadal robię co drugi / trzeci dzień, ale wyniki pogarszają się i nie da się tego zatrzymać.
zobacz co się dzieje u kota inkaa82 po wprowadzeniu fortekoru mimo ewidentnych przeciwskazań do jego zastosowania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości