PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 11:11 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Trikolork szukają domów

seja pisze:Wiesz , że Dorota mi podrzuci 11tego ?

Niestety nie przeżył. "Jedenasty" umarł u Doroty dziś nad ranem, mimo karmienia co 2-3 godziny, grzania, masowania... :( Dobrze, że nie pojechał do ciebie, przynajmniej oszczędziłyśmy Ci takiego smutnego przeżycia ... od początku miał marne szanse, zanim Aga go zgarnęła, kocie już długo było niedożywione i bardzo osłabione...jego matka nie miała pokarmu, dwa pozostałe kociaki podobno umarły już wcześniej.

Ja mam kolejnego tymczasa, nieplanowanego, burą 4 mies. koteczkę z podwórka przy ul. Grunwaldzkiej 2 , Dorota złapała wczoraj bo kulała na łapkę, okazało się, że łapka spuchnięta jak balon, byłam u Zaleskich na rtg, nie jest złamana, wygląda to strasznie ale podobno będzie dobrze, mała dostała przeciwbólowe, antybiotyk, łapkę mam moczyć w altacecie. Dostanie na imię Bianka.

Tez złapałam dziś dwie kocice na sterylki ze Skweru Kościuszki w Gdyni.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon paź 25, 2010 12:15 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Szkoda :(

[*] malutka

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon paź 25, 2010 19:29 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Kotczka Bianca ze spuchniętą łapką:
ObrazekObrazek
Właśnie wymoczyłam łapkę w altacecie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon paź 25, 2010 19:38 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Byłam z maluszkami dla Soso u Zaleskich na przeglądzie (Aga dała mi bojowe zadanie wieźć kotkę na sterylkę na Stogi :roll: ) więc było po drodze....
koteczki od Dorotki (to chyba te z Wyspy Spichrzów?!) siedziały już po zabiegach w kącie w gabinecie w transporterkach :) dobrze wyglądały i się czuły....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon paź 25, 2010 20:10 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

No Dorocie udało się nawet namówić Karmicielkę tych kotów z Wyspy Spichrzów na finansowanie tych sterylek, tzn. na razie wyłożyła na jedną na drugą pożyczyła Dorota...
Ta pani Maria co karmi na wyspie spichrzów, karmi te koty od 2 lat i nie odróżnia kotek od kocurów :roll: , twierdziła, że tam jest tylko jedna kotka, Doro mówi, że sa przynajmniej 3 w tej grupie, dziś pojechały do sterylek dwie.
Doro przekonała Karmicielkę, że w ostatecznym rozrachunku sterylki i tak bardziej się opłaca nić karmienie rozrastającego się stada....
Może uda się tam ogarnąć sytuację zanim całkiem wymknie się spod kontroli. Oby.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon paź 25, 2010 21:32 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

3 kocice to nie tak dużo, szybko można ogarnąć, 1na koteczka bardzo młoda była z tego co widziałam...

Padam na ryłko :roll: jak wyszłam przed 8 z domku tak wróciłam przed 19:00 (cały dzień koty, koty) :-) Dobrze że TZ wybył z domu na wieczór z %, bo siły nie mam go oporządzać po ciężkim dniu jego pracy ;-) jeszcze brat u mnie gościł w weekend i kotów pilnował na czas mojego wyjazdu (głupi pomysł TZ) i zapchał kibel doszczetnie Cats Best'em :evil:, w pt wieczór nasypalam nówka sztuka a ten wywalił wsio do WC :evil: Ja nie wiem ale ten mój brat to wszytsko potrafi zepsuć :twisted: :roll: Tatuś przyjechał i rozebrał kibelek, wyciągnełam wielgachną kulę zbrylonego doszczętnie zwirku 8)
Obrazek

Marea

Post » Wto paź 26, 2010 10:38 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Bianka już dużo lepiej, opuchlizna schodzi a kotka zaczyna używać tej łapki, więc chyba to wyglądało gorzej niż jest w rzeczywistości, a ja się wykosztowałam na rtg, no ale nie było wyjścia innego.
Może ona specjalnie sobie łapkę uszkodziła, żeby na tymczas się załapać :wink: To jej się udało, teraz na podwórko już jej nie wywalę :lol: .
Czarna Mateczka pojechała na zabieg likwidacji przepukliny, biedulka drugi zabieg w ciągu 2 tygodni :( .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 29, 2010 13:04 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Bardzo pracowity tydzień miałam, nie miałam czasu pisać na bieżąco.
Na Skwerze Kościuszki mam na razie 2 kocice wystarylizowane, 2 chore kociaki złapane - są w przychodni wet.
Dziś rano nie dałam rady pojechać na łapankę... zacznę znów od przyszłego tygodnia.

Czarna Mateczka, ok, już ładnie je, wczoraj byliśmy na kontroli rany póki co wszystko w porządku.

Kromka nadal charczy - drugi tydz. będzie na lekach.

Bianka tylko ciut kuleje, ale coraz mniej, opuchlizna zeszła całkiem.

Frodo i Danio ładnie jedzą, z kuwet korzystają bez zarzutu, są jeszcze trochę przestraszone ale dają się dotykać i głaskać, jak mnie nie ma w pokoju to szaleją z zabawkami - słyszę przez drzwi.

Wczoraj trikolorka Riła poszła do adopcji :D

Na "oddziale ogólnym" zrobiło się coś pusto (jest tylko Filipka i Kromka + 5 moich), zastanawiam się kogo przenieść: pewnie oba kocurki od Marei niedługo trafią na salony, jeszcze parę dni je poobserwuję, i chyba Biankę wypuszczę będzie łatwiej z nią kontakt nawiązać. Sofi z Fivecent też mogą przyjsć na ogólny. Zobaczymy w weekend poeksperymentuję, kto gdzie będzie się dobrze czuł.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 29, 2010 13:15 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

:ryk: 7 kotów i jej pusto :lol:

Szkoda że Państwo od Tri nie dali się namówić na 2kę kociaków :roll:

Moniczko, Frodo jest naprawdę świetny, już na podwórku robił grzbieciki i obcierki, a mojej mamie nawet na kolana wszedł ostatnio :kotek: Danio był mniej odważny ale też mialam go na rękach wielokrotnie. Jak pisałam niecałe 2 tyg. temu dostali po połóweczce Milbemaxu, więc pewnie wiekszość robali wyszła jeszcze na podwórku...z 3 tyg temu dawałam im Betamox przez kilka dni bo chciałam ich łapać i bałam się że się rozchorują od tych zimnych nocy...ale jak widzisz zdrowe są chłopaki i duże jak na swój wiek (moja mama dobrze je karmiła). U weta dostali paste na odrobaczenie. Nie mogę się doczekać aż powiesz że przyjdą się same przytulić :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pt paź 29, 2010 13:39 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Marea pisze::ryk: 7 kotów i jej pusto :lol:

Szkoda że Państwo od Tri nie dali się namówić na 2kę kociaków :roll: :

Zależy do czego się jest przyzwyczajonym :D
Niestety pani powiedziała, że mąż jej z 2 nie wpuści do domu, sama chętnie wzięła by i z 3 ale dobrze, że chociaż jedna ma dom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 29, 2010 13:50 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Zdjęcie sprzed kilku dni - jest 7 kotecków (Ciunek się nie załapała) - czy to jest dużo kotecków :wink: :
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 29, 2010 14:42 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

UWAGA!!!!!!!!!!!
Babka z Przymorza Sabina szuka kotka, bo uśpiła, bo wet stwierdził białaczkę "po oczach" :evil: i facet z Piotrkowa pracuje w trójmieście "coś nie ma szczęścia do tych kotów, bo już trzeciego bierze i mu giną" :evil:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob paź 30, 2010 16:22 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Sob paź 30, 2010 16:32 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Sob paź 30, 2010 16:25 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Kociunia po operacji przepukliny, mateczka tych wyżej :)

Obrazek

Obrazek

Marea

Post » Sob paź 30, 2010 16:28 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Frodo i Danio, jeszcze lekko wystraszone nową sytuacją :) ale daję im jeszcze kilka dni :kotek:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]