Gibutkowa pisze:tak jest w przypadku ludzkiego HPV (wargowego)
HSV

HPV to wirus brodawczaka i raczej działa wprost przeciwnie, jeśli chodzi o nowotwory dróg rodnych.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:tak jest w przypadku ludzkiego HPV (wargowego)
Gibutkowa pisze:Zastanawiam się czy wirus białaczki nie "hamuje" FIPa - tak jest w przypadku ludzkiego HPV (wargowego) - według badań hamuje on namnażanie komórek nowotworowych narządów rodnych u kobiet.
Też niektóre chłoniaki podobnie się leczy - narzeczony mojej koleżanki ma nowotwór mózgu i w USA jest taką metoda leczony że mu wszczepiają wirusa - wirus jest dla niego nieszkodliwy ale hamuje rozwój komórek nowotworowych. Cholernie droga terapia, co pół roku trzeba wirusa "uzupełniać" ale działa.
Gibutkowa pisze:Zastanawiam się czy wirus białaczki nie "hamuje" FIPa
Beliowen pisze:Gibutkowa pisze:tak jest w przypadku ludzkiego HPV (wargowego)
HSV
HPV to wirus brodawczaka i raczej działa wprost przeciwnie, jeśli chodzi o nowotwory dróg rodnych.
pixie65 pisze:Gibutkowa pisze:Zastanawiam się czy wirus białaczki nie "hamuje" FIPa
Niestety, jest akurat odwrotnie:
"FeLV infection interferes with established FIP immunity and allows for the reactivation of disease in healthy carriers"
Pedersen NC, Virologic and immunologic aspects of feline infectious peritonitis virus infection.
taizu pisze:Ja to wysłałam grubszy list, paczke chyba Gibutkowa. Jak jedzonko podpasuje, prześlę więcej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 129 gości