Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 9:58 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Jesteś zdrowa :ok:
Ale rutinoscorpin se pacnij na wszelki wypadek :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw paź 28, 2010 10:04 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Wiara pozytywna! :-)

Te suche smakolyki wyprubowywuje, bo chce ich od tych sztucznych oduczyc. Ale mi serce mieknie, jak oni prosza, bo dokladnie wiedza, co to jest kabanosik albo te na zeby. Emil nie zaskakuje, Lilly za to mi z reki wydziera. Kupilam im tez raz takie malutkie suszone rybki, ale nie szly wcale.
Cena jest naprawde powalajaca, bo 50 g kosztuje 1,99 Euro. Kg udek od kurczaka 1,89 Euro.

TZ byl zly na futerko, czy sie cieszyl, ze zonus mogla sie wyspac? :mrgreen:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw paź 28, 2010 10:12 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Pacam sobie i to nie tylko rutinoscorbin :wink:

Secret, ceny u nas są podobne (tylko zarobki niższe :roll: ). O rybkach zapomniałam, ale tłumaczy mnie, że nie były kupowane z myślą o kotach :wink: Za suszone rybki Kuba dałby zrobić ze sobą wszystko :lol: Rosenowi smakują, ale bez szału.

Tża takie rzeczy nie ruszają :lol: Śmiał się, że Wedel go porządnie wymasował - za każdym razem jak się budził, to młody ugniatał inne miejsce. Wymasowaną ma szyję, ramiona, głowę - kochany kotecek :lol:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw paź 28, 2010 10:16 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Obrazek Dla Wedelka.

Soczek malinowy, herbatka lipowa i do lozka sie pocic. TZ niech biega przy Tobie, jak juz taki wymasowany.

SecretFire

Post » Czw paź 28, 2010 13:00 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Wedelek dziękuje!
On naprawdę bardzo fajnie masuje :lol: Dość mocno (ale to tylko mały kotek, więc nie boli :wink: ), pazurki chowa, często się przesuwa i nie ciumka przy tym :lol: Naprawdę można się zrelaksować 8) A jak przy tym mruczy do ucha! :1luvu: Tylko nie wiem dlaczego głównie w nocy to robi :roll:

Rosen jest leniwym spryciarzem :lol: Kładzie się na najwyższym możliwym miejscu i jak mu się znudzi samotność, zaczyna nawoływać Yuki :lol: Yuki jest raczej niskopienna - kilka razy wchodziła wysoko, ale miała strach w oczach. Kiedy Rosen woła, to mała rzuca wszystko i biegnie do niego :lol: Chodzi pod półką Rosena, mruczy, grucha, wdzięczy się, a on dalej woła... Czasem Yuki odważy się wejść troszkę wyżej, ale zwykle Rosenowi się nudzi, albo sam do niej schodzi :wink:

Kuba przebija swoje wszystkie rekordy miziastości :mrgreen:

mmk

Post » Czw paź 28, 2010 15:49 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

SecretFire pisze:Soczek malinowy, herbatka lipowa i do lozka sie pocic. TZ niech biega przy Tobie, jak juz taki wymasowany.

ja proponuję terapię rumiankiem....rum się wypija a z jankiem do łóżka, świetnie wygrzewa Obrazek
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw paź 28, 2010 20:21 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Basica pisze:
SecretFire pisze:Soczek malinowy, herbatka lipowa i do lozka sie pocic. TZ niech biega przy Tobie, jak juz taki wymasowany.

ja proponuję terapię rumiankiem....rum się wypija a z jankiem do łóżka, świetnie wygrzewa Obrazek

:ryk:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw paź 28, 2010 21:29 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

O tak ! To najlepsza z metod, zwana też metoda na ziarnko :mrgreen:

Dużo mi uciekło. Wedel i Yuki. Wspaniałe imiona mmk :1luvu: Cieszę się, że stadko w zdrowiu :ok:
Zdrówka dla Was równiez !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt paź 29, 2010 7:17 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Basica pisze:ja proponuję terapię rumiankiem....rum się wypija a z jankiem do łóżka, świetnie wygrzewa Obrazek

Ciekawe co Tż - nie-Janek - by powiedział na taką kurację :lol:

Dziękuję Psiama! Jak będziesz nas częściej odwiedzać, to mniej będzie uciekało :wink:

Yuki znów się cofa :( Nie mam na nią pomysłu. Jednego dnia jest nieźle, a drugiego ucieka w panice :( Mała nie podchodzi do jedzenia jeśli ktoś jest w kuchni :roll: Wiem, że jest głodna, ale nie podejdzie... Kiedy normalnie funkcjonujemy w domu, Yuki najczęściej siedzi pod stołem. Zaczyna się bawić kiedy wychodzimy, albo idziemy spać :roll: Znów boi się ręki. Teraz pewnie trochę się poprawi, jak zwykle w weekend, ale jak długo tak można? Yuki ciągle żyje w strachu :(
Wedel zaczyna walki. Szczególnie w Rosenem. Kuba unika walk, a jak nie ma wyboru to po prostu machnie łapą i ma Wedla z głowy :lol: Rosen daje się wciągnąć w bijatyki. A potem wrzeszczą obaj :roll:
Rosen przeszedł na przymusową dietę :twisted: Musi przez kilka dni jeść mięso, a później zobaczymy. Przeraziło mnie to, co zostawił w kuwecie i ilość wody, którą wypija. Z misek znikało dużo chrupek, a tylko Rosen jadł je chętnie. Reszta towarzystwa wybierała mięso, a Rosen suche. Na razie koniec chrupek! :evil:

mmk

Post » Pt paź 29, 2010 10:07 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Biedny Rosenek. Nie prosi o inne jedzonko?

W ostatnia sobote minal rok jak Lilly jest u mnie mmk i tez dalej ucieka ode mnie. Pewnie, ze jest o wiele lepiej, ale ta plochliwosc pewnie juz zostanie. Jak sie rusze tak jakos inaczej to tez od razu zwiewa. Nie raz bym chciala ja podniesc z podlogi jak Emila, ale nie idzie po prostu. Ona do mnie tylko przyjdzie, jak leze i jestem spokojna. Albo jak siedze. Wtedy sie na mnie polozy i przytuli. Sa sytuacje, co jest tez juz o wiele lepiej. Daj Yuki ten wybor, przeciez ona juz wie, ze jej nic zlego u Ciebie nie grozi. Jak to sie nazywa "znikot"? Bys miala urlop, tez by Ci z reki jadla.

SecretFire

Post » Pt paź 29, 2010 11:14 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Tak, Yuki to znikot :1luvu: Jak Lili od Doroty, jak moja Zuza. Vil kiedyś pięknie napisała. Takie koty to diamenciki. Z czasem więź między człowiekiem, a takim kotem staje się niesamowita.

mmk, chciałąbym bywac tu więcej ale doba dla mnie ostatnio to za mało. Praca choć superciekawa, przytłacza. ALe jestem stale z Wami i mam ciągle miejsca parkingowe :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt paź 29, 2010 11:21 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Słusznie psiama o Yuki :ok:
Musze to zapamiętać bo pasuje do księciunia jak ulał :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt paź 29, 2010 11:21 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Pamiętacie uśmiechnięte kotki? Zróbmy powtórkę! :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na Wedla dziś jest złe światło :roll: Nie wierzyłam kiedyś, że czarnemu kotu jest tak trudno zrobić zdjęcie... Daję to, co mam :wink:
Obrazek

Obrazek

Psiama, wiem, jak jest. Żartowałam tylko :wink: Cieszę się, że do nas zaglądasz!

mmk

Post » Pt paź 29, 2010 11:24 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

No i mam dylemat :roll:
Nie wiem, który podoba mi sie najbardziej :roll:
Chyba jednak Wedel :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt paź 29, 2010 11:24 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Kocia spółka - jeden zasikał dywan po to, żeby drugi mógł wygodnie poleżeć na suszarce :lol:
Obrazek

mmk

[poprzednia][następna]