K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 21:02 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Uzupełniłam dyżury
DYŻURY NA TYDZIEŃ 01.11.10R.-07.10.10R.
01.11. rano Bona wie. Dorotka
02.11. rano Gosia wie. Teresa
03.11. rano Asia i Bogusia wie. Mara
04.11. rano brak wie. brak
05.11. rano Gosia wie. Mara
06.11. rano brak wie. brak
07.11. rano Dorotka wie. Mara

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 28, 2010 21:10 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Ja dziś jak byłam po południu też było dziwne jakby kotów nie było :D wszystkie spały dopiero potem się spostrzegłam, że brak Szyjka który szalał po kociarni :D ale super, że znalazł domek i Frodo już też w domku same dobre wieści, kciuki za chłopaków :ok:
Czandra przy mnie jadła mokre więc nie wiem co jest grane, natomiast Tola faktycznie biedniutka jak przyjechałam nic nie było ruszone jedzenia, nałozyłam jej świeże, ale wygląda na to że nie jadła, jutro rano będę po Rudą więc zobacze jak sytacja wygląda.
Dorotko kupiłam próg, a raczej materiał na próg, jeszcze tak myślę że przydałoby się w przedsionku na ścianie zainstalowac takie haczyki na mopa , szczotkę do zamiatania - chyba że wygodniej bedzie w środku sama nie wiem. Zobaczymy jutro , ja w kociarni będe około 17 bo jeszcze zabiorę Rudą od weta więc zobaczymy co jeszcze gdzie porozmieszczać.
Płyn do mycia boksów do spryskiwacza jest tylko trzeba go rozrobić jutro to zrobię.
Mara kocyk z bazarku zostawię dla Ciebie w kociarni, pieniądze wpłać na konto Stowarzyszenia tytuł na cele statutowe stowarzyszenia.
Ostatnio edytowano Czw paź 28, 2010 21:14 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw paź 28, 2010 21:13 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Tola musiała coś próbować jeść bo wyrzygała mokre

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 28, 2010 21:14 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Kolejny bazarek dla Aleksandra:
TORBY EKO MIX:
viewtopic.php?f=20&t=119238
ŚWIECE + UPARTY
viewtopic.php?f=20&t=119240
Ostatnio edytowano Czw paź 28, 2010 22:24 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

Post » Czw paź 28, 2010 21:23 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

ugiąwszy się pod presja otoczenia zrobimy Rudej wyskrobiny i podamy steryd :wink: a tak w sumie to choroba mnie zaćmiła bo przecież jedno nie przeszkadza drugiemu.

Czy nowi Froda wiedza ze trzeba mu na razie dawac raczej suche? Czy dostał moze mokre i dlatego było rozwolnienie?
Co do uzupelnienia książeczki to napisze Ci Mara na pw.

Nimfa ma grzyba - świeciła pod lampą. Po pierwszej dawce szczepionki wetka mowila ze moze byc nawet gorzej. POtem dopiero powoli sa efekty.

Mara już nie pamietam reszty Twoich pytań :oops: ?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw paź 28, 2010 21:27 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Nowi Froda niby wiedzą ale warto im przypomnieć. Ja mu mokrego nie dawałam ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 28, 2010 22:13 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Mara S pisze:Nowi Froda niby wiedzą ale warto im przypomnieć. Ja mu mokrego nie dawałam ;)

NO to wpadłam - ja nie wiedziałam że Froduś JESZCZE jest na diecie suchej-cholera , czy to było napisane ??? bo mnie się wydaje że nie - tak się prosił jak dawał innym kotkom ...
Przy okazji : BŁAGAM O AKTUALNE OPISY NA KLATKACH lub kartkach obok ( albo na forum) CO KOMU DAWAĆ A CO ABSOLUTNIE NIE. dot. leków, a jak trzeba diety. Dziewczyny w imieniu dyżurujących oświadczam ,że nie jestem w stanie pamiętać co i jak - przed dyżurem mogę sobie wydrukować , przeczytać itp. nie mam mowy żeby po kilku dniach pamiętać co się należy każdemu kotkowi , a poza tym sytuacja zmienia się z dnia na dzień. Na klatce Frodo pisało " 27- kastracja nie karmić" - nie pisało natomiast że 28 wolno karmić tylko suchym :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw paź 28, 2010 22:21 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

gosiakot pisze:
Mara S pisze:Nowi Froda niby wiedzą ale warto im przypomnieć. Ja mu mokrego nie dawałam ;)

NO to wpadłam - ja nie wiedziałam że Froduś JESZCZE jest na diecie suchej-cholera , czy to było napisane ??? bo mnie się wydaje że nie - tak się prosił jak dawał innym kotkom ...
Przy okazji : BŁAGAM O AKTUALNE OPISY NA KLATKACH lub kartkach obok ( albo na forum) CO KOMU DAWAĆ A CO ABSOLUTNIE NIE. dot. leków, a jak trzeba diety. Dziewczyny w imieniu dyżurujących oświadczam ,że nie jestem w stanie pamiętać co i jak - przed dyżurem mogę sobie wydrukować , przeczytać itp. nie mam mowy żeby po kilku dniach pamiętać co się należy każdemu kotkowi , a poza tym sytuacja zmienia się z dnia na dzień. Na klatce Frodo pisało " 27- kastracja nie karmić" - nie pisało natomiast że 28 wolno karmić tylko suchym :(

Gosiu nic się nie stało, nauczka dla nas na przyszlość - ale jasno widać, że Frodzio na mokrej karmie niestety nie moze być, proszę koniecznie przypomnijcie o tym nowym Dużym Froda.
Moze na mięsko gotowane inaczej zareaguje? Muszą delikatnie wprowadzać nowosci.
Wiem, ze trudno to opanować bo ostatnio prawie codziennie dochodzi nowy kot i każdy leczony.
umówmy się tak - ja uzupełniam na bieżaco kącik medyczny na wątku a dyzurni jeśli coś na opisach klatkowych jest nieaktualne to poprawią? Bo nie dam rady być codziennie by to poprawić.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt paź 29, 2010 7:05 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Przyjdę 04.11.- wieczorem i 06.11. - rano.

terenia1 pisze:Uzupełniłam dyżury
04.11. rano brak wie. brak
06.11. rano brak wie. brak

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt paź 29, 2010 7:26 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

balbina38 pisze:Przyjdę 04.11.- wieczorem i 06.11. - rano.

terenia1 pisze:Uzupełniłam dyżury
04.11. rano brak wie. Beatka
06.11. rano Beatka wie. brak

Dzięki Beatko

terenia1

Post » Pt paź 29, 2010 7:29 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Dorota Wojciechowska pisze:Na piatek po południu umowiłam się z p. Arkiem (złotą rączką meblową z niezłym sprzętem :wink: ) na przykręcanie różnych dziwnych elementów w Kociej Chatce. Jak co to proszę o sugestie.
narazie mam na uwadze:
:arrow: wieszak w przedsionku,
:arrow: ociekacz i półka obok zlewu,
:arrow: próg,
:arrow: metalowy ring w okolicach zlew
:arrow: lampa bakteriobójcza
:arrow: mała lampka
:arrow: tablice korkowe
:arrow:haczyk na mop i szczotki
:arrow: kot od Gosi

he he he tak sie cytowalam bo wiedziałam że coś jeszcze.
Męczyło mnie męczyło i wymęczyło.
A tablice informacyjne to co koleżanki niepotrzebne :lol:
Gosia a czy tobie chodzi o tego wieeelkiego kota z plexi :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 29, 2010 7:33 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Byłam z samego rana w kociarni zabrałam Rudą do weta, przywiozę po południu.
Czndra coś tam zjadła jednak kolezanka nie urobiła żadnego kupala... nie wiem więc co z tym będzie. Natomiast Tola niestety raczej nie je, kupię dziś u weta convalescensa w proszku i chyba trzeba zacząć ją karmić strzykawką, tez nadaje się super troszkę rozcieńczony Gerberek, albojeszcze ricovery. Strasznie bidusia chudziutka :(
A może spróbować jej dawać jakieś domowe jedzonko kurczaka albo coś może się na coś skusi. Może jeszcze tuńczyka super zapach niejeden kot się skusił.

terenia1

Post » Pt paź 29, 2010 8:32 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Mara S pisze:Rany Rudej wygladają coraz gorzej :( Może by już odstawić ten nieskuteczny Avilin i faktycznie spróbować tego olejku z dziurawca od Iwety?

hmm no cóż by tu napisać....chyba nic nie napiszę :? W sobotę postaram sie jeszcze raz przywieźć, moze tym razem uda się zastosować...
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt paź 29, 2010 8:53 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Aha, z wczorajszego łososia nic nie wyszło :( Lidzia i mąż byli spięci i gotowi, ale dostałam telefon, że kucharz miał zaćmienie i wywalił te resztki na śmieci :evil: Strasznie nas przepraszają i obiecują, że się nie powtórzy taka sytuacja.
Cóż - po prostu nie był on nam pisany tym razem :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt paź 29, 2010 10:34 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

[quote="Dorota Wojciechowska Gosia a czy tobie chodzi o tego wieeelkiego kota z plexi :D[/quote]
Nie Dorotko, wielkiego kota przywiózł Paweł , a mnie chodzi o normalny obrazek na ścianę w drewnianej ramce - biało-szara akwarelka za szkłem przedstawiająca kotka, mam do niego sentymentalny stosunek i bardzo chaiałam żeby trafił go kociej chatki :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

[poprzednia][następna]