Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 11:11 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Jeśli z malymi sytuacja podbramkowa mogę wziąć, ale dopiero w sobotę bo w piątek się nie wyrobię chyba żeby ktoś mógł dowieźć do mnie po 18ej. Będą w teresinej klacie w łazience, więc przy szaleńczej ostrożności mam nadzieję moje się nie zarażą. Z tym, że muszę je postawić na nogi lub wyadoptować w 2 tygodnie bo jak nie to z Julką będą kiblowały w piwnicy w klacie w czasie bytności mego rodziciela :roll: Tylko lekarstwa i wet musiałby iść przez stowarzyszenie - co mnie ostatnio Julinka kosztowała, to ani nie mówię 8O Dobrze, że wzięła się za zdrowienie :ok:
Aha, do oczu mam Difadol, Dicortineff-Vet i Flonidon, bo Betamox otwarty ponad 2 tygodnie temu - jak je trzeba kroplić czym innym to proszę o nazwę kropli i receptę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 28, 2010 11:58 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Ja mam jeszcze Tobradex czy jakoś tak - trzeba zużyc w najbliższych 3 tygodniach

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 28, 2010 18:39 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Rudy schroniskowiec pojechał do Zawiercia do domku wychodzącego :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw paź 28, 2010 18:46 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Lidka pisze:Może chociaż sypanie do wody betaglukanu pomogło by im trochę.
Ja sypie 1 kapsułkę do wody (15-18 kotów)
Mała tez sypie w Katowicach.

zamowię, dzięki :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw paź 28, 2010 19:32 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Tylko zwróć uwagę na ilość w butelce. Bo sa takie po 30 i 60 kapsułek a cena jest niemal taka sama

http://www.doz.pl/leki/p262-Beta_Glukan

http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog/pr ... cts_id=107

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw paź 28, 2010 21:33 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

jutro wieczorkiem maluchy ze schronu pojadą do Alienor :1luvu: dołączy do nich mała siostrzyczka, która okupuje u mnie wanne. Już wróciła do żywych i baardzo jej się nudzi.
Obrazek
to ta z plamką na oczku po prawej stronie. Na zywo widać podobieństwo do tego gościa poniżej :lol:
Obrazek

a tak na poważnie - Mara - chętnie skorzystamy z Tobrexu, bo oczko czarnulkowi trzeba uratować, kupie tez krople i unidox bo cała czwórka do leczenia :?

Filomen

Post » Czw paź 28, 2010 21:38 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

mar_tika pisze:Rudy schroniskowiec pojechał do Zawiercia do domku wychodzącego :ok:

To super, że jeden rudasek już na swoich włościach :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 28, 2010 22:00 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

terenia1 pisze:
mar_tika pisze:Rudy schroniskowiec pojechał do Zawiercia do domku wychodzącego :ok:

To super, że jeden rudasek już na swoich włościach :D

tym bardziej ze wychodzący domek a kotek wychował sie w garażu i w mieszkaniu by się męczył

Filomen

Post » Pt paź 29, 2010 8:44 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

To fajnie, że Alienor weźmie maluszki :ok: , Tobrex wezmę jutro do KCh

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt paź 29, 2010 11:51 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Kciuki za maluchy :ok: oby było tylko lepiej :ok:

terenia1

Post » Pt paź 29, 2010 21:10 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

hopsniemy sobie .Jutro przeprowadzaka więc jak najbardziej legowiska poszukiwane :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 29, 2010 21:34 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

mar_tika pisze:hopsniemy sobie .Jutro przeprowadzaka więc jak najbardziej legowiska poszukiwane :ok:

No niestety ja jutro nie dam rady być w schronisku, po południu mam dyżur w Kociej Chatce i trzeba też powoli robić małe porządki, a to trochę czasu zajmuje niestety, mogę jedynie służyć transportowo o poprzewozić rzeczy z Kocio Chatkowego lokalu przeznaczone dla schroniska :) i mogę trzymać kciuki za powodzenie akcji :P
A jak tam maluszki u Alienor :!:

terenia1

Post » Sob paź 30, 2010 18:49 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

dzis wielki dzień, po raz pierwszy poczułam, ze swoją pracą daliśmy kociakom trochę radości. Po odmalowaniu i polożeniu wykładziny w drugim budyneczku (9m2) Piotrek i Dorotka zabrali się za skrecanie regałów - duzych, solidnych (połki 120cm głebokie) - na całej ścianie są półki, obok drapak i w kącie drugi. Wpuścilismy tam te koty, ktore byly szczepione. Mogą skakać po półeczkach, drapaku, mają zabawki, drugi drapak, Dorotka zamieści zdjęcia.Na te warunki lokalowe jest bardzo fajnie.
Iwetka przywiozla również regał - zrobimy z niego półki dla nas lub kociastych :)
Po czterech miesiącach cięzkiej pracy udalo nam się uruchomić trzy pomieszczenia - kwarantanna- szpitalik, kwarantanna zdrowa - do szczepienia, adopcje z wybiegiem. Dwa pierwsze - klatki i boksy.
Teraz trzeba liczyć na to, żeby ktoś nie zniszczył naszej pracy i przestrzegał procedury - gdzie i kiedy można dać którego kota.
A w szpitaliku są :
- pręguska dorosła, dusi się KK, dostała antybiotyk i nawodnienie,
- maluszek 5 -g miesiecy wymioty, biegunka leczenie jw
- czarna ala brytyjczyk - już dużo lepiej po antybiotykach i leczeniu
- czarny dorosły - skrzeczy - antybiotyk
- biało szary kot - niby KK stwierdzono ale ja nie widzę objawów?

Filomen

Post » Sob paź 30, 2010 19:39 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

aha jeden kot mnie przy przenoszeniu pogryzł :evil: wbił a w zasadzie wbiła mi zęby w zgięcie palca. Biedna się przestraszyła przy przenoszeniu z boksu do klaty.

aha na kwarantannie jest ogromny domowy biały kocur, przerażony i nie rozumiejący co się stało i dlaczego tu trafił :(
oczywiście "kochani" właściciele się go pozbyli jak niepotrzebnej rzeczy. :evil:

Filomen

Post » Sob paź 30, 2010 20:42 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

ale przede wszystkim muszę napisać, ze te fantastyczne regały załatwiła i przywiozła Dorotka :1luvu:
koty gonią po nich az miło :kotek: :kotek: :kotek:
to co jeszcze zrobimy to wytniemy tak jak w katowicach w schronisku dziury w półkach żeby można było bardziej "labiryncić" :wink: bo przecież trzeba sie poukrywać i z zaskoczenia pojawiać to tu to tam 8)

Filomen

[poprzednia][następna]