Figa&Ronin-Trudna Decyzja - Szukamy nowego DS dla Figi:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 22:33 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

vega29 pisze:
ja_ana pisze:Też się nad tym zastanawiamy, rozmawialiśmy z panią weterynarz i mówiła, że zdarza się, że niesterylizowane kotki posikują, ale dodała, że to jest rzadkie, że częściej przyczyna leży gdzie indziej. Co prawda doradziła sterylizację, co też mamy zamiar zrobić, ale chyba dopiero pod koniec listopada, albo dopiero w grudniu.

ja_ana, jeśli problemem jest kasa, to może spróbuj się dogadać z wetką, żeby przeprowadzić zabieg już teraz, a zapłacisz na koniec listopada. Jeśli brak sterylki jest przyczyną sikania, to zaśmierdniecie do tego czasu :roll:

Hmmm, można spróbować, choć nie wiem czy da radę tak to załatwić, może pół na pół...Normalnie to nie byłby żaden problem, ale ostatnio u nas krucho.
Dzięki za podpowiedź vega:)
Ale i tak musimy się wstrzymać, bo przecież Figa ma zapalenie pęcherza i bierze antybiotyk, a zdaje się, że do zabiegu musi być zupełnie zdrowa.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw paź 28, 2010 12:32 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

Figusia :1luvu: Ronin :1luvu: - piękne kociaki - głaski przesyłam dla Nich pod bródką :mrgreen:
będę z ciekawością tu zerkać i oczekiwać na więcej fotek

P.S pamietaj że z torebkowym kotem zawsze pasuje wyjść na miasto :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw paź 28, 2010 17:12 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

Edytka1984 pisze:Figusia :1luvu: Ronin :1luvu: - piękne kociaki - głaski przesyłam dla Nich pod bródką :mrgreen:
będę z ciekawością tu zerkać i oczekiwać na więcej fotek

P.S pamietaj że z torebkowym kotem zawsze pasuje wyjść na miasto :ok:

Dziękujemy za komplementy i głaski :1luvu: tylko nie bardzo rozumiem o co chodzi z torebkowym kotem....jakaś niekumata jestem ostatnio :/

ja_ana

Post » Czw paź 28, 2010 17:24 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

strona 3 fotki kotów w torebkach :) tzw koty torebkowe
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw paź 28, 2010 17:25 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

Edytka1984 pisze:strona 3 fotki kotów w torebkach :) tzw koty torebkowe

Aaa hahah, racja :ryk:

ja_ana

Post » Czw paź 28, 2010 17:36 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

:ok: perfekcyjne zdjęcia - przy takiej reklamie ciekawe co ludzie by wybierali torebkę czy kota
ojj chyba kota :mrgreen:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon lis 01, 2010 13:21 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

Po wyleczeniu pęcherza trzeba chyba jak najszybciej wysterylizować małą. Wydaje mi się, że wtedy problem zniknie.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon lis 01, 2010 13:26 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

Gem pisze:Po wyleczeniu pęcherza trzeba chyba jak najszybciej wysterylizować małą. Wydaje mi się, że wtedy problem zniknie.

Gem dawno Cię u nas nie było:) witamy witamy:)

Tak tez chcemy zrobić, w sobotę wieczorem Figa dostała ostatnią dawkę antybiotyku, jutro będziemy łapać mocz do badania i jeśli okaże się, że jest zdrowa będziemy sterylizować. Zobaczymy czy to pomoże.

Problem mamy też z Roninem, bo zaczął mi sikać do draceny. Obawiałam się, że będą ją jadły, ale nie wykazywały nią większego zainteresowania, poza Roninem, który kilka razy się na nią wspinał. Raz jedyny głupki się jej najadły i rzygały...Od tamtej pory Ronin do niej leje :evil: :evil:

ja_ana

Post » Wto lis 02, 2010 10:20 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

No to czas na porcję wiadomości o Miziakach :D :D

1. Najnowsze nasze odkrycie - miska kocia nie jest tym, co koteczki lubią najbardziej. Najlepiej się pije z kubka (nawet wąskiego) lub miski postawionej na stole w pokoju. I nie ważne, że nie była wymieniana od rana albo od wieczora...Lepsza stara woda na stole niż świeża na podłodze :mrgreen:

2. Stara rzecz w nowym użyciu zawsze jest rzeczą nową, którą należy sprawdzić - zanim kociaki się do nas wprowadziły kupiliśmy drapak z budką. Okazało się, że jest mały. Cóż koty małe - budka mała. Miało być pięknie, a poszła olewka. W dodatku Duzi tak kombinowali, że przekręcili śruby i nowy drapak od początku był troszeczkę popsuty....Cóż...Ostatnio rozwalił się cały, więc został zdemontowany. Budkę dostał królik. Nawet się nią biedna nie nacieszyła, bo od razu wlazła tam Figa :twisted: :twisted: ...i tyle było z króliczej radości....

3. Figa ma się chyba lepiej, jak wszystko pójdzie dobrze, w tym tygodniu sterylizacja:)

4. Miziaki zapraszają na bazarek dla kieleckich kotków http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=119410

ja_ana

Post » Wto lis 02, 2010 10:24 Re: Figa&Ronin -Potrzebna pomoc lub porada!!!!!!!!!str6

ja_ana zainwestuj w serwis kubeczków dla swoich kotków skoro gardzą miseczkami :mrgreen: kup im piękne kocie kubaski i wtedy na pewno wszystko im smakować będzie :piwa: może nawet powinnaś pomyśleć o piciu porannej kawki przy stole z futrzakami? :twisted:
dobrze,że z Figa coraz lepiej to bardzo dobre wieści :ok:
głaski dla Twoich przyjaciół
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lis 02, 2010 10:27 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D

Witamy cioteczkę :D

Póki co dostały piękną czerwoną - pomidorową podkładkę w kuchni pod miski, mamy w planie kupić taką ładną podkładkę i jakąś miseczkę ceramiczną (taką jak w kuchni), lub wielką misę szklną, do której damy szklane kulki. W ten sposób koty będą mogły pić wodę, bawić się kulkami, a my będziemy mieli ozdobę. I pełno wody wszędzie :twisted:

ja_ana

Post » Wto lis 02, 2010 10:35 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D

no tak ozdoba w mieszkaniu zawsze się przyda a koty na tym skorzystają :kotek:
może by tak nowa sesja???
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lis 02, 2010 10:43 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D

Edytka1984 pisze:no tak ozdoba w mieszkaniu zawsze się przyda a koty na tym skorzystają :kotek:
może by tak nowa sesja???

Sesja się robi:) dziś jak się uda to wrzucę nowe zdjęcia :kotek: mam też zdjęcia małej Arii, która jakiś czas z nami mieszkała, a teraz mieszka u naszych przyjaciół :D

ja_ana

Post » Wto lis 02, 2010 10:46 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D

zacieram rączki żeby popatrzeć na nowe zdjęcia :piwa:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lis 02, 2010 10:51 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D

Aaaaaa zapomniałam dodać, że ostatnio ulubioną zabawą Ronina jest aportowanie:) Zdjęcia już w krótce :mrgreen:

ja_ana

[poprzednia][następna]