Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 22:04 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Wróciłam (wreszcie :!: ) po serii szkoleń (tułaczce) do siebie :1luvu: Nareszcie mogę nadrobić zaległości forumowe :mrgreen:

vega29 pisze:
Alyaa pisze:Dzisiaj w nocy mało brakło, żeby mój TŻ był martwym TŻ, jak wrócił z firmowej imprezy :twisted: I tak było lepiej niż ostatnio, gdy w łóżku gadał do Ogryzka... po rusku.... Obrazek
Mój TŻ za coś takiego jednak byłby martwym TŻ-tem :twisted:
Nie popadajmy w skrajności ;) Fakt, że się koszmarnie nie wyspałam przez to Jego chrapanie, ale jak przestawał chrapać, to panikowałam czy nadal oddycha (zdarza mu się bezdech nocny, a do lekarza musiałabym Go chyba wołami zaciągnąć :evil: ). Poza tym - właściwie nie chodzi na imprezy (a jak mawia staropolskie przysłowie - raz w roku nawet księdzu wolno ;) )
Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia co On biednemu Ogryzkowi nagadał, bo ja rosyjskiego nie znam w ogóle :?

Wielbłądzio pisze:Aaaa. Znów śniło mi się, że jestem w ciąży :strach:
Mnie się kilka razy śniło, że rodzę :strach: :strach: :strach:

Wielbłądzio pisze:Królestwo za łóżko... A przecież całą noc spałam :roll: ...
Do domu :crying:
Chociaż spałaś we własnym, czego Ci zazdroszczę...

Piotruś jest pomysłowy :smiech3: Aż za bardzo :strach: Gramek lepiej?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro paź 27, 2010 22:14 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Alyaa pisze:Wróciłam (wreszcie :!: ) po serii szkoleń (tułaczce) do siebie :1luvu: Nareszcie mogę nadrobić zaległości forumowe :mrgreen:

vega29 pisze:
Alyaa pisze:Dzisiaj w nocy mało brakło, żeby mój TŻ był martwym TŻ, jak wrócił z firmowej imprezy :twisted: I tak było lepiej niż ostatnio, gdy w łóżku gadał do Ogryzka... po rusku.... Obrazek
Mój TŻ za coś takiego jednak byłby martwym TŻ-tem :twisted:
Nie popadajmy w skrajności ;) Fakt, że się koszmarnie nie wyspałam przez to Jego chrapanie, ale jak przestawał chrapać, to panikowałam czy nadal oddycha (zdarza mu się bezdech nocny, a do lekarza musiałabym Go chyba wołami zaciągnąć :evil: ). Poza tym - właściwie nie chodzi na imprezy (a jak mawia staropolskie przysłowie - raz w roku nawet księdzu wolno ;) )
Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia co On biednemu Ogryzkowi nagadał, bo ja rosyjskiego nie znam w ogóle :?

(...)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

To ty chyba przed 30-chą jesteś, skoro edukacja z rosyjskiego cię ominęła :wink: :mrgreen:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro paź 27, 2010 23:42 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Wielbłądzio pisze:A ja od rana zdycham z bólu głowy :twisted:

O, ja też. :roll: Z tym, że u mnie dziś się "tylko" nasiliło, a boli od ładnych paru dni. Właściwie półtora tygodnia z niewielkimi przerwami :twisted:
Właśnie mi chwilowo prawie przeszło :twisted: Nawet mogłam coś zjeść po 20 :roll:

Alyaa pisze:

Raz mi się śniło, że poród się zaczął, a do najbliższego szpitala przynajmniej kilkanaście kilometrów szosą, a nikt nie chciał mnie zawieźć (co najlepsze: pytałam rodziców i znajomych), więc szłam pieszo...
Parę razy mi się śniła tylko ciąża, bez porodu ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw paź 28, 2010 0:54 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

*anika* pisze:
Alyaa pisze:

Raz mi się śniło, że poród się zaczął, a do najbliższego szpitala przynajmniej kilkanaście kilometrów szosą, a nikt nie chciał mnie zawieźć (co najlepsze: pytałam rodziców i znajomych), więc szłam pieszo...
Parę razy mi się śniła tylko ciąża, bez porodu ;)

Mnie porody na szczęście jeszcze nigdy we śnie nie nawiedzały, nie straszcie mnie proszę :twisted:

Wstałam o dzikiej godzinie, bo wreszcie trzeba coś zrobić.

Gramuś trochę chrupie (więcej niż dotąd), mokrym niestety nie jest zainteresowany :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw paź 28, 2010 7:41 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

No, napisałam.

A w międzyczasie, od tej 1.40 do 6.00, nieocenione Licho dostarczyło mi m.in. następujących wrażeń:
a) olało suszarkę na naczynia wraz ze wszystkim, co na niej stało, w tym pełen pojemnik na sztućce :twisted:
b) pogoniło, obwarczało i natłukło Tulię :twisted: tak, że z przerażenia wpadła prosto w obie miski z chrupkami i oczywiście rozsypała zawartość po całej kuchni
c) zagoniło Norcię w kąt łazienki i pchnęło w kierunku poidełka z wodą :twisted: - woda rzecz jasna też się wylała
d) na koniec rozszarpało jeszcze siatkę :twisted: , w którą wzięłam byłam zapakowałam sobie suchy prowiant do roboty

Skąd się wziął na tym świecie taki czarci pomiot :twisted: :twisted: :twisted:

Aha. A Plu Plu podlazł mi pod nogi na tyle skutecznie, że wywinęłam orła na śliskiej terakocie :oops: Ale wiecie, ja jestem chyba nienormalna. Bo kiedy już załapałam, że to on i że upadam, to w ułamku sekundy wpadłam w panikę, że stanie mu się krzywda. Jemu i TYLKO JEMU :wink: Na szczęście przeżyliśmy oboje. Mnie w wyniku upadku lekko zmelanżowało się pod czaszką, Pioplusiowi oczywiście nie miało co.

Piję herbatę z trzech torebek. Ciekawe, co będę robić dzisiejszej nocy :twisted:

Po pracy jadę do Pani Eli po antyLilkowe :twisted: odsmradzacze, cieszę się, bo spotkam się z 'moim' Burym Słoneczkiem Totką.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw paź 28, 2010 9:20 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

vega29 pisze:
Alyaa pisze:Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia co On biednemu Ogryzkowi nagadał, bo ja rosyjskiego nie znam w ogóle :?

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

To ty chyba przed 30-chą jesteś, skoro edukacja z rosyjskiego cię ominęła :wink: :mrgreen:
30 dopiero w przyszłym roku, więc mnie ta edukacja ominęła ;) za TŻ załapał się - mimo że młodszy ode mnie :)

Wielbłądzio pisze:Aha. A Plu Plu podlazł mi pod nogi na tyle skutecznie, że wywinęłam orła na śliskiej terakocie :oops: Ale wiecie, ja jestem chyba nienormalna. Bo kiedy już załapałam, że to on i że upadam, to w ułamku sekundy wpadłam w panikę, że stanie mu się krzywda. Jemu i TYLKO JEMU :wink: Na szczęście przeżyliśmy oboje. Mnie w wyniku upadku lekko zmelanżowało się pod czaszką, Pioplusiowi oczywiście nie miało co.
Prawidłowe zachowanie mamusi zakochanej w ukochanym dziecku :mrgreen: Martwi się o zdrowie synka :mrgreen:

Alyaa

Post » Czw paź 28, 2010 9:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Tak, zgadza się :oops:
Ponieważ zaś o Plusiową psychikę nie ma się co martwić (i tak nic już jej nie pomoże), martwię się chociaż o jego (jakże urokliwą :1luvu: ) materię :wink:

Wielbłądzio

Post » Czw paź 28, 2010 10:22 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Ano śmieszne, wiem :roll:
Nie wiem tylko, czy będzie Wam tak samo wesolo, kiedy dowiecie się, że w wyniku podobnego upadku na przykład skręciłam sobie kark albo walnęłam się w ten mój niereformowalny kociarski łeb na tyle mocno, że nie przeżyłam.
Bo wtedy zostanie do rozadoptowania całe 11 kotów, w tym Licho, Tadźka i Dunia :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Czw paź 28, 2010 10:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Śmieszne z perspektywy gdy już wiemy jak się czujesz :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw paź 28, 2010 10:48 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

kussad pisze:Śmieszne z perspektywy gdy już wiemy jak się czujesz :D
I że nic Ci nie jest :D
No, i oczywiście, że Plu Plu ma się dobrze :mrgreen:

Alyaa

Post » Czw paź 28, 2010 11:07 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Ale Plu Plu jest przecież ciężko chory :roll: Opóźniony w rozwoju znaczy się. Niedorozwinięty. Naprawdę nie ma z czego się cieszyć :twisted:

Alyaa, dzisiaj po pracy jadę po te specyfiki.
Widzi Ci się jakaś perspektywa odbioru osobistego (nie pytam, czy już-teraz-zaraz, tylko w ogóle ;)), czy jednak chcesz pocztą?

Wielbłądzio

Post » Czw paź 28, 2010 12:16 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Wielbłądzio pisze:Ale Plu Plu jest przecież ciężko chory :roll: Opóźniony w rozwoju znaczy się. Niedorozwinięty. Naprawdę nie ma z czego się cieszyć :twisted:

Alyaa, dzisiaj po pracy jadę po te specyfiki.
Widzi Ci się jakaś perspektywa odbioru osobistego (nie pytam, czy już-teraz-zaraz, tylko w ogóle ;)), czy jednak chcesz pocztą?

Wielbłądziu, powtarzam, PluPlu tylko udaje kretyna!!! Dzisiejsze nocne wyczyny to po prostu kolejna, nieudana, próba zamachu na twoje życie!!!
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 28, 2010 12:19 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

A ja i tak nie zmienię zdania :twisted:

Bo kto by mu dawał jeść (a najpierw jeszcze przede wszystkim: zapracował na to jedzenie), sprzątał kuwetę i całował go w czółko, gdyby mnie szlag trafił :roll: :conf: ???

Wielbłądzio

Post » Czw paź 28, 2010 12:20 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Wielbłądzio pisze:A ja i tak nie zmienię zdania :twisted:

Bo kto by mu dawał jeść (a najpierw jeszcze przede wszystkim: pracował na to jedzenie), sprzątał kuwetę i całował go w czółko, gdyby mnie szlag trafił :roll: :conf: ???

Zapytaj PluPlu :twisted:
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]