Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 8:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dt naprawde na wagę życia w-wa

Potrzebny DT/DS!!!!!!

KMagda pisze:Dziś wracając od weta spotkałam Panią, która mieszka niedaleko ode mnie. Byłam z kotem, więc wdała się ze mną w pogawędkę. I w pogawędce wyszło, że Pani opiekuje się stadem kotów. Kotów niesterylizowanych oczywiście, bo na razie radzi sobie z nimi :( Radzi sobie tak, że koty nigdy nie trafiają do weta, bo jej nie stać, dostają karmę z biedronki i mleko prosto od krowy. Koty nie mają żadnego schronienia, jak był w zimie mróz to pozwalała im spać nieraz w jakimś przedsionku :( Latem bodajże odszedł cały miot. Jakiś czas temu jedna z kotek urodziła 9 kociąt, tylko jedno przeżyło :( Koty są rozjeżdżane samochodami, zaraz obok jest bardzo ruchliwa droga. Ja nie mam pojęcia jak tę sprawę ugryźć.
Pani w chwili obecnej nie ma żadnych kociaków, ale ma 2 dwuletnie kotki, które chciałaby oddać - trikolorkę i czarną, niestety czarna nie widzi. Obie niewysterylizowane. Boję się zwłaszcza o tę ślepkę, wydaje mi się, że najlepiej byłoby jak najszybciej zabrać obie na DT i szukać im domów. Tylko skąd wziąć to DT? wieczorem założę osobny wątek, jutro spróbuję tam pójść i zrobić kilka fotek. Bardzo proszę o pomoc dla tych kociaków! :(

viewtopic.php?f=1&t=119194

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 28, 2010 8:32 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dt naprawde na wagę życia w-wa

Potrzebne wsparcie!!!!
Kocia Lady pisze:Witam ten wątek zakładam dla kotka małego około 3-miesięcznego Miłoszka, który został znaleziony w lesie, w stanie tragicznym około miesiąca temu, kotem miał potworny KK, był przeraźliwie chudy i to że przeżył to cud....
Kotek jest pod opieką pani która mieszka za Białymstokiem w Niewodnicy, pani nie pracuje, ponieważ jest chora i na rencie...więc dorabia troszkę w domu i ma czas opiekować się kotkiem... Kotek jest leczony w lecznicy od początku na koszt fundacji Kotkowo, która ma pod sobą masę kotków potrzebujących, a pieniążków znikąd nie przybywa....dlatego prosimy o wsparcie na leczenie kicia i rady osób doświadczonych...
Do tej pory kotek najpierw dostawał antybiotyk w zastrzykach, potem tabletkach, po dwóch tygodniach dostał dwie maści: atecortin i solcoseryl, antybiotyk cefaseptin i to przez 8 dni, najpierw była maść atecortin i była poprawa, po maści solcoseryl oczka nabrzmiały i znowu pojawiła się narośl biała z brązowym czubeczkiem, skóra wokół bardzo podniesiona, po kilku dniach kotek był bardzo osowiały, nie bawił się i nie jadł, położył się spać, jak wstał to piszczał bardzo i koleżanka wzięła go na ręce, a mu wylała się ropa-maź z jednego oczka, tyle co pół kieliszka, i znowu narośl jest na oku, brak poprawy, kotek cierpi, i nie widzi, sama to sprawdziłam, tylko chyba światło, bo bardzo odwracał się od aparatu, może go razi to światło...Prosimy o pomoc w celu dalszego leczenia kotka...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=119190

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 28, 2010 9:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dt naprawde na wagę życia w-wa

AnielkaG pisze:Obrazek

To niewidoma Gerda i brat Kajko po niedzielnej operacji
jutro operacja Kaja, o 16 :(

AnielkaG pisze:nie jest dobrze
wszystkie 4 maluchy mają katar, wczesniej go nie było, najgorzej czuje się puchaty Kokosz, on i Kaj mają gorączkę, oko Kaja wygląda fatalnie, obaj słabo jedzą :(
Gerda i Kajko też smarczą, ale są w o wiele lepszej formie, zdjęłam wczoraj Kajkowi kołnierz, to się nawet bawili. Jedzą bez zmian. Robię im inhalacje, dostają L-lizyne, tolfę i lincospectin. Musze dziś iść do weta, chyba trzeba im zmienic antybiotyk.

trzymajmy kciuki za operację :ok: :ok: :ok: , to dzisiaj i dużo ciepłych myśli

dzisiaj takze ma operację Gabrys u Tysiek kciuki potrzebne :ok: :ok: :ok: Obrazek

zdrowiejcie maluszki :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw paź 28, 2010 9:13 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dt naprawde na wagę życia w-wa

jerzykowa, jak tam kwiatuszek po operacji sie czuje? :wink:

alessandra

Post » Czw paź 28, 2010 9:23 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dt naprawde na wagę życia w-wa

aktualna lista zatem październik-bardzo dziekujemy AnielceG i Kyi za scedowanie na innych beneficjentów grosza ślepaczkowego :1luvu:

1.maluszek dt u Budryska Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=117936

2.Lusia [*]brak dtObrazekkontakt Never
viewtopic.php?f=1&t=118480

kociaki dt u AnielkiG Kajko, Kokosz, Kaj i GerdaObrazek
viewtopic.php?f=13&t=118438

3.Nieboraczek dt Czarnulka21Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=118750

5.Bąbelek brak dt Obrazek kontakt Never
viewtopic.php?f=1&t=119109

Teodor brak dtObrazek kontakt Kya
viewtopic.php?f=1&t=118515

6.Obrazekbrak dt schron kontakt justyna8585
viewtopic.php?f=1&t=119142&p=6581348#p6581348

7.Miłoszek Obrazek kontakt KociaLady
viewtopic.php?f=1&t=119190

8. czarna ślepinka z Poznania?...
Ostatnio edytowano Czw paź 28, 2010 12:31 przez alessandra, łącznie edytowano 3 razy

alessandra

Post » Czw paź 28, 2010 9:26 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dt naprawde na wagę życia w-wa

Ze wzgledu na to, że w tym miesiacu mamy sporo kandydatów, a pieniazków mało-naprawdę symbolicznie by wypadło dofinansowanie,mam propozycje , aby częśc kandydatów przenieśc na kolejny miesiąc , jak na to zapatrujecie sie? Oczywiście jeszcze prosiłabym o wypowiedź opiekunów kotów, kto nie ma sytuacji finansowej podbramkowej i mógłby poczekać.
W przyszłym mieisącu juz wiem ,ze będa bazarki, zatem i kwota w szkatule będzie wieksza, takze i ja wiekszy grosz dorzuce, bo ten miesiac niestety u mnie porazka.

alessandra

Post » Czw paź 28, 2010 10:30 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Na koncie mamy na razie tylko ok. 550 złotych, a w stosunku do ilości kotków to naprawdę w tym miesiącu niewiele :(

Ja mam koniec miesiąca w pracy, jak sie trochę ogarnę to wpisze dokładniejsze rozliczenie, ale nie obiecuje że to będzie dzisiaj, bo naczelna gitarę co chwile mi zawraca pierdołami :evil: , a i tak mam swoich papierzysk multum.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw paź 28, 2010 10:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Ja rezygnuję z dofinansowania, są koty w gorszej sytuacji. I ludzie też (np. bez pracy)
Mój wet bierze ode mnie połowę stawki za enukleację, tylko za operację w niedzielę u Kajka zapłaciłam stawkę świąteczną, ale nie było wyjścia.
(dla ciekawych - koszt leczenia oczu całej czwórki wyniesie około 1000 zł)
AnielkaG

Post » Czw paź 28, 2010 11:14 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Operacja oczka u Gabrysia została przesunięta w czasie, ze względu na rozwój grzybicy u małego, która m.in. pojawiła się w okolicy oczu. Groziłoby to wszczepieniem grzyba do spojówki podczas operacji, a ponadto Gabryś będzie musiał dostawać antybiotyki i steryd po operacji, co poważnie obciąży osłabiony organizm. Znów musimy uzbroić się w cierpliwość... a oko rośnie, powieki są maksymalnie rozciągnięte... :(
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Czw paź 28, 2010 11:35 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Tysiek, ja tak z innej beczki, bo widze ,ze masz bannerek Pana Sowy, z tego, co wiem, on juz znalazł dom -takie wieści sa podobno podane na fb :D

Gabrysia zgłaszasz do dofinansowania?

ja już sie trochę gubię :roll: :oops:
Ostatnio edytowano Czw paź 28, 2010 11:52 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Post » Czw paź 28, 2010 11:37 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

kya pisze:Z oplaceniem operacji dam sobie rade, tym bardziej ze cos tam z bazarku jednak wpadnie. Najwazniejsza sprawa dla Teodora jest dom i to taki, ktory nie pozbedzie sie go w razie np. problemow zdrowotnych. Gdyby nie to ,ze mam juz 3 koty i wiecej nie moge miec zatrzymalabym go sobie bo jest biedniusi i kochany.

kya pisze:Kot jest od paru dni na tymczasie w agiisowej piwnicy. W piatek ma operacje oczkow . Bedzie operowany w tej samej lecznicy gdzie byl od poczatku czyli w szczecinie na ul.Porannej 6
Telefon: (091) 887-80-75 Rachunki za Teodorka placilam na bieżąco wiec zaleglosci nie mamy na szczescie .
Teodor ma rowniez swoj bazarek, dzieki ktoremu mozna go wesprzec finansowo. viewtopic.php?f=20&t=119098 Jesli bazarek wypali to uzbiera sie na jego oczka :)

alessandra

Post » Czw paź 28, 2010 12:08 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

ewelina80 pisze:Kaziowa sesje zdjęciowa :D
Obrazek
Było spotkanie bliskiego stopnia z naszą Tosią,nawet nie pchykneła, bo zaraz zwiała :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazio Kubuś nie będzie widział, tzn. światło cień jedynie, ma jeszcze problemy urologiczne, ale najważniejsze,że nie jest juz sam i że ma ciepły kąt w dt, sliczny kot :D
Ostatnio edytowano Czw paź 28, 2010 12:16 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Czw paź 28, 2010 12:15 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

witam dziękuję za zgłoszenie Miłoszka o pomoc proszę dlatego ponieważ koleżanka która przygarnęła kotka jest w trudnej sytuacji ponieważ sama jest nieuleczalnie chora na śmiertelną chorobę, :( :( ma 2 dzieci, i nie ma pracy tylko 600 zł renty, także jak będzie można cokolwiek wspomóc to prosimy
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw paź 28, 2010 12:18 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

alessandra pisze:Tysiek, ja tak z innej beczki, bo widze ,ze masz bannerek Pana Sowy, z tego, co wiem, on juz znalazł dom -takie wieści sa podobno podane na fb :D

Podpis zaktualizowałam :)

O Gabrysiu - to tylko informacyjnie, nie staramy się o dofinansowanie :D
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Czw paź 28, 2010 12:25 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -proszę o wypowiedzi klubowiczów str. 55

Tysiek pisze:
alessandra pisze:Tysiek, ja tak z innej beczki, bo widze ,ze masz bannerek Pana Sowy, z tego, co wiem, on juz znalazł dom -takie wieści sa podobno podane na fb :D

Podpis zaktualizowałam :)

O Gabrysiu - to tylko informacyjnie, nie staramy się o dofinansowanie :D

Aha, ale kciuki mozna i wyciagac z Ciebie informacje ? :wink:

alessandra

[poprzednia][następna]