Kocia kupa zawiera sporo bialka i wiekszosc psow bedzie zainteresowana;) Co do zwaczy, jak najbardziej mozna podawac, moze pomoc ale nie musi. MartynaP, wzielas samca, nie kastrujesz, nie dziw sie ze oblizuje krzaczki

szczegolnie, jesli od poczatku na to pozwalalas...
Samo obskakiwanie, ruchy kopulacyjne niekoniecznie musza ustapic po implancie, wiec moze szkoda pieniedzy, bardziej nalezaloby sie przylozyc do wychowania zwierzaka. Poczatkujacym polecam ksiazke "Przechytrzyc psa".
co do psa o ktorym zalozono wątek: stawiam, ze albo w domu są jakies napięcia i pies rozladowuje nadmiar emocji/stresu w ten sposob, albo jest to sposob pozyskiwania uwagi otoczenia, bardzo mozliwe obie opcje naraz skoro w domu jest roczne dziecko

. W skrocie, zamet w domu, cos lata i skrzeczy, wszyscy lataja za nim, psu sie zaczyna mieszac, emocje szaleja, a jeszcze wzmacnia mu sie to zachowanie przez to, ze ludzie zwracaja na niego uwage kiedy kogos obskakuje. Na pewno przyda sie behawiorysta czy zoopsycholog (bo to jest to samo, tylko dwie organizacje organizuja kursy i inaczej to nazywaja

ja akurat jestem behawiorysta, bo mi dojazdy bardziej pasowaly

) ale to nie jest tak, ze ktos przyjdzie i rozwiaze problem, nad tym i tak musza pracowac wlasciciele.