FRYGUSIA ma już SWÓJ DOM!!!!! dziękuję Ci, aamms.. !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 26, 2010 20:33 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

smarti, fajne te pląsajace kotki gifowe :P
Dziś ja pląsałam z Gabi, ze 2 km po domu zrobiłyśmy ganiając się...to lepsze niż jogging :ryk:

Fryga z opisu i zdjęć jest świetna i łamię się, nie powiem. Tylko po pierwsze najpierw Gabi powinna być zaszczepiona, a wet powiedział, że to dopiero za miesiąc - musi odpocząć po antybiotyku. Więc w międzyczasie Fryga może już znaleźć domek, z czego oczywiście wszyscy będziemy się cieszyć :ok:
A po drugie myślę jak to będzie, czy dziewczyny nie będą się tłukły i się dogadają, no i co równie ważne, czy my się z Frygą dogadamy i dopasujemy do siebie bez większych problemów. To, że Gabi jest cudowna i nasza wspólna aklimatyzacja przebiegła rewelacyjnie nie znaczy, że z innym kociakiem też tak będzie, przecież każdy ma inny charakter itd. Nie chciałabym zburzyć tej harmonii, która jest w tej chwili u nas w domu... ehhh jakoś strasznie się tym przejmuję :oops: boję się, żeby się nie okazało, że chciałam dobrze, a wyjdzie tak sobie i nikt nie będzie szczęśliwy :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Od: Nie wrz 19, 2010 20:33

Post » Wto paź 26, 2010 20:42 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

no to ja Ci powiem tak-
kiedyś myślalam że ważne aby kicie były róznej plci w podobnym wieku(oczyw.młodziutkie) wtedy najszybciej się dogadają.Tak wiec robilam i tak było-e ten sposób mam dwa dwupaczki-jeden w wieku 6 i 6,5 roku,a drugi póltora roku(oba dwupaki łączone zanim skończyly pól roku)
teraz konieczność wymusiła abym polaczyła zabawową Chmurkę-niecały rok z wesołą wariatką Lalunią troszkę ponad rok-i co-i dziewczynki od drugiego dnia sie bardzo pokochały,spią razem,bawią się razem i gołym okiem widac jak są przeszczęśliwe ze sobą :lol: do tego stopnia ze nie chciałabym ich rozdzielać i wydać do domku razem mimo iż mam pewnosć że dwupak będzie mi wyadoptować duuuużo trudniej niż pojedyńczo...

Wniosek stąd taki że płec nie ma znaczenia a raczej podobny temperament i to aby kicie łączyć poki jeszcze są młode,póki zaliczają się do dzieci lub do kociej mlodzieży-ale oczywiscie im wcześniej tym lepiej.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 27, 2010 18:49 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

Marzenia11 pisze:
karmelita pisze:Marzenia, wrzucaj nowe fotki Fryguśki :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

woow, jaki fajny nietoperek :mrgreen: :love: :mrgreen: :love: :mrgreen: :love:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro paź 27, 2010 18:55 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

karmelita, mialam te same obawy przy braniu trzeciej kotki - drugą wzielam, bo wiedzialam, ze kot nie moze byc sam, ale trzecia mogla zburzyc rownowage - jednak stalo sie inaczej - trzecia kotka jest uzupelnieniem naszych dwoch kotek - zarowno dla nich, jak i dla mnie :mrgreen: :1luvu:

jesli sie obawiasz jak bedzie, to wez kotke/kota młodego (kilkumiesięcznego), który ma juz ukształtowany charakter, lubi się bawić zabawkami, dobrze sie dogaduje z innymi kotami, wtedy na pewno bedzie dobrze - poza tym im szybciej wezmiesz drugie kocie tym latwiej Wam bedzie - bo jednak koty szybko sie przyzwyczajają do tego, ze są jedynakami, a jesli szybciej dokocisz jedynaka, to łatwiej to zniesie i szybciej zacznie sie cieszyc towarzystwem

:ok:

tillibulek

Post » Śro paź 27, 2010 22:11 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

tillibulek pisze:jesli sie obawiasz jak bedzie, to wez kotke/kota młodego (kilkumiesięcznego), który ma juz ukształtowany charakter, lubi się bawić zabawkami, dobrze sie dogaduje z innymi kotami, wtedy na pewno bedzie dobrze - poza tym im szybciej wezmiesz drugie kocie tym latwiej Wam bedzie - bo jednak koty szybko sie przyzwyczajają do tego, ze są jedynakami, a jesli szybciej dokocisz jedynaka, to łatwiej to zniesie i szybciej zacznie sie cieszyc towarzystwem

:ok:

Czyli Fryga pasuje jak ulał! :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 27, 2010 22:42 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

przecież to gołym okiem widać że one jak dla siebie stworzone.. ObrazekObrazek

zresztą spytaj .she.
ona bierze dwupak bo u niej w rodzinie juz kilka dwupaków się sprawdziło i wie że nie ma to jak podwójne szczęście :kotek: :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw paź 28, 2010 18:53 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

:1luvu: Fryga jest urocza :1luvu:

tillibulek

Post » Pt paź 29, 2010 22:00 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

Kto pokocha kotunię? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt paź 29, 2010 23:48 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

ja tego nie rozumiem-Frygunia to przecież Miss Kocioversum jest!!

gdzie jej domek?

smarti

Post » Nie paź 31, 2010 19:53 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

hopek :ok:

tillibulek

Post » Czw lis 04, 2010 9:14 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

Co słychać u pannicy? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw lis 04, 2010 9:32 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

Marzenia11 pisze:Co słychać u pannicy? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wszystko w porządku..
Oczko już w porządku..
I najważniejsze, jakoś jej przeszło zamiłowanie do wysokogórskich wspinaczek po firankach..

Uwielbia mizianie, do głaszczącej ręki aż podskakuje.. :1luvu: Zaczepia gadaniem, łasi się, przytula, włazi na kolana..
Jedzenie i kuwetka nie stanowią żadnego problemu..
Kocie towarzystwo służy do zabawy..
Idealna koteczka do towarzystwa dla innego kota.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw lis 04, 2010 15:39 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

Fryguś, śmigaj po domek! :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw lis 04, 2010 15:58 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

Obrazek
Domku wyjdź z ukrycia :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lis 05, 2010 9:19 Re: FRYGA, mała czarna subtelna radosna koteńka - szuka domu.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]