Moderator: Estraven

Tak siedzę i myślę,że może jeśli zaproponuję pani dofinansowanie do prądu to może przestanie oszczędzać i chociaż żarówkę zapali w tej ciemnej kuchni.Aha, bo nie napisałam,że ona zwierząt raczej nie wypuszcza do pokoju[nie mam miejsca] a dla oszczędności gasi światło w kuchni bez okna więc przez większą część doby siedzą one w ciemnościach....J.D. pisze:Fanszeta witam i tak naprwdę to niczego specjalnego nie robię.Ale z innej beczki-czy ta koleżanka od kłatki-łapki nic nie mówiła o problemach z klatką?Ja miałam problem takiego rodzaju,że strasznie "dzika" dzikunka wbiła dosłownie głowę pod zapadnię bo jak okazało się jest tam za duży luż.Mam nadzieję,że to tylko u mnie jest taki feler.Zapadnię zabezpieczyłam zapięciami-karabinkami i teraz łapałam na tę drugą stronę, z klapką, i wszystko ok.

Doszłam do wniosku ,że przynajmniej na razie młode kociaki tj.2kocurki+ 3koteczki tri- zabiorę do siebie-będzie mi łatwiej.Muszę zrobic zdjęcia,odpchlić,odrobaczyć,dopilnować gojenia u kocurków.Następna czynność to kastracja dwóch starszych kocurów.W tej sytuacji muszę zrobić u pani miejsce na mniejszą metalową klatkę,żeby miały gdzie dojść do siebie po narkozie.Starych i tak nie będę ogłaszać choć ten z dłuższą sierścią i do tego biało-rudy śliczny jest.Zresztą nie szukaj obiektywizmu u kociary
Sprawa następna-obroże i smycze dla psów i próba wyjścia z nimi z domu pani i przejscia do mnie.Zobaczę jak się zachowuje mniejszy piesek,zrobię mu zdjęcia [o ile da się zrobić],przetrzymam chwilę u mnie bo muszę zrobić u pani w drzwiach do kuchni i do łazienki zaszczepki.Nie ma tam zamknięć,pani wiąże jakieś sznurki i wiecznie ma problemy z utrzymaniem w zamknięciu większego-tego ślepego-psa-Nero.Tak naprawdę to te zwierzaki są strasznie biedne
U mnie zostaną 4młode+na czas gojenia i rekonwalescencji "bezłapka".U p.Ireny zostaną dwa dorosłe kocury i póżniej[jeśli oddam
Zarobiłam się dziś,że heeeeeeeej! ale musiałam zrobić trochę roszady aby KITA miała miejsce bo w małej kociarni zamieszkały "bezłapka" i jej dwóch syneczków.Jutro dołączą do nich dwie siostrzyczki tri.Mam parę fotek,nie najlepsze ale aparat też zwykły.Zaraz wstawię.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Meteorolog1 i 109 gości