*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 18:10 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

kwiatkowa pisze:gryzie ręce co go karmią :twisted:

Mam nadzieję, że uda mi się odwiedzić moją pupilkę i porozmawiam z nią :mrgreen: :kotek:
kochana dranica, mnie zawsze lizała po rękach
Rozpieszczona lizuska

czekolada

Od: Pon kwi 26, 2010 19:14

Post » Nie paź 24, 2010 19:29 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Jak byłam w schronisku to wyłam jak bóbr.
Chciałoby się wszystkie koty i psy zabrać. Huskich, Alamutów i psów w tym typie było może ze 20 :(
Też bym chciałabyć tam wolontariuszką - wszystkie te futra wygłaskać ....
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie paź 24, 2010 19:40 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Miss pisze:Jak byłam w schronisku to wyłam jak bóbr.
Chciałoby się wszystkie koty i psy zabrać. Huskich, Alamutów i psów w tym typie było może ze 20 :(
Też bym chciałabyć tam wolontariuszką - wszystkie te futra wygłaskać ....

Miss, doskonale Cię rozumiem. Nie mogę być DT, więc taki wolontariat w schronisku przynajmniej w pewnym stopniu pozwoli mi pomagać. Jeśli ktoś ma niepotrzebne, stare koce lub ręczniki to ja chętnie wezmę je do schroniska. :oops:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Wto paź 26, 2010 11:07 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Kochane wspomóżcie mnie radą proszę (z góry przepraszam, że tu piszę ale na prawdę nie bardzo wiem co robić). Muszę oddać Mieczysławę, jak szukać domu dla takiego kota? Miałam już kilka osób chętnych ale wszystkie zdyskwalifikowałam (niektórych z powodu małych dzieci - moja kotka się nie nadaje do takiego domu moim zdaniem, innych z powodu takiego że nie mieli w życiu kota i pewnie szybko "trudny" kot by im się znudził). Powody konieczności oddania kotki przedstawię jeśli kogoś to zainteresuje. Jest zdrowa i wysterylizowana.
Jeszcze raz przepraszam, i tak macie wiele na głowie a tu jeszcze ja :cry:
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Wto paź 26, 2010 11:50 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Hmmm..ale o co pytasz konkretnie?
Największy odzew zwykle jest chyba z allegro.
Ale chyba robiłaś Mieci ogłoszenia, skoro jacyś kandydaci się pojawili?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto paź 26, 2010 13:36 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Nie robiłam, z obawy przed tym kto może się zgłosić. "Ogłaszałam" ją pocztą pantoflową jak do tej pory. A chodzi mi o to na co zwrócić uwagę ? Jak znaleźć kotu dobry dom? Do tej pory zawsze mówię nie jeśli chodzi o rodziny z dzieckiem czy niedoświadczone. Jeśli w ostateczności dawać ogłoszenie to czy raczej w prasie lokalnej (może Anonse?) czy w internecie?
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Wto paź 26, 2010 18:05 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Moim zdaniem - im więcej ogłoszeń, tym lepiej.
W prasie papierowej też warto - może jakaś starsza, doświadczona osoba się znajdzie.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto paź 26, 2010 19:04 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Ja miałam odzew z mmlublin.pl jak ogłaszałam Jancię. Może warto spróbować?

Z innych spraw. Nie wiem czy powinnam tu o tym pisać, ale byłam w Poliwecie dzisiaj przypadkiem i wiem, że Pani Marty i Kasi nie ma już i nie będzie. Wiem, że ktoś poza mną tam do nich chodził. Jak namierzę gdzie są dam znać, jeśli ktoś zainteresowany. Aktualnie chyba nigdzie jeszcze, jeśli dobrze mnie poinformowano.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto paź 26, 2010 19:20 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

maueczarne pisze:Ja miałam odzew z mmlublin.pl jak ogłaszałam Jancię. Może warto spróbować?

Z innych spraw. Nie wiem czy powinnam tu o tym pisać, ale byłam w Poliwecie dzisiaj przypadkiem i wiem, że Pani Marty i Kasi nie ma już i nie będzie. Wiem, że ktoś poza mną tam do nich chodził. Jak namierzę gdzie są dam znać, jeśli ktoś zainteresowany. Aktualnie chyba nigdzie jeszcze, jeśli dobrze mnie poinformowano.

O! Byłam kilka razy u p. Marty i wydała mi się naprawdę fajną i sensowną wetką.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Wto paź 26, 2010 19:29 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Bo jest. Ja ogólnie lubiłam do niej chodzić. Będę jej zatem szukać :)

maueczarne

Post » Wto paź 26, 2010 19:50 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Ja wiem, że ich tam nie ma - koleżanka mnie pytała czy nie wiem, gdzie są 8)
Ale w międzyczasie zdobyła nr telefonu do jednej z nich.
Jak się skontaktują - dam znać :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto paź 26, 2010 20:00 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Pixie ja wiem, że Ty wiesz :mrgreen: I wiem, że szukają gdzie być. Ponoć jest niepisana umowa, że w okolicy pracować nie mogą. Tak dowiedziałam się od pewnego miłego Pana ;) Straszne pustki tam bez nich. Jednego kota w klatce tylko uświadczyłam. Zaszłam po karmę i wypis ze sterylizacji. Przy okazji przeraziłam się ile Klara przytyła po niej. :?

maueczarne

Post » Wto paź 26, 2010 20:02 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

galleana pisze:Kochane wspomóżcie mnie radą proszę (z góry przepraszam, że tu piszę ale na prawdę nie bardzo wiem co robić). Muszę oddać Mieczysławę, jak szukać domu dla takiego kota? Miałam już kilka osób chętnych ale wszystkie zdyskwalifikowałam (niektórych z powodu małych dzieci - moja kotka się nie nadaje do takiego domu moim zdaniem, innych z powodu takiego że nie mieli w życiu kota i pewnie szybko "trudny" kot by im się znudził). Powody konieczności oddania kotki przedstawię jeśli kogoś to zainteresuje. Jest zdrowa i wysterylizowana.
Jeszcze raz przepraszam, i tak macie wiele na głowie a tu jeszcze ja :cry:

Może ogłosić kicie na gumtree np? ogłoszenia w lecznicach? sklepach zologicznych?....

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Wto paź 26, 2010 20:04 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

maueczarne pisze:Pixie ja wiem, że Ty wiesz :mrgreen: I wiem, że szukają gdzie być. Ponoć jest niepisana umowa, że w okolicy pracować nie mogą. Tak dowiedziałam się od pewnego miłego Pana ;) Straszne pustki tam bez nich. Jednego kota w klatce tylko uświadczyłam. Zaszłam po karmę i wypis ze sterylizacji. Przy okazji przeraziłam się ile Klara przytyła po niej. :?

Kurcze, a nie mogłyby spróbować "w mojej" okolicy :?:
Mam nowy gabinet niemal na wprost wejścia do klatki.
Mogłabym im robić za tłum :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto paź 26, 2010 20:07 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Masz tel to dzwoń i proponuj :D W sumie jeśli będę nadal w Lublinie mieszkała to za rok i 3 miesiące będzie to też prawie moja okolica, więc byłoby na rękę. Do tej pory mogą jednak gdzieś tu bliżej.

maueczarne

[poprzednia][następna]