Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 18:48 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Kochane :1luvu:
Właśnie wróciliśmy do domu.
Wszystko poszło dobrze, choć zabieg trwał długo. Bąbelek bardzo biedniusi, ale dzielny :D :D :D
Biegnę do niego :1luvu:

Jutro szersza relacja, również o obietnicach, których łamać nie można :wink: Bąbelek swojej dotrzymał!!!

Dziękuję Wam za wsparcie , za wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 25, 2010 18:53 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Całuski w biedne oczko, trzymajcie się :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon paź 25, 2010 19:12 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Dzielny malec! :ok: :ok: :1luvu:
Moc buziaków dla Ciebie Asiu i wszystkich Twoich i Nie Twoich koteczków. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pon paź 25, 2010 19:36 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Cudeńko kochane wracaj szybciutko do zdrówka!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon paź 25, 2010 20:26 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Buziaki i ciepłe myśli dla Bąbelka :1luvu:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon paź 25, 2010 20:57 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

:ok: dla Bąbelka

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon paź 25, 2010 20:59 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Doczytałam i wielkie kciuki dla Ciebie Asiu i za Bąbelka!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 26, 2010 6:01 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Asiu-jak minęła Wam noc?-jak maleństwo?
Buziaki wielkie przesyłam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto paź 26, 2010 7:15 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

W dalszym ciągu kciuki za Bąbelka i za domek dla niego 8)
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto paź 26, 2010 7:18 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

jak po nocy??
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto paź 26, 2010 8:11 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Kochane, już piszę, budząc się jednocześnie (oczywiście w pracy :oops: )
Wieczorem Bąbelek był potwornie zbolały, tkwił w pozycji "na kaczuszkę" :( . Utrzymywał się lekki wyciek krwi z noska, ale uspokojono mnie, że to ma prawo się dziać.
O 4.00 biedulek się ożywił, tulił się do mnie i cały czas udeptywał, czego nigdy wcześniej nie robił. Mruczał jak oszalały :1luvu:
I tak leżeliśmy wtuleni w siebie...
Rano zjadł śniadanko i grzecznie łyknął antybiotyk oraz środek przeciwbólowy. Wybrał się też do kuwety, ale ze względu na kołnierz nie radził sobie z trafieniem do krytej, skorzystał więc z odkrytej. Niestety kołnierz bardzo mu przeszkadza, malec nie ma w nim orientacji i bardzo niezdarnie się porusza. Kręci bezradne bączki, haczy o wszystko, no ale jakoś sobie radzi.
Bąbelek jest oczywiście izolowany w sypialni, żeby żaden footrzak przez przypadek nie naruszył mu ranki.
Teraz muszę malca obserwować, jeśli nic niepokojącego nie będzie się działo to na kontrolę jedziemy dopiero jutro. Wtedy też porozmawiam z lekarzem, który operował.
Najważniejsze, że Bąbeliusz dobrze zniósł zabieg, wybudził się bez problemu z narkozy i teraz już będzie dochodził do siebie!!! To właśnie była wczorajsza obietnica mojego malca, której dotrzymał :D

A jaka była moja obietnica ?:wink: Chyba wszystkie się domyśliłyście, więc niespodzianki nie będzie :twisted: :wink:
Ponieważ Bąbelek jest kotkiem niewidomym, który od piątego tygodnia życia wychowywał się u mnie, mój dom jest dla niego światem, który doskonale zna, w którym radzi sobie jak kot widzący. Ponieważ chucham na niego od oseska czyli już kilka miesięcy, więc zrodziła się między nami wielka więź. Ponieważ przed nami jeszcze kawał drogi (dr Garncarz zadecyduje co z drugim oczkiem). Ponieważ kocham go obłędnie :oops: :wink: :D Ponieważ z radością mu to obiecałam, Bąbelek zostaje u mnie na zawsze!!!
Nie mam serca fundować mu nauki świata od nowa. I sama nie mam siły na to rozstanie.

Oczywiście nie będzie kotkiem wychodzącym, do ogródka będzie wychodził wyłącznie na szelkach.
Fakt, że Bąbelek zostanie nic nie zmieni w moim tymczasowaniu. - nadal działamy :wink: :D

I teraz bardzo proszę kochane Cioteczki o kciuki za rekonwalescencję mojego Bąbelka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dodam jeszcze, że wczoraj pisała do nas SMSy i dzwoniła okulistka ludzka, która bardzo przejmowała się wydarzeniami wczorajszego dnia i trzymała kciuki za bidulka. Nadal służy pomocą w każdej chwili!!!
Pani wet prowadząca Bąbisia od początku, zaineresowania nie wykazała. Oczywiście nie musiała...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto paź 26, 2010 8:28 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Tak przypuszczał, że Bąbelek miał się ładnie wybudzić, a Ty to jest jego domek.
Bąbelku masz duże szczęście, że trafiłeś do Asi :1luvu:
Trzymam mocno za szybkie gojenie się rany.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto paź 26, 2010 8:31 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Oj, Asia, łezka mi się zakręciła ...
Życzę Bąbelkowi dużo zdrowia. Kochany szczęściarz :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto paź 26, 2010 8:33 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Asiu,
bardzo się cieszę, że Bąbelek ładnie zniósł operację. Przeżywałam to dwa razy. Raz przy Maszeńce, raz przy Sisi. Obie były bardzo dzielne i błyskawicznie dochodziły do formy i na pewno w przypadku Bąbelka będzie tak samo!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że za chwilkę będzie można zdjąć mu kołnierz, bo to na pewno wygodne nie jest.
Pani ludzka okulistka jest the best, a postępowanie wet prowadzącej mnie osłabiło :(
najważniejsze, że to oczko nie będzie malca bolało :ok: :ok: :ok:

No i cóż..... życzę Wam długiego, szczęśliwego życia razem :piwa: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 26, 2010 8:37 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Operacja w poniedziałek.

Dziękujemy, Kochane :1luvu:

A oto mój bidny kwiatuszek :love:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]