Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 8:52 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Raporcik od czterech czarnuszków ze Skrzywana:

Nadałam imiona robocze: Kicia Mizia – Eia, Kicia łobuz – Birba, nowy kotek – Birbo, i został jeden bezimienny…
Śpią wszystkie razem, na noc zostawiłam otwartą klatkę, trochę buszowali, ale bez większych szkód.
Niedługo kąpiel :roll:
Kąpanie przebiegło bezboleśnie, nawet niewiele krzyku. Spodziewałam się gorszych scen. Uszy wysuszone, teraz nawzajem się myją w klatce.
Mąż je wycierał i suszył suszarką. Powiedział, że nie chce mi przy nich za bardzo pomagać, bo się przyzwyczai i nie będzie chciał oddać :D

Obrazek

Dzisiaj rano jeszcze były robaki, ale krótkie. Temu ostatniemu jeszcze rodzeństwo nie powiedziało, że załatwiamy się do kuwety.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1f ... 3a101.html

I komentarz ode mnie :wink: – kotek głodny i kotek najedzony

Obrazek Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon paź 25, 2010 8:53 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

hehe, pękate brzusio :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 25, 2010 9:50 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

magdaradek pisze:hehe, pękate brzusio :1luvu:

One "u siebie" karmione były tanimi puszkami z makaronem, teraz dostają coś smaczniejszego, najadają się do nieprzytomności...

A to sobotnie zdjęcie Popiołków - dwa w lecznicy zdecydowanie lepiej, co widać:

Obrazek

Trzeci czaruszek u mnie - wypuszczony do dużych kotów, zwiedza, śpi na łóżku, niestety w nocy nie zdążyl do kuwetki :roll:
Kupka początkowo prawidlowa, potem szara i ciapowata zaczyna wracać do normy - podajemy leki.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon paź 25, 2010 11:47 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Fajnie, że Niebieska będzie miała domek :1luvu:
Gdybyście słyszały o kolejnym niebieskim do adopcji, to uprzejmie z Pamirkiem prosimy o informację.
Pamirek, młodzież niebieska szuka kolegi do dokocenia :kotek: !!

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Pon paź 25, 2010 13:37 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Ale niefajnie że pozostałe nie.
Szkoda, że dla niektórych najważniejszy jest kolor...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon paź 25, 2010 14:06 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

ahnija pisze:Fajnie, że Niebieska będzie miała domek :1luvu:
Gdybyście słyszały o kolejnym niebieskim do adopcji, to uprzejmie z Pamirkiem prosimy o informację.
Pamirek, młodzież niebieska szuka kolegi do dokocenia :kotek: !!

A do niebieskiego nie lepiej pasowały jakiś z białym, czarny, szary, rudy, o uinwersalnym burym nie wspominając :?:
Tu spory wybór: viewtopic.php?f=13&t=101652

kalewala

Post » Pon paź 25, 2010 14:41 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Zapraszam na bazarek dla kociaków:

viewtopic.php?f=20&t=119085&p=6572539#p6572539

kalewala

Post » Pon paź 25, 2010 17:28 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Niekoniecznie kolor, ile linienie - niebieściaki o wiele mniej linieją..
No ale jeśli nie można wpisać jakichś swoich prywatnych preferencji, to szkoda :(
Mam nadzieję, że nie obraziłam Was moim postem..
Pozdrawiam z niebieskim znajdą Pamirkiem

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Pon paź 25, 2010 17:41 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Oczywiście, że nikogo nie obraziłaś.
Tylko, że nam jest ogromnie przykro, gdy w sprawie kota w "modnym" kolorze urywają się telefony, a mniej ładne (chociaż to pojęcie wzgledne) czekają na dom tygodniami, a niektóre z nich tego domu nie doczekują. A mają takie samo serduszko i tak samo chcą kochać i być kochane jak te śliczne długowłose/niebieskie/rude etc. Boli nas gdy ludzie traktują te koty jakby były gorsze, a przecież nie są.
A co do linienia, to nie wiem, nie jestem ekspertem, może faktycznie niebieskie linieją mniej. Ale np. mój bury Kacper biało-bury Dyzio w ogóle nie gubią sierści. Jak ich próbowałam czesać to na szczotce zostawało dosłownie kilka włosków.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon paź 25, 2010 17:50 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

ahnija psiokot ma rację - nikomu nie zabraniamy szukać "swojego kota", po prostu chcemy podkreślić, że czasem też piękne są "te brzydsze", bo wystarczy pokochać i dać trochę miłości i już są najpiękniejszymi kotami na świecie :)

moje koty same mnie znalazły - dla mnie bure są najpiękniejszymi kotami na swiecie bo mają wszystkie kolory świata: znajdziesz rudą smugę, czarną pręgę i białą brodę...

Życzę powodzenia w szukaniu i odnalezieniu tego błękitka :)
Ostatnio edytowano Pon paź 25, 2010 18:14 przez montes, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon paź 25, 2010 18:12 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Wiemy ze kazdy z nas chcial by dla wszystkich kotkow znalesc dom , ale jak sami podkreslacie, adopcja czy tez kupno kota to dlugoletnia wiazaca decyzja .
Wiec jesli ktos ukochal takie wlasnie kotki to nie mozemy na sile wcisnac innego . :( ja do konca nie wiedzialam jakiego chciala bym przygarnac .
Kolezanka na studiach weteranyryjnych pokazywala mi mnustwo kotow ktore sa do przygarniecia , i laciate i plamiste i rude itd... ale ja musze poczuc ze ten kotek mi sie naprawde podoba ... ja sama chcialam sie utorzsamiac z kotkiem .
a wybralam kolor niebieski bo wydawal mi sie bliski mojej naturze :) bo uwielbiam niebieski kolor i jeszcze te niebieskie oczka ... mmmm
a nie dlatego ze jest "modny " jak ktos to ujol, Dla mnie nie ma koloru czy tez kociaka ktory jest modny :D
Najprawdopodobnie kazdy z nas by chcial by nasz kotek mial towarzysza ale nie kazdy z was zdaje sobie sprawe ze trzeba by bylo podwoic koszty utrzymania , a nie kazdego na to stac . no i jak to wy mowicie dwu paki potrzebuja przestrzeni :)

a tak troche odbiegajac od tematu , Milo widziec ze kociaki maja sie dobrze:) ale nadal maja smutne minki ...
Obrazek

Azuki

Od: Śro paź 20, 2010 16:48

Post » Pon paź 25, 2010 19:29 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Azuki pisze: Milo widziec ze kociaki maja sie dobrze:) ale nadal maja smutne minki ...

bo się skrzywiły na widok gęby fotograficznego beztalencia za aparatem :mrgreen:
Beztalencie owo - jak donoszą wiarygodne (?) źródła - nie rozstaje się z idiotkamerą nigdy, zawsze ma ją w pogotowiu i z upodobaniem błyska kotom po oczach.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pon paź 25, 2010 19:36 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

Hmm. Ja mam niebieskiego kota i futro lata dosłownie wszędzie. Czasami nawet znajdę w herbacie :roll:
To jest kociak z podwórka i myślę że liniałby tak samo jak inne koty.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon paź 25, 2010 20:04 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

nika28 pisze:Hmm. Ja mam niebieskiego kota i futro lata dosłownie wszędzie. Czasami nawet znajdę w herbacie :roll:
To jest kociak z podwórka i myślę że liniałby tak samo jak inne koty.

Tez tak sadze ;P ale to chyba bardziej zalezy od tego ile w tym mieszancu jest z kota podatnego na lnienie a ile np. z takiego co gubi jej mniej :D
ale to tylko moje przemyslenia :D ale moge sie mylic :D

hehe z ta lampa blyskowa to chyba nie az tak zle :D ale mysle ze sie przyzwyczaja :D i beda dumnie pyszczki podnosic do zdjecia :D
Obrazek

Azuki

Od: Śro paź 20, 2010 16:48

Post » Pon paź 25, 2010 20:25 Re: Łódź 167+315+266 -4 chore-złapane, pilnie dt/ds, są kolejne

a ja z beczki o kocim towarzystwie

pamietacie moze, miałam długo na tymczasie kotka łaciatego co z agresora zmienił się w owieczkę, imię jego FELUŚ

Feluś to tymczasik, który wnosił w nasze domowe i kocie i psie zycie tyle energii jak jeszcze żaden kot

znalazł domek, dom o ogromnym metrażu, ale co z tego skoro jest tam sam-jeden kot na 150 metrach

i jak domek donosi Felus juz sie zadomowił, uwielbia spac, przed południem wygrzewa sie na parapecie wschodnim a potem przechodzi na strone zachodnią, lubi patrzec przez okno na świat, a w nocy śpi przy kominku albo w łózku

ale to nie Felus jakiego znałam, szczesliwy do granic mozliwości, pomysłowy i szalony, rozbrykany i zaprzyjażniony z kazdym moim kotem, z każdym moim psem i kazdym tymczasem

jest mi przykro kiedy o tym myślę, ale cieszę się ze Feluś ma dom, a czekał na niego 3 miesiące bo jest tylko białaskiem w czarne plamki

Obrazek
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

[poprzednia][następna]