K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 18:54 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Kocimiaki ok. Filipek coraz bardziej miziasty, Krysia też. I Dymna pod nimi. Mary wychodzi z kontenerka, ale nadal syczy.
Dzikom oczy zakroplone, dzięki pomocnikowi, który je mocno przytrzymał.

Aha, byli państwo w sprawie Broszki i nawet nie było tak źle :wink: Kot nie musi wychodzić. Ale mimo to proszę Wislackiegokota, który będzie im kotkę odwoził (namiary na stole) o wzmożoną czujność i sprawdzenie wszystkiego własnym czujnym okiem. Kuwetę i żwirek państwo już mają, karmę mają zakupić dla juniora.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie paź 24, 2010 19:29 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

miszelina pisze:Kocimiaki ok. Filipek coraz bardziej miziasty, Krysia też. I Dymna pod nimi. Mary wychodzi z kontenerka, ale nadal syczy.

Aha, byli państwo w sprawie Broszki i nawet nie było tak źle :wink: Kot nie musi wychodzić. Ale mimo to proszę Wislackiegokota, który będzie im kotkę odwoził (namiary na stole) o wzmożoną czujność i sprawdzenie wszystkiego własnym czujnym okiem. Kuwetę i żwirek państwo już mają, karmę mają zakupić dla juniora.

a Krysia ma fotki? i jak się ją odróżnia od Tymianka bez zaglądania pod ogon? :wink:

Broszka jednak idzie czy mają dopiero podjąć decyzję?

Nie mam opisów Re i dobrych fotek Flipa i Flapa. Nie mam fotek olkusiaków, Apolonii mieć będziemy od Irminy. Nie wiem czy gdzieś pisałam, że rudy Alfred poszedł do domu na miejsce kotki, która odeszła na nerki. Kinga obiecała opisy murzynków, towarzystwo jedzie się szczepić we środę, sponsor jedzie z nimi :wink: (dziękuję :1luvu:, w końcu to 6 sztuk kocich ogonów )

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie paź 24, 2010 20:10 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Naprawdę karma jest wam zbędna? Jeśli tak, napiszcie, zaniosę do schroniska, szkoda żeby sie zmarnowała ;)

adiusza

Od: Pt cze 25, 2010 6:02

Post » Nie paź 24, 2010 20:32 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Tweety pisze:
miszelina pisze:Kocimiaki ok. Filipek coraz bardziej miziasty, Krysia też. I Dymna pod nimi. Mary wychodzi z kontenerka, ale nadal syczy.

a Krysia ma fotki? i jak się ją odróżnia od Tymianka bez zaglądania pod ogon? :wink:

Broszka jednak idzie czy mają dopiero podjąć decyzję?

Zdecydowani i chcą kotę jak najszybciej.
A Krysia fotek nie ma, ona dopiero w klatce i trochę jeszcze bojaźliwa. Ma małą białą muszkę pod szyją. Głaskałam dymkę w klatce poniżej :ok:

Aha, Mary wychodzi z kontenerka i patrzy w oczy. Może ona też "przemyślała sprawę" :wink:
Obrazek

miszelina

Post » Nie paź 24, 2010 20:53 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Jestem, jestem!

Jedną koteczkę udało mi się wydać (z tych starszych), więc przyjęłam pod swój dach kotka Rysia - niemłodego, bardzo przerażonego, z plazmocytarnym zapaleniem jamy ustnej, co kiepsko wróży - mi oczywiście, bo kotu niekoniecznie - na przyszłość...

Nie wiem, co zrobić z kompletnie oswojonym Ptokiem. Ptok jest ptakiem, konkretnie - gołębiem. Wiecie... Zajmuje dużą klatkę. Wypuścić go nie mogę, bo pachnie jakimś niedorozwojkiem...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie paź 24, 2010 21:01 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Miuti pisze:Nie wiem, co zrobić z kompletnie oswojonym Ptokiem. Ptok jest ptakiem, konkretnie - gołębiem. Wiecie... Zajmuje dużą klatkę. Wypuścić go nie mogę, bo pachnie jakimś niedorozwojkiem...

Przerób na pieczyste albo wypuść i daj się koteckom pobawić...
Obrazek

miszelina

Post » Nie paź 24, 2010 21:32 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Zapraszam na bazarek numer 1 (biżuteria od Kingi W. i katgral :1luvu: :1luvu: :1luvu:)

viewtopic.php?f=20&t=119051&p=6569857#p6569857

Ciąg dalszy nastąpi, ale pewnie w tygodniu. Fanty z Kocimskiej też pozabieram w tygodniu.

Przepraszam, że potrwało, byłam niestety chora, no i uziemiona w domu.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie paź 24, 2010 21:49 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

miszelina pisze:
Miuti pisze:Nie wiem, co zrobić z kompletnie oswojonym Ptokiem. Ptok jest ptakiem, konkretnie - gołębiem. Wiecie... Zajmuje dużą klatkę. Wypuścić go nie mogę, bo pachnie jakimś niedorozwojkiem...

Przerób na pieczyste albo wypuść i daj się koteckom pobawić...

Barbarzyńca!!!!!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie paź 24, 2010 22:44 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

adiusza pisze:Witam,
Mam swoistą 'nadprodukcję' karmy - Asasyn okazał się wzgardzać Puriną dla kociąt i jego zdaniem 3kg karmy mogę sobie sama zjeść ;) Czy mogę to jakoś waszej fundacji podrzucić? Jeśli tak - to kiedy i gdzie?
Swoją drogą, w zoologu w Galerii Krakowskiej za wypełnienie ankiety można dostać próbki karm - niewiele, ale może akurat i tyle się przyda.

Pozdrawiam =]

adiusza OCZYWIŚCIE ŻE KARMA JEST POTRZEBNA, przepraszamy za opóźnienie w odpowiedzi :)

Jak Ci pasuje podrzucenie karmy?? w jakiej części Krakowa jest Ci najwygodniej się umówić ??
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon paź 25, 2010 5:02 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

W zasadzie pracuję na Armii Krajowej, więc jeśli ktoś jest na Chocimskiej - po pracy mogę podrzucić, tak w okolicy po 15tej, najprędzej wyzbieram się z karmą we wtorek. Jeśli w tygodniu nie pasuję, mogę też podrzucić w weekend, będę w tamtych okolicach prawdopodobnie ;)

adiusza

Od: Pt cze 25, 2010 6:02

Post » Pon paź 25, 2010 5:56 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Sto lat!!! Spelnienia marzen, wszystkiego co najlepsze i najpiekniejsze, Tweety :piwa: :piwa: :piwa:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon paź 25, 2010 7:24 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Tweety Wszystkiego co najlepsze z okazji 18 urodzin :ok: :1luvu: :1luvu:
Spełnienia najskrytszych marzeń.
:1luvu: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon paź 25, 2010 8:06 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Czyżby skorpion? :strach: :wink:

Wszystkiego najlepszego :D :birthday:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon paź 25, 2010 8:10 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

mahob pisze:Czyżby skorpion? :strach: :wink:

Gorzej, oba skorpiony :wink:
Obrazek

miszelina

Post » Pon paź 25, 2010 8:12 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

miszelina pisze:
mahob pisze:Czyżby skorpion? :strach: :wink:

Gorzej, oba skorpiony :wink:

Dwa skorpiony w chałupie :?: :!: :strach:
Oj, to ubaw po pachy :mrgreen: :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]