Oto wspominany Bambi. wczesniej nie wstawiałam żadnych jego zdjęć bo jeszcze się nie zmusiłam by się nauczyć jak to się robi

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mara S pisze:Kotka Tricolorka ze schronu, która potem była na dt, pojechała dizś do nowego domku
Filomen pisze:tak na szybko bo zaraz sie rozdzielamy na dwie brygady lotne - ja ze schronu muszę zabrać kicię - wyjca (boks 2) na kroplówkę a Piotrek z Chatki Czandre i Plamka do kontroli.
A potem musimy obrobić schron i przenieść koty do kociarni duzej - w malej od poniedziałku naprawiają dach i kładą nową wykladzinę. Po nimi - remoncie musimy zdrowe zaszczepione koty wypuścić tam żeby sobie biegały a klatki zwolnić bo nie ma miejsc.
Czekamy na nową melaminę
Filomen pisze:znowu jazda z klatkami do melaminy głównej
jest tak już ciasno, że nie ma gdzie palca wsadzić
i tak po kolei – regał boksowy
1. Kleo – szczepiona
2. Rudy – nowy nabytek dzisiejszy. Kotek został odrobaczony przez nas dziś. Cos ma dziwnego z ogonem. Albo uczulenie u nasady albo miał złamany, takie dziwne zgrubienie. Już nie mieliśmy możliwości podjechać do weta . Oczywiście kot NN podobno od jakiejś pani?
3. Mama, koteczka szczepiona – dzieci wydane a ona została.
4. Kocurek nowy, dziś odrobaczony
5. 3 rudasy – uszy zakropiłam Orydermilem bo masakra
6. Pręguska na unidox’ie bo ma lekki KK
7. Candy – ślicznotka kicia 6 miesięczna
8. Puszysty czarny kot, nowy nabytek odrobaczony dziś.
Klatka nr 12 – czarna kotka z KK na unidox’ie
Przeniesione z kwarantanny PP
9. kotka czarna nie szczepiona z powikłaniami KK – unidox +genta
10. pręguska weteranka z czerwoną obróżką - szczepiona
11. mama z małym – szczepiona
13. pręgusek chłopczyk – wyadoptowany
14. Kocur biały z szarym
Kotka czarna – zapomniałam nr klaty bo nie po kolei idzie 15?
Szpitalik – 16 - maluchy 2 czarne, jeden szaro biały, jeden biało czarny (drugi u nas w domu, nie wiadomo czy przeżyje, szkielecik nie kot) – wszystkie sraczka, nifuroksazyd
17 - Czarny kot z zapaleniem krtani? Szczeka nie miauczy
18 Pregusek prawie dorosły
Razem 24 koty w tym małym pomieszczeniu, masakra
W przyszłym tygodniu mają wyremontować jako tako budę kurczakową i wypuścimy zdrowe szczepione
Nie mamy budek wiklinowych, stojaków czy regałów, wszystko po PP zostało spalone. Koty mają do dyspozycji 9 m kwadratowych i musimy je jakoś poupychać piętrowo. Do ścian nic nie przybijemy. Prosimy o wsparcie.
Filomen pisze:dałam Kleo antybiotyk i nawodniłam [podskórnie chłodniejszym płynem. Do jutra musi wytrzymać, mam nadzieję, ze to taka reakcja poszczepieniu krótkotwała. Jutro Piotrek rano prawdopodobnie ją zostawi u weta.
Wyjec, który jest u mnie jest bardzo grzeczna, nie wyje, ładnie zjada, nie wymiotuje. Jak nie trzeba jej będzie podawać kroplówki tylko leki to będzie można ją przerzucić do Chatki i wtedy mogłabym wziać Kleo, chyba, że jej przejdzie.
maluszek, który okazał się dziewczynką troszkę lepsza, sama je i się myje.
Pan z wnuczką 15 -letnią, którzy adoptowali mamę biało-burą bardzo mi sie nie podobali, pan zapytał przy wyjściu czy moze przynieść psa na podmianę i sobie jakiegoś wybrać. Wnuczka w sumie miła, mamy na szczęście namiary na nich, bedziemy czuwaćdopilnujemy sterylki
poza tym pan z obsługi powiedział ze było dużo osób i tylko o koty pytają, moze to efekt uaktualnienia strony przeze mnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar, Myszorek i 267 gości