POMOC DLA PRAKSEDY- nadal potrzebna!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 17:06 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

Pisząc koteczki miałam na myśli koty - wysterylizowane. Proste, że gdybym mogła wziąć go do domu to nie pisałabym tutaj prośby.Ale rozumiem - bardzo dziękuję za pomoc.

dorma35

Od: Sob paź 23, 2010 21:39

Post » Nie paź 24, 2010 17:55 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

Kod: Zaznacz cały
Proste, że gdybym mogła wziąć go do domu to nie pisałabym tutaj prośby

No właśnie, każdy nie może, a Prakseda zawsze musi móc. To doskonały przykład. Uwielbiam postawę "Ja nie mogę ale Ty musisz", a potem komentarze w stylu"o Boże dlaczego masz tyle kotów w domu?" "zwariowałaś'?
Codziennie kilka osób prosi Prkasedę o pomoc, bo mają jednego lub dwa koty w domu i kolejnemu nie moga pomóc.. Zostawiają Jej kartki w drzwiach z mapką jak dotrzec do chorych lub potrzebujących pomocy kotów. Czy ktoś pyta Agnieszkę ile ma kotów i czy ma na nie pieniądze? Już nie licząc czasu. Na sprzątanie, karmienie, wizyty u weta. Nie licząc nerwów, stresu, łez.
Prakseda nie zostawi żadnego kota w potrzebie. A ma pod opieką setę kotów na ulicach Warszawy, jeżdzi je karmić tramwajem, chodzi na piechotę, czy jest mróz, deszcz , czy jest chora lub zmęczona, wtedy gdy każdy przeciętny człowiek pije herbatkę przed telewizorem.
Kto mógłby wesprzeć Praksedę jedzeniem dla kociąt? Mile widziane Gourmety...Może ktoś byłby w stanie wpłacać co miesiąc choćby drobną sumę dla kotów Praksedy? Zamiast wydawać na ciastko lub papierosy?
Proszę.
AnielkaG

Post » Nie paź 24, 2010 18:27 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

AnielkaG pisze:Kto mógłby wesprzeć Praksedę jedzeniem dla kociąt? Mile widziane Gourmety... Może ktoś byłby w stanie wpłacać co miesiąc choćby drobną sumę dla kotów Praksedy? Zamiast wydawać na ciastko lub papierosy?
Proszę.

Gourmety są chyba najtańsze w Zooplusie. W tej chwili najbardziej się opłaca brać te zestawy (pierwsze od góry) 6 + 2 szt.
Spójrzcie: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... met%20Gold
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie paź 24, 2010 21:08 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

< No właśnie, każdy nie może, a Prakseda zawsze musi móc. To doskonały przykład. Uwielbiam postawę "Ja nie mogę ale Ty musisz", Codziennie kilka osób prosi Prkasedę o pomoc, bo mają jednego lub dwa koty w domu i kolejnemu nie moga po móc.. > Otóż miła Pani ...Ja również dokarmiam i opiekuję się bezdomnymi kotami i też jedzenie dla nich nie spada mi z nieba.Proponowałabym nie robić z siebie męczennic - jeśli nie daję czemuś rady to trudno - nie podejmuję się tego a nie za każdym razem kiedy coś Pani pisze robi to Pani z jakąś złośliwością. Prosiłam tylko o poradę , miałam nadzieję, że być może przeczyta to ktoś, kto mógłby sie zająć kotem ( niekoniecznie Prakseda - chyba nie tylko ona istnieje na tym forum ).Proponuję troszkę życzliwości również do innych ludzi. Tak po prostu.

dorma35

Post » Nie paź 24, 2010 21:20 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

Proponowałabym nie robić z siebie męczennic - jeśli nie daję czemuś rady to trudno - nie podejmuję się tego
Proponuję troszkę życzliwości również do innych ludzi

jestem życzliwa wyłącznie dla męczennic, a Pani nią jak widać nie jest

być może przeczyta to ktoś, kto mógłby sie zająć kotem

tutaj? w tym watku? to żart?
AnielkaG

Post » Nie paź 24, 2010 21:27 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

Oczywiście, że nie jestem i dzięki temu poradziłam sobie .Korzystając z okazji - jeśli ma Pani kontakt z osobą lub osobami które wyłapywały i sterylizowały koty na Cmentarzu Powązkowskim to bardzo prosiłabym o informację.

dorma35

Post » Nie paź 24, 2010 21:28 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

jopop z ekipą kastrowała koty na Powązkach
AnielkaG

Post » Nie paź 24, 2010 21:32 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

Bardzo dziękuję - może uda mi się z nią/nim skontaktować

dorma35

Post » Pon paź 25, 2010 18:34 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

kto chciałby jeszcze pomóc Praksedzie?
AnielkaG

Post » Pon paź 25, 2010 20:35 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

Dołączam się do apelu o pomoc. Wczoraj trochę karmy Agnieszce zawiozłam, ona ciągle w biegu między potrzebującymi kotami. Przemieszcza się komunikacją, z wózkiem jedzenia, z łapką, kontenerkiem, byle pomóc kolejnym biedakom. Teraz kotka karmiąca na Bródnie się objawiła, najwyraźniej ludzka, wyrzucona, Prakseda miała ją zabrać, ale nie mogła, z powodu ukrytych gdzieś kociąt. Czy przetrwają do czasu, aż je wyprowadzi?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto paź 26, 2010 10:50 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

mam już karmę dla kotów ,ale Agnieszka nie odbiera telefonów,
kurcze ,ciotki może ja mam takigo pecha że jak dzwonię to nie może :|

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto paź 26, 2010 10:53 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

kiedy chcesz ją przywieźć? będę dziś rozmawiać z Praksedą
AnielkaG

Post » Wto paź 26, 2010 10:57 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

czwartek po 20 by pasował :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto paź 26, 2010 11:04 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

ok, spytam czy będzie w domu
AnielkaG

Post » Wto paź 26, 2010 20:29 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA PRAKSEDY

AnielkoG, a jakiej pomocy Prakseda potrzebuje bardziej? Rzeczowej (karma itp) czy finansowej?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

[poprzednia][następna]