K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 23, 2010 17:56 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

A w biedronce? Tam tyle ludzi chodzi a u nas to najlepiej wieszać na sklepiki "U Soni"
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob paź 23, 2010 19:08 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

witam serdecznie tu kącik medyczny:
Plamek - uszko ładne ale pani dr poprosiła żeby jeszcze kilka dni kropić i pod koniec tygodnia zaszczepimy kawalera
Hator - dziś skonczyła antybiotyk ale chciałabym żeby w tygodniu Piotrek podjechał z nią do dr Eweliny, która tam u niej wysłuchała jakieś szmery. Hator coraz ładniej wygląda.Uszka ładne - orydermyl jeszcze troszkę można
Nimfa - zapomniałam sprawdzić w ksiazeczce kiedy jest nastepna dawka Biocanu, łebek nie wyglada za dobrze dalej jest skorupka - myjemy ją roztorem imaverolu. Czysciłam jej dziś uszy - masakra :( znowu kopalnia. Wiem, że dziewczyna nie jest latwa - ale jak ktoś umie czyścimy jej uszyska i dajemy orydermil
Szyjek - szyjka się goi, dajemy sam Avilin smarujemy 2x dziennie - Szyjek jakby mógl to by się przykleił do czlowieka - to wulkan miłości :kotek:
Ruda - dieta sensitive allergic - dajemy suche i mokre a zmiany smarujemy samym Avilinem - za tydzień damy steryd i zobaczymy jak na to zareguje skóra. (Weterynarz da nie ja) Nie zaglądalam jej do uszu bo po sterylce pewnei brzuszek boi. Smarowac szyje mozna w boksie.
Frodo - zrobiłam mieszanki suchego standard oraz intesinal - sa w jego pojemniczkach. Na razie tylko suche jedzonko a w czwartek?środę ? tniemy jajca.
Czandra - na diecie suchej i mokrej intestinal, obserwacja jakie kupy i czy nie ma wymiotów. Jutro ostatni antybiotyk w zastrzyku - poproszę Marę o podanie - podskórnie (zadzwonie)

miała trafić do Chatki Wyjec (kotka z boksu 2) w schronie. W schronie wymioty i biegunka. Kotka jest mocno odwodniona i musi mieć przez weekend 3x dziennie kroplówki w zwiazku z tym wyladowala u nas w łazience. Antybiotyki, przeciwymiotne. Jak sie jej poprawi to ją zwrocę do Chatki. Wziełam tez maluszka biało czarnego umieral już mały szkielecik, ale nawodnilam go i dalam antybiotyk lezy na poduszcze elektrycznej. jeszcze zyje.

w Chatce nowa kotka - pan po prostu sobie oddał do schronu a już nie mieliśmy klatki wolnej :oops: - standard nie szczepiona, dwa razy juz miała miot w tym roku. Piękna popielata pręguska. Druga jej corka roczna uciekla do lasu pod schronem, bo typ przywiózł je luzem w aucie :evil: Postaram się ją jutro zaszczepić. za tydzien sterylka i moze sie wyadoptuje bo ładna. Tylko musze obczaic czy nie jest w ciąży, to się tzreba pospieszyć.

potem pojechaliśmy do schronu i ktoś w międzyczasie adoptował preguska chłopca szczepionego z kwarantanny. Ksiązeczki nie dali :evil:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob paź 23, 2010 19:34 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

gosiakot pisze:
babajaga pisze:Gosia, daj mi linka do tego plakaciku zamieszczę go na naszym osiedlowym forum.

Dziękuję , poprosiłam o to MartynęP, bo sama nie umiem - plakacik załatwiła mi Martyna , ktoś życzliwy zrobił...
Byłam na górkach małobądzkich , tam nawet ciężko gdzieś przypiąć ogłoszenie , powiesiłam na starych garażąch przy dróżce która idzie się na przystanek na syberce, obok przystanku na ul. G. Załogi, przy placu zabaw powyżej jesionowej. Byłam już bardzo zmarznięta , bo wcześniej wieszałam na syberce górnej... żadnych efektów.

jeju ... mam nadzieję, że się znajdzie i to szybciutko ...
kciuki mocno nadal zaciskam

http://wyborcza.pl/1,76842,8541149,Wyob ... kotem.html
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob paź 23, 2010 19:53 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

Czy ktoś mieszka blisko ulicy "Kolonia pod Klimontowem"?

Filomen

Post » Sob paź 23, 2010 20:35 Re: kocia chatka

Jak Klimontow to chyba najbliżej ma Terenia
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob paź 23, 2010 20:43 Re: kocia chatka

Dorota Wojciechowska pisze:Jak Klimontow to chyba najbliżej ma Terenia

To prawda, najblizej mieszka Teresa, a jeszcze blizej moja Mama :wink: ale pomóc niestety nie może
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob paź 23, 2010 20:54 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

trzeba powiadomic tych nowych wlascicieli preguska ze kotek szczepiony i odrobaczony i ze jest ksiazeczka

Filomen

Post » Sob paź 23, 2010 23:48 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

babajaga pisze:A w biedronce? Tam tyle ludzi chodzi a u nas to najlepiej wieszać na sklepiki "U Soni"

Jest na przystankach obok Biedronki ale w biedronce też zawieszę, gdzie jest ten sklep u soni ? ( ulica ?) nie znam tego osiedla , wczoraj byłam tam 2-gi raz w życiu...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob paź 23, 2010 23:55 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

Madziula pisze:
gosiakot pisze:
babajaga pisze:Gosia, daj mi linka do tego plakaciku zamieszczę go na naszym osiedlowym forum.

Dziękuję , poprosiłam o to MartynęP, bo sama nie umiem - plakacik załatwiła mi Martyna , ktoś życzliwy zrobił...
Byłam na górkach małobądzkich , tam nawet ciężko gdzieś przypiąć ogłoszenie , powiesiłam na starych garażąch przy dróżce która idzie się na przystanek na syberce, obok przystanku na ul. G. Załogi, przy placu zabaw powyżej jesionowej. Byłam już bardzo zmarznięta , bo wcześniej wieszałam na syberce górnej... żadnych efektów.

jeju ... mam nadzieję, że się znajdzie i to szybciutko ...
kciuki mocno nadal zaciskam

http://wyborcza.pl/1,76842,8541149,Wyob ... kotem.html

Dziękuję wszystkim którzy trzymają za mnie kciuki żebym odnalazła Tigrę.Naprawdę bardzo potrzebuję wsparcia, bo sytuacja staje się trudna do zniesienia. Jutro wieczorem będzie tydzień jak zaginęła :cry:

gosiakot

Post » Nie paź 24, 2010 12:29 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

gosiakot pisze:
babajaga pisze:A w biedronce? Tam tyle ludzi chodzi a u nas to najlepiej wieszać na sklepiki "U Soni"

Jest na przystankach obok Biedronki ale w biedronce też zawieszę, gdzie jest ten sklep u soni ? ( ulica ?) nie znam tego osiedla , wczoraj byłam tam 2-gi raz w życiu...

W BIEDRONCE SIĘ NIE DA NIC ZAWIESIĆ- rozmawiałam z kierownikiem sklepu ( przynajmniej taką osobę prosiłam) powiedziała mi że u nich nich nic wieszać nie wolno.

gosiakot

Post » Nie paź 24, 2010 16:59 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

gosiakot pisze:
gosiakot pisze:

W BIEDRONCE SIĘ NIE DA NIC ZAWIESIĆ- rozmawiałam z kierownikiem sklepu ( przynajmniej taką osobę prosiłam) powiedziała mi że u nich nich nic wieszać nie wolno.

ale kicha :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie paź 24, 2010 17:43 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

Tereniu czyli teraz robić wpłaty na konto stowarzyszenia?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie paź 24, 2010 18:09 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

Monika zrobi ranny wtorkowy dyżur.Poproszę ją zeby obsłuchała Hator czy te szmery z oskrzeli zniknęły.
Bona zrobi ranny 1 listopada:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie paź 24, 2010 18:30 Re: KOCIA CHATKA-mamy już konto bankowe info. str.34!!!

mar_tika pisze:Monika zrobi ranny wtorkowy dyżur.Poproszę ją zeby obsłuchała Hator czy te szmery z oskrzeli zniknęły.
Bona zrobi ranny 1 listopada:)

super - to odpadnie nam jedna wizyta

Filomen

Post » Nie paź 24, 2010 19:03 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

DYŻURY NA TYDZIEŃ W KOCIEJ CHATCE od 25.10-31.10. :(

25.10. pon. rano brak wieczór Teresa
26.10. wtorek rano Monika wieczór Mara
27.10.środa rano Bogusia wieczór Beatka
28.10.czwartek Gosia wieczór Mara
29.10.piatek rano brak wieczór Kasia
30.10.sobota rano Martyna wieczór Teresa
31.10 niedziela rano Dorotka wieczór Kasia

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]