Wroclaw- oltaszyn wszystkie maluchy już w domkach :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 23, 2010 6:40 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

isollde pisze:4 mamy szukam poruszam z siostrą dosłowie niebo i ziemię zeby dt skombinować ,a razie potrzebna pilnie klatka stacjonarna i pomoc w złapaniu plowego, serce się człowiekowi kraja jak pomyśli ze jeden został sam- bez mamy i rodzeństwa :cry: ryczeć się chce :cry: siostra się czteroma zajmuje, jednego wiozę jutro na jagodnoa ale 4 dt potrzebne ( liczę na złapanie ostatnieo malucha)
.........
Błagam o te dt mama się denerwuje a jast po powaznej opercji i nie mogę Jej na taki stres narażać :cry:

Kto chce mieć na trochę w domu takiego ślicznego małego kociaczka?
(można go parę dni nawet potrzymać w dużym transporterku, najlepiej: jeden kociak-jeden kontenerek(widać, który robił kupę, siusiu, a który jeszcze nie));

Obrazek

Mam nadzieję, że dzisiaj ten płowy się pojawi, ale to że wczoraj go nie było jest dość niepokojące. To bardzo młody kotek...Takie szybko giną bez opieki matki.

Jednak takich małych kotków,a tym bardziej mniejszych, NIGDY nie powinno się odnosić do schroniska, nawet do tego nowego, pięknego. Oznacza to dla nich prawie zawsze śmierć.
Warto, aby każdy w mieście kto chce uratować jakieś kociaki o tym wiedział.
Te z Ołtaszyna miały szczęście. Nie trafiły do schroniska. Tak wiele innych niestety zamiast ratunku znalazły tam śmierć.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob paź 23, 2010 7:23 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

dziewczyny spisałyście się świetnie :ok:
kociaki pewnie piękne - zobaczę dziś wieczorem , dzwonćie tylko jak będziecie jechać :)
oby tylko jeszcze tego małego jednego udało się złapać
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob paź 23, 2010 9:58 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Błagam o domki tymczasowe, klatkę mamy tylko na 2 dni i tylko 2 dni mogą zostać tu, gdzie są, jeśli do końca weekendu nic sie nie znajdzie to albo będziemy musiały je albo wypuścić albo schron :cry: Błagam pomocy :!: :!: :!: :!:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Sob paź 23, 2010 10:00 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

jakby co mnie na forum do wieczorka nie będzie :( tylko tel
domki tymczasowe pomóżcie
Obrazek

Edytka1984

Post » Sob paź 23, 2010 13:25 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

isollde pisze:Błagam o domki tymczasowe, klatkę mamy tylko na 2 dni i tylko 2 dni mogą zostać tu, gdzie są, jeśli do końca weekendu nic sie nie znajdzie to albo będziemy musiały je albo wypuścić albo schron :cry: Błagam pomocy :!: :!: :!: :!:

w tej chwili schron to dla nich wyrok śmierci, tam jest PP :-(
A nie mogą zostać kilka dni dłużej u twojej mamy a później może kącika adopcyjny? Zobacz może na stronie TOZ-u wrocławskiego jest dziewczyna, która zajmuje się kocimi interwencjami, zadzwoń do nie, może będzie mogła pomóc.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob paź 23, 2010 15:06 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Nie udało nam się dzisiaj złapać piątego maluszka, ale widziałyśmy, więc jest jeszcze szansa. Maluchy są przepiękne :1luvu: całe czarne jak smoła, puchate, zdrowe, sierść mają lśniącą. Na pewno jedzenia im nie brakowało, są okrąglutkie :)
Tylko bardzo przestraszone :( Jeden jest spokojny, drugi to dzikus, szatan wcielony, prawie potrafi latać :lol:
Dwa pozostałe trochę tylko syczą i prychają. Jestem pewna, że takie maluszki szybko się oswoją. Żeby tylko miały gdzie...
Klatka przywieziona. Jest szansa na dt dla całej czwórki, ale wiadomo będzie wieczorem. Isollde, dawaj znać :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob paź 23, 2010 17:15 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Weihaiwej pisze:Nie udało nam się dzisiaj złapać piątego maluszka, ale widziałyśmy, więc jest jeszcze szansa. Maluchy są przepiękne :1luvu: całe czarne jak smoła, puchate, zdrowe, sierść mają lśniącą. Na pewno jedzenia im nie brakowało, są okrąglutkie :)
Tylko bardzo przestraszone :( Jeden jest spokojny, drugi to dzikus, szatan wcielony, prawie potrafi latać :lol:
Dwa pozostałe trochę tylko syczą i prychają. Jestem pewna, że takie maluszki szybko się oswoją. Żeby tylko miały gdzie...
Klatka przywieziona. Jest szansa na dt dla całej czwórki, ale wiadomo będzie wieczorem. Isollde, dawaj znać :)

To super,że 5 jeszcze żyje.
Wspólny dt dla całej czwórki byłby miły i dla kociaków i dla osoby , która się nimi opiekuje.
Kocięta lepiej się rozwijają w towarzystwie rodzeństwa, a mozliwość obserwacji ich zabaw jest bezcenna.

ossett

Post » Sob paź 23, 2010 18:45 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

to ja z całych sił kciuki zaciskam za ten DT :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob paź 23, 2010 19:39 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

już jestem :) są kociaki cała 4 u mojej teściowej na DT
fotki jutro bo już dziś padam na twarz
maluszki 2 rzeczywiście syczą,prychają , 1 całkiem spokojny nawet dał się pogłaskać :mrgreen: a ostatni bardzo ale to bardzo lękliwy
Obrazek

Edytka1984

Post » Sob paź 23, 2010 19:48 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Edytka1984 pisze:już jestem :) są kociaki cała 4 u mojej teściowej na DT
maluszki 2 rzeczywiście syczą,prychają , 1 całkiem spokojny nawet dał się pogłaskać :mrgreen: a ostatni bardzo ale to bardzo lękliwy

Edytka to gratuluję Ci teściowej :) żeby wszystkie takie były chętne... :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Sob paź 23, 2010 20:57 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Jus87 pisze:
Edytka1984 pisze:już jestem :) są kociaki cała 4 u mojej teściowej na DT

Edytka to gratuluję Ci teściowej :) żeby wszystkie takie były chętne... :)

ale super :1luvu: :1luvu: :1luvu: żeby jeszcze ostatniego udało się złapać :roll: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie paź 24, 2010 8:09 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

zatem kociki w nocy zaszczały i zakupkały wsio - zanim nauczą się kuwetki to troszkę minie
generalnie maluszki są bardzo bardzo strachliwe wręcz 100% dzikuski
ładnie wszystko zjadły - wolą mokrą niż suchą na razie
są urocze - teraz pora na socjalizację małych stopniowo
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie paź 24, 2010 8:15 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Edytka1984 pisze:zatem kociki w nocy zaszczały i zakupkały wsio - zanim nauczą się kuwetki to troszkę minie
generalnie maluszki są bardzo bardzo strachliwe wręcz 100% dzikuski
ładnie wszystko zjadły - wolą mokrą niż suchą na razie
są urocze - teraz pora na socjalizację małych stopniowo

A ładne te kupki były? Jaki kolor. kształt i twardość?
Czy wszystkie cztery maiąły kupki jednakowe?

ossett

Post » Nie paź 24, 2010 8:28 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

kupi wszystkie jednakowe,lekko miękkie, brązowo czarne - żadnych robalków nie widać
potem wrzucę kociaste foteczki :)
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie paź 24, 2010 9:25 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Jadę koło 15 polować na ostatniego Edyto, Twoja Teściowa to Anioł!!! Trzymajcie kciuki za ostatniego!
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

[poprzednia][następna]