Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 10:47 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Oczywiście, Izo, że dałam do tymczasowej budki ciepłą wyściółkę. Pewnie dziś trzeba będzie wymienić, bo pada. Tak, myślę, ze wejscie dla Zbója powinno być większe niz normalnie. Nie jestem pewna, czy w zwykłej dziurze on sie rzeczywiście nie mieści, czy ma opory psychiczne, bo kiedyś w ciasnym miejscu ugrzęznął, ale do kociej piwnicy chyba nie wchodzi. Albo woli marznąć niż być z innymi kotami w jednym pomieszczeniu - też mozliwe
Jakiś grosik na malucha podeślę po XI, ale w tej chwili muszę się ograniczać, bo jadę w delegację i muszę mieć za co :mrgreen:
To co piszesz o karmicielce i jej mężu to okropne. Ja po prostu nie jestem w stanie nie to, żeby zrozumieć, ale wyobrazić sobie toku myślenia ludzi :(
Trzymajcie sie cieplutko

Zdecydowanie wejście musi być wieksze. Myślę żeby zrobić na tyle duze, że wejdzie spokojnie na luzie, przesunie się w dalsza część budki gdzie będzie mogł juz sobie umościć gniazdo. Dlatego też myślę ze wymiar standart czyli jak przy podwójnej sypialni z tym że jedno duze wejście. Myślę że taka budka powinna rozwiązać problem.

Z Karmicielka przeszłam juz sporo. A to że koty które zabieram na sterylki, zabieram na śmierć. Jej Maż nawet sugerował, że biore je na skórki. Nawet to ze KILKA dni wcześniej zabrałam z jej altanki młodziutka, bardzo zaciażona kotkę na sterylkę, która lada moment by sie okociła , nie przemówiło jej do rozumu. Owszem płakała nad altanką, jak sprzet zburzył . Ale kiedy ją zapytałam czy widzi co się stało i co mogłoby sie teraz stać z kotką i kociętami, odparła tylko - "no tak, pewnie wszystkie by zgineły."Ale za chwilkę dodała " ale ona była taka młodziutka, powinna urodzić. Została okaleczona na całe życie"....
Nie lubię ludzi którzy nic nie robią, a jedyne co to" płaczą nad rozlanym mlekiem...." :|
Przyjeżdzaja samochodem, wiec są warunki. Budki które dostali w tamtym roku ,rzucili w krzaki, wcale sie nimi nie interesujac.Wręcz przeciwnie mieli do mnie pretensje, ze budki na parkingu spowodowały ze koty zgineły. Ja budek nie montowałam. Nie zabezpieczałam. Bylam pewna, ze skoro je dostali ,to zrobili. Ale nie. :| Znalazłam je potem po krzakach przemoczone pełne mokrych szmat i wody. :|
Dodatkowo te prowizorki stołówek na patyczkach.... :roll: :roll: W otwartym terenie, gdzie dmucha i wieje.Wystarczyłoby trochę się wysilić, pomyśleć i użyć wyobrażni. :| Prosiłam żeby nie dawała kotom gotowanej kaszy, która miesza z ryba. Koty nie mogą jeść kaszy, są od tego wzdęte. Ale Ona wie lepiej i sama mnie istruowała jak i co mam gotować. Cóż....
Za Wsparcie Pieknie Dziękuję w imieniu Eryki. :1luvu: Mam nadzieję ze uda się jakoś Pomóc i pokryć choć połowę Jej wydatków.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt paź 22, 2010 16:47 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

U nas przetarło się trochę, mam nadzieję, że w Szczecinie też nie leje..
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 22, 2010 22:19 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Ciekawa jestem czy dotarł tunel i czy się koty nim bawią?

taizu

Post » Pt paź 22, 2010 22:32 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu, Ty zawsze na posterunku :wink: :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob paź 23, 2010 7:19 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Witam dziewczyny ....pięknie świeci słoneczko ....uśmiechnąć się .
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Sob paź 23, 2010 11:26 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:Witam dziewczyny ....pięknie świeci słoneczko ....uśmiechnąć się .

U mnie też ślicznie świeci :D A ja do nocy w pracy :evil:
Słoneczko mi sie marnuje!

taizu

Post » Sob paź 23, 2010 15:55 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Obrazek
Izunia, melduję,że paczka doszła :lol:
Kociaki dziękują za wielką Mychę Obrazek

Obrazy są jeszcze piękniejsze w realu Obrazek
jak mąż mi je przywiesi, to wstawię fotki.

Iza gorąco namawiam do dalszej pracy twórczej :ok:
Serum dziękuję za tak liczny 8O księgozbiór Obrazek
http://picasaweb.google.pl/110475705784054992403/Iza
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Sob paź 23, 2010 17:25 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Przyprowadziłam na spacer kotka z innego miejsca :D : Obrazek

taizu

Post » Sob paź 23, 2010 18:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Przyprowadziłam na spacer kotka z innego miejsca :D : Obrazek

to ja kolegę dorzucę :D > Obrazek
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Sob paź 23, 2010 18:39 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Alicja mam nadzieję ,ze książki Ci się spodobają i wypełnią długie jesienno-zimowe wieczory .
Skąd Ty bierzesz takie fajne cuda do wklejania ??? :ryk:

serum

Post » Sob paź 23, 2010 18:44 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:Alicja mam nadzieję ,ze książki Ci się spodobają i wypełnią długie jesienno-zimowe wieczory .
Skąd Ty bierzesz takie fajne cuda do wklejania ??? :ryk:

Mąż jak zobaczył te książki , to cyt/., no ładnie, jeszcze mniej seksu bedzie,, :ryk:

oto te bajerki http://smajliki.ru/smilies-11.html
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Sob paź 23, 2010 19:17 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Alicjo to powiedz mężowi ,że następna książka jaką dostaniesz to będzie Kamasutra :wink:

serum

Post » Sob paź 23, 2010 19:30 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Jeszcze takiego kotka ukradłam:
Obrazek

taizu

Post » Nie paź 24, 2010 12:22 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:Alicjo to powiedz mężowi ,że następna książka jaką dostaniesz to będzie Kamasutra :wink:

Nie wiem, czy by nie wolał zajęć praktycznych z tego tematu :mrgreen:

taizu

Post » Nie paź 24, 2010 14:19 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:
serum pisze:Alicjo to powiedz mężowi ,że następna książka jaką dostaniesz to będzie Kamasutra :wink:

Nie wiem, czy by nie wolał zajęć praktycznych z tego tematu :mrgreen:

Jak już Alicja poczyta ,to i w praktyce zastosuje :mrgreen:

Myszka znów chora :cry:
na 16-stą mamy do weta .....straciła głosik ,ale to już stało sie normą i do tego katar ,łzawienie oczu i kichanie .....po prostu się przeziębiła ......przez tego guza sutka ,jest bardzo podatna na wszelkie infekcje.

serum

[poprzednia][następna]