Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 20:54 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Jak powyżej. Ten "pawilon", to totalna ruina z dziurawym dachem. Drzwi skierowane na zachód, czyli zimą będzie gwiździć do środka, że hej. Brak możliwości dojścia z boku czy z tylu; z prawej inna posesja, z lewej od tej samej posesji ściana. Towarzystwo mieszkające wokól nieciekawe, jezdnia zaczyna się 2.5 metra od ściany tej budy. Kocie lby i ograniczenie do 30 km/h, ale samochody faktycznie pędzą; buras przebiegl dziś przy nas na drugą stronę do miski doslownie przed maską jakiegoś palanta, który oczywiście nawet nie zwolnil :!: Wedlug pań dokarmiających kociaki czasem przybiegają na karmienie wlaśnie z drugiej strony ulicy. Wlos się jeży na glowie :!:

Kić z bialym, to kocurek; co do burasa są niejakie wątpliwości, ale po gabarytach sądząc też może być kocurek. Ten z bialym odważniejszy; na widok znajomej pani doslownie turlal się po chodniku :) Burasek bardziej plochliwy; przy próbach podejścia z celu zrobienia zdjęcia chowal się do tej sklepowej rudery. Oba faktycznie takie trochę "niskopodwoziowe" albo ze strachu biegają na obniżonym podwoziu.

Domów im potrzeba, bo ani tej rudery ani kilku innych opuszczonych chalup na tej posesji domem nazwać się nie da :!: A chętnych brak :(

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob paź 23, 2010 1:19 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Moim zdaniem te kociaki są w typie jakichś rasowych (ujgurguskich zdaje się) -świadczą o tym właśnie te krótkie nóżki oraz krępy tułów. Całkiem serio-mam kota w typie syjamskim, który także rózni sie od syjama jedynie tym, że ma krótkie nózki i krępy tułów.
Są naprawdę niezwykłe - i ten biało-maziasty(nie wiem czy jest taki drugi gdziekolwiek(a) i ten cały maziasty.
Szkoda ich na poniewierkę.
Jak je dobrze zareklamujecie to domy się znajdą szybko!
SĄ ABSOLUTNIE WYJĄTKOWE.
Poza tym nie ma nic bardziej rozkosznego niż taki krótkonóżkowiec. Są bardzo praktyczne w domu, bo nie dają rady za wysoko się wdrapać na szafy, regały i trzymają się blisko podłogi.
Ale przed złym psem na drzewo nie uciekną.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob paź 23, 2010 7:50 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob paź 23, 2010 1:34 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

ciekawa.swiata pisze: poluje na jakieś kartony,

UWAGA!
Cud kartony można upolować na śmietnikach zlokalizowanych przy budowach!
Moja dzisiejsza zdobycz to trzy prosto z Wiednia! Extra karton, bardzo solidne, w środku mnóstwo małych kartoników. Kształt sześcianu, niestety.Alre mozna dwa razem połączyć.
Nie mogę uwierzyć,że uchowały się na tym śmietniku aż do pólnocy!

ossett

Post » Sob paź 23, 2010 10:02 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

ossett pisze:Moim zdaniem te kociaki są w typie jakichś rasowych (ujgurguskich zdaje się) -świadczą o tym właśnie te krótkie nóżki oraz krępy tułów. Całkiem serio-mam kota w typie syjamskim, który także rózni sie od syjama jedynie tym, że ma krótkie nózki i krępy tułów.
Są naprawdę niezwykłe - i ten biało-maziasty(nie wiem czy jest taki drugi gdziekolwiek(a) i ten cały maziasty.
SĄ ABSOLUTNIE WYJĄTKOWE.
Poza tym nie ma nic bardziej rozkosznego niż taki krótkonóżkowiec. Są bardzo praktyczne w domu, bo nie dają rady za wysoko się wdrapać na szafy, regały i trzymają się blisko podłogi.
Obrazek
Obrazek

Robimy, co możemy! Jaką jeszcze reklamę można zrobić?
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Sob paź 23, 2010 11:22 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

AniaWrocław pisze:
ossett pisze:Moim zdaniem te kociaki są w typie jakichś rasowych (ujgurguskich zdaje się) -świadczą o tym właśnie te krótkie nóżki oraz krępy tułów. Całkiem serio-mam kota w typie syjamskim, który także rózni sie od syjama jedynie tym, że ma krótkie nózki i krępy tułów.
SĄ ABSOLUTNIE WYJĄTKOWE.
Obrazek
Obrazek

Robimy, co możemy! Jaką jeszcze reklamę można zrobić?

Np. zmienić tytuł watku na
"Kocurki o wyjątkowo oryginalnej urodzie poszukują DT/DS(grozi im śmierć)"
lub coś w tym stylu...
Warto im zrobić zdjęcia portretowe.
One naprawdę są wyjątkowe!

ossett

Post » Sob paź 23, 2010 18:40 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Z portretami to raczej nierealne. One czekają pod tą budą o określonych godzinach - circa 5 rano i 18.30-19; tej porze roku niestety jest w tych godzinach ciemno. Wczoraj robiliśmy dwa podejścia. Za pierwszym razem nie pokazal się żaden. Potem najpierw pojawil się ten z bialym, a jak już jadl w najlepsze, to z drugiej strony ulicy przybiegl ten ciemniejszy.

Faktycznie są trochę miśkowate, lapki też mają dość grube. Ale na drzewo potrafią wejść: jedna z pań mówi, że zdarzalo im się wychodzić z tej rudery przez dziurę w dachu i schodzić na dól po galęziach drzewa. Podejrzewam jednak, że malo któremu opiekunowi kotów przeszkadza fakt, że korzystają z trzech wymiarów w domu - byle nie lazily po firankach i nie skakaly na lampę. To zresztą są nieistotne szczególy, bo po prostu potrzebują domu.

Tytul da się zmienić. Muszę nad tym chwilę pomyśleć.

felin

Post » Sob paź 23, 2010 22:57 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Tak czy siak, są cudne. Szkoda, ze nie widać na zdjęciach wyraźniej tego wzoru w tym biało-maziastym. Ja w pierwszej chwili myslałam, że to zwykła krówka. Założę się, że takiego drugiego jak ten i jego brat nie ma w całym Wrocławiu. No i te ich krótkie grube łapki!

ossett

Post » Sob paź 23, 2010 23:57 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

ciekawa.swiata pisze:ossett nie wiem jaki to tarnowski projekt, ale planuję oblepić karton grubym styropianem, uszczelnić wszystko pianką, z jednym niewielkim otworem na wysokości głowy, na zewnątrz oklejone folią, a w środku polarowe posłanko.

przepraszam, że wtrącę dwa grosze.
Takie wykonanie domku, aby karton był wewnątrz jest błędem, ponieważ zbierająca się para wodna jest wchłaniana przez papier (karton). Wewnątrz robi się wilgotno, niezdrowo, pleśń! Naprawdę wystarczy sam styropian. Niektórzy upierają się aby chociaż na dno położyc karton.
Jeśli juz koniecznie na dno, to lepiej coś co nie chłonie wilgoci. To bardzo ważne.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie paź 24, 2010 0:20 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

delfinka pisze:
ciekawa.swiata pisze:ossett nie wiem jaki to tarnowski projekt, ale planuję oblepić karton grubym styropianem, uszczelnić wszystko pianką, z jednym niewielkim otworem na wysokości głowy, na zewnątrz oklejone folią, a w środku polarowe posłanko.

przepraszam, że wtrącę dwa grosze.
Takie wykonanie domku, aby karton był wewnątrz jest błędem, ponieważ zbierająca się para wodna jest wchłaniana przez papier (karton). Wewnątrz robi się wilgotno, niezdrowo, pleśń! Naprawdę wystarczy sam styropian. Niektórzy upierają się aby chociaż na dno położyc karton.
Jeśli juz koniecznie na dno, to lepiej coś co nie chłonie wilgoci. To bardzo ważne.

Nie wiedziałam o tym. Z drugiej strony koty uwielbiają nie tylko rozdrapywanie styropianu ale i jego pożeranie, a to powoduje zaburzenia trawienne.
Dla moich domowych kotów największym przysmakiem są tacki styropianowe po produktach żywnościowych nie zrażąja się tym, że dostaja po nich rozwolnienia.
A pudła w piwnicy najpierw zostały obdarte z folii zewnętrznej-ale nie tak od razu na szczęście-trochę się kociny napracowały nad tym, a potem obgryzione.

Nie odważyłabym się zrobić budki z samego styropianu. Może czymś innym zabezpieczyć w środku -wylepić karton polarem?
I wydaje mi się ,że jednak na wolnym powietrzu to powinna być budka solidna z drewna,
Znam dużo takich kotów, którym by się takie przydały więc mam problem. Ale może one i tak wybiorą wnętrza samochodów... Ale chcę im dać szansę wyboru

ossett

Post » Nie paź 24, 2010 21:06 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Szykował się dom, ale oczywiście nic z tego! :(
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto paź 26, 2010 0:41 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

ossett pisze:Obrazek
Obrazek

na moje oko to są śliczne marmurki :1luvu: , w tym jeden dwukolorowy :lol:
najfajniej byłoby znaleźć im domek, wspólny domek :ok:

ossett, można wykleić polarem w środku, ale proszę, nie dawaj żadnego papieru=kartonu ani bawełny.
Taką budkę z kartonem w środku można zrobić jako karmik na zimę,
w takim "domku" jedzenie wolniej zamarza
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 26, 2010 17:32 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Jutro postaram się wpaść do Wydzialu Ksiąg Wieczystych, żeby ustalić kto jest wlaścicielem tej nieszczęsnej rudery, a potem ew. spróbować namówić go na udzielenie pozwolenia na wejście. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

felin

Post » Śro paź 27, 2010 6:32 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

delfinka pisze:
ossett pisze:Obrazek
Obrazek

na moje oko to są śliczne marmurki :1luvu: , w tym jeden dwukolorowy :lol:
najfajniej byłoby znaleźć im domek, wspólny domek :ok:

ossett, można wykleić polarem w środku, ale proszę, nie dawaj żadnego papieru=kartonu ani bawełny.
Taką budkę z kartonem w środku można zrobić jako karmik na zimę,
w takim "domku" jedzenie wolniej zamarza

Delfinko, a jak się zabrać do sklejania takiej sypialni wyłącznie ze styropianu?
Wydaje mi się to trudne (bo oblepić karton jest łatwo,nadaje sztywność całej konstrukcji). Czy jest gdzieś instrukcja?

ossett

Post » Śro paź 27, 2010 6:38 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

osset, mogę zrobić te budki, mam już gruby styropian i gdzieś wykopię piankę monterską. Nie ma problemu... miałam siadać weekend, ale szkoła... :roll:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro paź 27, 2010 6:52 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

ciekawa.swiata pisze:osset, mogę zrobić te budki, mam już gruby styropian i gdzieś wykopię piankę monterską. Nie ma problemu... miałam siadać weekend, ale szkoła... :roll:

Ale napisz jak to zrobisz (mam na oku dużo kotów, które nocowały w samochodach zeszłej zimy-chcę im dać wybór). Na ich terenie jest duże zadaszenie nad murowaną rampa przylegające do kamienicy i tam by może zamaskowane pudła ze steropianu spełniły swoja rolę. Tak właśnie myślałam, że styropian musi być gruby? Ale jak gruby?

W piwnicach w których niektóre moje znajome koty mogą nocować temperatura nigdy nie spada poniżej zera (to są solidne stare piwnice w murowanych kamienicach, chociaż nieogrzewane) to może by te starego typu, ale wyklejone polarem wystarczyły?

ossett

[poprzednia][następna]