HELP! Pańcia wyjeżdża za granicę, a koty? powrót z adopcji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 7:05 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Też by mnie wkurzało - pańcia coś za bardzo wyluzowana. Podniosę chociaż.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro sie 11, 2010 17:35 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Podniosę, bo pilne :(

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Sob sie 14, 2010 19:18 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Mała Madzia znalazła w końcu dom, już w nim jest. Zostały więc 2 dorosłe kotki i kocur. Mam kiepskie jakościowo zdjęcia, porobiłam ogłoszenia, ale jaką one mają szansę z takimi fotami? :(

Mimisia

Post » Pt sie 20, 2010 16:44 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Wyjazd tej pani na szczęście ciut się przesunął w czasie, jeszcze jest. Strasznie się cieszę, ale koleżanka mi mówi, że to już nie potrwa długo, kwestia dni :(

Mimisia

Post » Wto sie 24, 2010 18:42 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Podnoszę...

Mimisia

Post » Nie wrz 05, 2010 13:28 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Dwie koteczki zostaną w przyszłym tygodniu wysterylizowane, kocur juz dawno był ciachnięty.
Może to im pomoże w adopcji.
Ich pani wyjeżdża za tydzień. Kotkami zajmie się narazie jej siostra, ta moja znajoma. Będzie tam dochodziła co jakiś czas i je karmiła. Nie jest to jednak rozwiązanie dobre na dłuższą metę. Może zdrarzyć się dzień, że nie będzie mogła przyjść, bo np. wyjedzie. Dlatego bardzo, bardzo proszę o dom stały lub tymczasowy chociaż dla jednego kotka.
Kocurem możliwe, że zajmie się sąsiad, bo go polubił. Najbardziej zależy nam na znalezieniu domek dla 2 koteczek.

Mimisia

Post » Śro wrz 29, 2010 0:01 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Podnoszę :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw wrz 30, 2010 20:57 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Nic się nie rusza...Kotki ogłaszam, ale zdjęcia mają byle jakie. Ich pani już wyjechała z tego co się orientuję (dawno nie rozmawiałam z Renatą). Koty zostawiła w mieszkaniu, za namową Renaty. Renata jeszcze przez jakiś czas będzie chodziła do mieszkania siostry, żeby nakarmić Koko, Miłoszka i Hanię. Nie wiadomo, jak długo to będzie mogło tak trwać, przecież nie na zawsze...Być może, że siostra zechce sprzedać mieszkanie, porozmawiam z nią i coś się bliżej dowiem.
Koty nadal potrzebują domów lub tymczasów, nawet pojedynczo, o ile to możliwe.

Koteczki są już wysterylizowane, kocurek był od dawna.

Mimisia

Post » Pt paź 01, 2010 20:46 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Dzisiaj Renata zdała mi relację - a więc myliłam się, jej siostra jeszcze nie wyjechała, ale się szykuje do wyjazdu. Renata przekonała ją już chyba, że zaopiekuje się chociaż przez jakiś czas tymi kotami, a ja mam intensywnie im szukać domów. Żeby tylko to było takie proste jak się wydaje...

Mimisia

Post » Wto paź 12, 2010 20:23 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Podnoszę, bezradna jestem. Nie umiem tym kotom znaleźć domów. Nikt nie dzwoni, chyba robię beznadziejne ogłoszenia. Załamka jakaś...

Mimisia

Post » Wto paź 12, 2010 21:16 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Jestem dobrej myśli ,że w końcu coś ruszy.. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw paź 21, 2010 22:35 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Podniosę! Komu koteczka?

Mimisia

Post » Pt paź 22, 2010 16:52 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Dokładnie - komu koteczka?
Wiesz Mimisiu? Wkurzam się jak ten wątek widzę. Nie na Ciebie oczywiście, po prostu sytuacja jest mi przez analogię bliska. My jesteśmy już w UK. W komplecie. Dało się, choc jeszcze w ostatniej chwili okazało się że mamy w powiecie wściekliznę i tylko przez interpretację przepisów (nie było jeszcze rozporządzenia wojewody ogłaszającego strefę zagrożenia) udało mi się podbic legalizację paszportów. Potem 30h z "hakiem" w samochodzie i koty już od tygodnia grzeją dupki w nowym domu. Stres jak najbardziej, poteżny - w podróży "z wrażenia" nie jadły, nie piły i nie załatwiały się, w nowym domu obce są wszelkie hałasy, zapachy... Potrzebowały kilku dni zeby się połapac w nowym otoczeniu, ale zmienił im się tylko dom, a człowiek został znajomy. I dało się. Nie rozumiem pozbywania się zwierząt z okazji wyjazdu. Nie nazwę tego inaczej bo to jest pozbycie się, bo jeśli liczymy się z istotami za które w pewnym momencie z racji ich zależności od nas wzięliśmy odpowiedzialnośc, to im takich numerów nie wywijamy. Wiem, to także koszt - zaciskaliśmy pasa żeby się dało bo przy pięciu kotach to niebagatelna suma. I da się. Naprawdę się da. Trzymam kciuki za te ogonki-sierotki. Z całego serca. I za Ciebie - bo im pomagasz.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt paź 22, 2010 19:45 Re: HELP-pańcia wyjeżdża za granicę, a co z kotami???????

Nic dalej nic.....wrrr!!!!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]