Wroclaw- oltaszyn wszystkie maluchy już w domkach :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 22:58 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

W łapankach najlepiej chyba doświadczone są dziewczyny z Kociego Życia www.kociezycie.pl
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 22, 2010 7:07 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

Takie małe dzikie co już niestety szybko biegają to czasem bardzo trudno złapać w klatkę łapkę( iw ogóle jest to najtrudniejszy obiekt do łapania), ale można próbować.

( I ze schroniska bym nie pożyczała nawet po weekendzie(panuje tam tyfus koci tzn.pp-wirus tej choroby łatwo się przenosi, jest groźny przez rok i w praktyce zabija 100% kociąt-można go zniszczyc tylko lampą albo Virkonem), a każdą pożyczoną od kogokolwiek to trzeba bardzo dobrze wyczyscić Virkonem przed i po-można zamówić w niektórych aptekach ( ok 36 PLN)

Czy one wszystkie mają jeszcze zdrowe oczka?

Gdzie by były umieszczone po złapaniu(schronisko nie może być brane pod uwagę)?

Na pewno potrzebna jest duża klatka(jak pożyczona to też wyczyszczona Virkonem) albo osobne pomieszczenie.

Im szybciej się je złapie tym szybciej się oswoją.

Są za małe, aby mogły przeżyć bez matki.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt paź 22, 2010 7:39 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

Trafiłam tu z watku schroniskowego bo na Kociarnię rzadko zaglądam.

One jeszcze nie są złapane i jeszcze nie szuka się im domu stałego więc temat lepiej pasuje do Kotów.

Może przenieść ten watek na Koty? Tam więcej osób zagląda.

Trzeba o to poprosić moderatora.

ossett

Post » Pt paź 22, 2010 7:56 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

Kotki na razie zdrowe są wypasione- dwa nawet tłuściutko wyglądają- mama i siostra regularnie je dokarmiają :) Jak już je się wyłapie to myślę kilka dni będą mogły zostać u mamy, no ale domki tymczasowe będą potrzebne na bank... o schronisku szczerze mówiąc nawet nie myślałam. Marta z forum podsunęła pomysł żeby je umieścić w kąciku adopcyjnym TOZ- ja jestem w stanie sfinansować ich szczepienia, odrobaczenie, odpchlenie- dt niestety nie (mam maleńkie mieszkano i już dwóch rezydentów- w tym wiekowego który ciężko znosi zmiany) :(
Wczoraj po pracy siostra zwyczajowo zaniosła im karmę chwilę pokiciała i cała piątka za 5 minut przybiegła ( obserwuje je z okna w kuchni :))
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Pt paź 22, 2010 8:05 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

isollde pisze:Kotki na razie zdrowe są wypasione- dwa nawet tłuściutko wyglądają- mama i siostra regularnie je dokarmiają :) Jak już je się wyłapie to myślę kilka dni będą mogły zostać u mamy, no ale domki tymczasowe będą potrzebne na bank... o schronisku szczerze mówiąc nawet nie myślałam. Marta z forum podsunęła pomysł żeby je umieścić w kąciku adopcyjnym TOZ- ja jestem w stanie sfinansować ich szczepienia, odrobaczenie, odpchlenie- dt niestety nie (mam maleńkie mieszkano i już dwóch rezydentów- w tym wiekowego który ciężko znosi zmiany) :(
Wczoraj po pracy siostra zwyczajowo zaniosła im karmę chwilę pokiciała i cała piątka za 5 minut przybiegła ( obserwuje je z okna w kuchni :))

Aha... No to już wiem wszystko.

ossett

Post » Pt paź 22, 2010 8:42 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

Weihaiwej pisze:Isollde, podałam link do wątku na schroniskowym. Ja, w razie czego, mam samochód i czas.
A wiesz już, co zrobisz z nimi po złapaniu, możesz zapewnić im opiekę?

Dziś z Martką i siostrą będę próbowała je po południu wyłapać, każda pomoc mile widziana:) Jeśli dziś się nie uda będę próbowała dalej. Na popielatego mam już być może jednego chętnego :) ( pewnie go będzie najtrudniej złapać :) )
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 9:15 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

trzymam kciuki za udane łapanie kociaków, a koteczkę wysterylizujecie i wypuścicie?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt paź 22, 2010 9:23 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

kicia nie żyje :cry: stąd właśnie szybka decyzja o łapance maluchów :(

czy w razie wyłapania ktoś może służyć domkiem tymczasowym :?:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 9:30 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

:( :cry:
będę znów pytac po znajomych - a ile kociaków potrzebuje DT?
może zapytam swoją przyszłą teściową -może się uda-pogadam z Nią dziś - tyle że ona ma swoich 8 futerek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt paź 22, 2010 9:33 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

mawin pisze:trzymam kciuki za udane łapanie kociaków, a koteczkę wysterylizujecie i wypuścicie?

Niestety Mawin, one bardzo często giną zanim się je zdąży wysterylizować...

ossett

Post » Pt paź 22, 2010 9:46 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

jeśli dziś się uda wyłapać wszystkie to 5 sztuk :( ja z siostrą pokryję ich szczepienia i odrobaczenie, ale nie mamy warunków żeby je wziąć do siebie a zostawić na pastwę losu tez nie możemy :(

o ich mamę moja mama dbała na tyle na ile było to możliwe- też dziczka- jak miała chore oczka dostawała tabletki, była odrobaczona ale nigdy nie dała do siebie podejść czmuchała prychając :(
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 10:04 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

Z DT będzie problem :-( skontaktuj się może z dziewczynami z Kociego życia, może one będą mogły pomóc.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt paź 22, 2010 10:09 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

pisałam już wczoraj 0 odzewu :( napisze jeszcze raz...
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 10:18 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

kolejne bidy :cry: DT nie ma.... adopcje stoją w miejscu... będzie ciężko :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt paź 22, 2010 10:20 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

to ja się chyba załamię :cry: one mogą zostać max 2 dni u mamy :cry:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

[poprzednia][następna]