Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 16:58 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Z jedzeniem mamy problem.
Ewidentnie wynik stresu.
Jak się Burbon wyluzuje i podstawię mu miseczkę ze śmietaną to sam pije. Jak się bawi myszką i podrzucę mu chrupki to zje.
Sam nie wykazuje inicjatywy.
Dokarmiam strzykawką convem i gerberkiem.
Burbon to bardzo delikatny kot. Ufa, mruczy, wystawia brzuszek. Niestety jeszcze się nie otworzył zupełnie, ale to kwestia czasu.

Niusia szukam cały czas. Chodzę, wołam. Jutro postaram się znowu okleić ogłoszeniami co się da.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto paź 19, 2010 22:20 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Whiskas Supreme z tuńczykiem jednak ma magiczną moc.
Burbon potrafi jeść z miseczki :mrgreen:

Wspaniały duży kot, z bardzo delikatną psychiką. :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto paź 19, 2010 22:27 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

alez piekne imie ma-Burbon :1luvu: a pysio ma tak slodki, ze niejednego rozkocha w sobie nim znajdzie TEN domek :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 20, 2010 10:39 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Hurrrra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czasami naprawdę uwielbiam whiskasa supreme - w takich sytuacjach jest niezawodny 8)
Kasieńko, przesyłam uściski dla Burbona i oczywiście reszty cudownej bandy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Do zobaczenia wieczorkiem :wink: :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro paź 20, 2010 10:47 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Burbon nie lubi łazienki. Poznał smak chodzenia po domu i nie jest zachwycony zamknięciem.
Nie ma jeszcze miłości między nim a Kajtusiem i Albertem.
Albercik bardzo chce się bawić. Burbiś nie koniecznie. Kajtuś się przygląda i ocenia sytuację.
Jak ataki Alberta są zbyt natarczywe to Burbon chowa się pod szafę w kuchni.
Podczas mojej nieobecności Burbi siedzi zamknięty.

Burbi najbardziej jest szczęśliwy jak TŻ rano wpuszcza go do sypialni. Jest wtedy tylko ze mną. Wtedy są głaski, mizianki, mruczenie i nawet spanie ze mną w łóżku. Chłopacy muszą czekać przed sypialnią aż wstanę.

Później niestety jest powrót do łazienki.

Petka

Post » Śro paź 20, 2010 16:26 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

No wcale się Burbonkowi nie dziwię-poznał smak miłości,a potem powrót na ziemię-czyt.do łazienki!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 21, 2010 7:35 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw paź 21, 2010 21:32 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

kropkaXL pisze:No wcale się Burbonkowi nie dziwię-poznał smak miłości,a potem powrót na ziemię-czyt.do łazienki!

swiete slowa :)

Niusiek, gdzies ty polazl, kocie zloty (yyyy... chcialam powiedziec: czarny) :D

Burbos... :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Czw paź 21, 2010 23:13 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Burbon robi się co raz bardziej odważny.
TŻ powiedział, że uwierzy jak zobaczy. On generalnie widzi przestraszonego Burbisia.
Ja za to mam do czynienia z luzakiem (tylko w łazience i sypialni).
Jak na razie to mam wrażenie, że Burbon wolałby być jedynakiem. To początki zaznajamiania się z chłopakami, więc może i nastąpią zmiany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Petka

Post » Pt paź 22, 2010 5:23 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Kasiu, Burbon jest przepiękny.
Taki wspaniały kot szybko znajdzie dom.
Odchuchasz Go, trochę ośmielisz i będziemy ogłaszać (może jako jedynaka).
:1luvu:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pt paź 22, 2010 5:45 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Ale on jest śliczny!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: i ta łapka w zarękawku-no mniodzio!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt paź 22, 2010 10:18 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

wygląda na takiego "puchacza" na zdjęciu, ma pewnie gęste futerko :1luvu:

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Pt paź 22, 2010 10:42 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Ależ piękna bestyjka z Burbona :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Widać, że przy Tobie czuje się jak w niebie :D :D :D
Zaciskam kciuki udane za relacje z Twoimi rezydentami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I przesyłam całuski :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 22, 2010 11:33 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

Witajcie cioteczki :mrgreen:

Burbiś to taki fajny, mięciutki miś.
Bardzo bym chciała, żeby zaprzyjaźnił się z chłopakami.

Mnie rozczula zakończenie ogonka. "Umaczany w śmietance", jak to Asia pięknie określiła.

Petka

Post » Pt paź 22, 2010 12:10 Re: Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja*Niuś ZAGINĄŁ P-ń* tymczas Burbon

pieeeeekniuuuuuuusiiiiiii :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: slicznotek nie z tej ziemi :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

[poprzednia][następna]