Jadzia i Ernest - już w DS!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 15:11 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Więc tak:
Pani (Mama) bardzo, bardzo sympatyczna. Zdecydowały się na starszego kota "bo przecież takie są mniej poszukiwane" no i maja doświadczenie ze starszymi kotkami po swoich dwóch rezydentach [*] [*]. Starsza Duża na emeryturze, więc Jadzia nie będzie długo sama. W domu jest jeszcze uroczy, rudy świniaczek morski o imieniu Kubuś. W razie wyjazdu kociskiem zajmie się "na dochodzącego" blisko mieszkająca rodzina.
Rezydentów (jeden odszedł w wieku 14 lat, a drugi też był wiekowy) prowadziła lecznica na Ożarowskiej, a w nagłych wypadkach Panie korzystały z lecznicy przy Powstańców Śląskich (całodobowa). Oba kicie zostały przygarnięte jako kociaczki.
Panie nie zamierzają wypuszczać Jadzi, mają świadomość, że kot + otwarte okno = kłopoty (wietrzenie tylko pod kontrolą). Gdy zaczęłam mówić o uchylnych oknach, Pani przerwała mi "wiem, że kot się może zawiesić" :D
Karmę kupowały przez net, lub leczniczą u weta. Nie ma mowy o kitkacie/whiskasie. Rezydenci dostawali m.in. Hillsa. Pani dopytywała, co Jadzia je obecnie, żeby jej zapewnić jedzonko, do jakiego jest przyzwyczajona. Wyjaśniłam, że w schronie pewnie je tańsze karmy (?) i że na początku może grymasić przy lepszych.
Wyjaśniłam też, że na początku Jadzia może być wystraszona i zestresowana, uprzedziłam o możliwych kłopotach kuwetkowych - Panie są tego świadome i na to przygotowane.
Rozmawiałyśmy także o sterylce, wyjaśniłam dlaczego w Warszawie, a nie w Łodzi. Pani w tej kwestii również "uświadomiona" :wink: Absolutnie żadnych oporów nie ma.
Co bardzo sympatyczne, Pani dopytywała się czy Jadzia reaguje na imię, czy to JEJ imię, czy tylko ot tak nadane. Nie jest wykluczone, że w przyszłości Jadzia będzie miała kociego kolegę/koleżankę z Palucha :D
Reasumując - ode mnie TRZY RAZY TAK!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw paź 21, 2010 15:15 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

:D :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 21, 2010 15:15 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Bardzo przyjemnie sie czyta takie rzeczy :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw paź 21, 2010 15:18 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

zuza pisze:Bardzo przyjemnie sie czyta takie rzeczy :)

I miło się robi takie wizyty :D mam nadzieję, że wszystko się pomyślnie dogra! :ok:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw paź 21, 2010 15:19 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Super :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Emilka 77

Od: Nie wrz 26, 2010 18:53

Post » Czw paź 21, 2010 15:26 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Jadzia jada obecnie puszkowe g...wno :oops: to nie Whiskas czy Kittikat (nie wiem jak się to pisze), tylko jakaś tańsza karma :oops: niestety takie są schroniskowe realia i nic na to nie poradzimy :( ale z doświadczenia wiem, że koty schroniskowe chętnie "przestawiają" się na lepszą karmę - jeśli oczywiście mają taką możliwość. Więc może Jadzia nie będzie wyjątkiem. Acha, koty jedzą też surowiznę.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw paź 21, 2010 15:29 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Cameo pisze:Jadzia jada obecnie puszkowe g...wno :oops: to nie Whiskas czy Kittikat (nie wiem jak się to pisze), tylko jakaś tańsza karma :oops: niestety takie są schroniskowe realia i nic na to nie poradzimy :( ale z doświadczenia wiem, że koty schroniskowe chętnie "przestawiają się na lepszą karmę, więc może Jadzia nie będzie wyjątkiem. Acha, koty jedzą też surowiznę.

No ja z delikatności tak to oględnie ujęłam. Widywałam w życiu schronowe karmy :( Jadzia na pewno się przestawi, ale ja tam wolę w takiej rozmowie wspominać o najgorszym możliwym wariancie zawsze...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw paź 21, 2010 15:32 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 21, 2010 15:36 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

:ok: :ok: :ok:
Bardzo się cieszę! :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw paź 21, 2010 15:39 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Ale się ciesze :dance: :dance2: :dance: :dance2: Ja się w Jadzi zakochałam :1luvu: i gdybym tylko mogła to już dawno by była u mnie :wink: dlatego tak bardzo się cieszę, że domek jest taki fajny :1luvu: To jest kotka w której człowiek zakochuje się od razu :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw paź 21, 2010 15:51 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Dla mnie tez 3 razy TAK! :1luvu:

Dziękuję bardzo Zofia&Sasza za wizytę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I dziękuję Smarti że zgodziła się wziąć Jadzię na czas sterylki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Szukamy teraz transportu Wrocław-Warszawa i w druga stronę (bo do Wrocka do DS przyjedzie z powrotem wrocławianka Julcia od Smarti, u której była na DT) - gdyby ktoś miał jakieś "namiary" na transport to proszę o info :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 21, 2010 17:52 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

:balony: Wspaniała wiadomość :piwa: :piwa:

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw paź 21, 2010 17:58 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

czy ja dobrze przeczytałam? Jadzia do Łodzi jedzie????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw paź 21, 2010 17:58 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Jadziulko, bądź szczęśliwa! :1luvu: :kotek: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 21, 2010 18:05 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

magdaradek pisze:czy ja dobrze przeczytałam? Jadzia do Łodzi jedzie????

Do Warszawy :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]