K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 11:11 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

tu kącik medyczny

ewidencja i oznaczanie - wiem, że troszkę jest trudno co i gdzie ale jak się odkopie z roboty to postaram sie poprawić i zrobie nowe prostsze ewidencje podawania leków. Dorotka mi pomogła.

A teraz przypomnienie co komu i ile:

Plamek - dexoryl - 2x dziennie 3 krople do prawego ucha, w sobotę ide do kontroli

Nimfa - imaverol na grzyba można 1x dziennie, ponadto trzeba jej przeczyścić uszy, zrobię to w sobotę. Chyba że ktos ma ochotę, sa tam płyny do czyszczenia uszu. Atecortin juz nie.

Szyjek - tzw. płyn nr 1 + avilin - smarować zmiane na szyi 2x dziennie

Frodo - Borgal 1x dziś i 1x jutro - jest w zastrzyku (są dwa w papierowej torebce podpisanej FRODO, w zółtym koszyczku na leki). Dogadajcie się kto poda. Jeśli można prosić kupcie lakcid (albo cos osłonowego) i podajcie mu do pyszczka. Tylko suche jedzonko więc nic do karmy nie domieszamy. Uszy trzeba wyczyścić i zakropić Orydermilem 1x dziennie.

Hator - Unidox 1/2 tabletki co wieczór. Jest w żółtym koszyczku w kopercie. Lakcid tez powinna dostać.
Uszy trzeba wyczyścić i zakropić Orydermilem 1x dziennie.

Ruda - tzw. płyn nr 1 + avilin - przydałby się 2x dziennie ale nie wiem jak sie bedzie czuła po strylce, wiec moze ja oszczędzimy i 1x dziennie. Nie wiem co dojdzie po sterylce. Powinna miec przeciwbólowy oraz antybiotyk.
Ruda jest na diecie alergicznej.

Czandra - na razie nie wiem jakie leki. Dam znać.

Obserwujcie Kostka - dostał szczepionke wczoraj.

O 13 spadam i będe dopiero jutro o 14. Powinnam być pod telefonem. Dam znac co z Rudą i Czandrą. Kupcie prosze lakcid a ja przyniose biogen KT w sobote.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw paź 21, 2010 11:17 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

[quote="Mara S"]A od jakiej wartość leukocytów jest PP?
Rozumiem, że ona będzie nadal w chatce - co i kiedy i w jakich ilościach trzeba jej podawać?[/quote

nie wiem jakie leki - dam znać

poniżej normy leukocyty sa niepokojace chyba norma jest ok 5 tys.
ponizej 1 tys (jak mialy te moje maluchy i kotki dorosle) wskazuje na mozliwosc pp . Pewność daje test

Filomen

Post » Czw paź 21, 2010 11:23 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Dzięki Ewa za ładną rozpiskęz lekami ;)
Cholera ale czemu weci u mnie twierdzą, że PP jest przy wysokich wartościach leukocytów a nie przy małych :?: :?: :?:

I co Nimfa ma z uszami, że tylko czyścimy a nie zakrapiamy niczym?
Ostatnio edytowano Czw paź 21, 2010 11:25 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 21, 2010 11:24 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Leczenie i dawkowanie dla dyżurnych - powtórka :
Ruda
1 x dziennie poranna zmiana - smarowanie płynem w strzykawce nr 1, potem Avilin (jak się da może być 2 razy dziennie)
karmienie 2x dziennie - suche podpisane Ruda i mokre ekanuba podpisana Ruda jedna puszka na dzień, podzielic na porcję poranną i wieczorną.
Plamek
zakrapianie ucha 2x dziennie dexoryl -3 -4 krople (rano i wieczór)
Nimfa
1x dziennie poranna zmiana - Zmiany na skórze smarujemy roztworem imawerolu. Imawerol jest w platikowym pojemniczku podpisany. Jest go troszkę na dnie ale bierzemy minimalnie do strzykawki. Robimy go sami – ranny dyżur . Do strzykawki 0,5 ml imaverolu i 25 ml ciepłej wody. (lub 0,2 ml i ok 12 ml wody) .Do prawego uszka można wieczorem podać Atecortin bo krwawiło przy czyszczeniu.
Szyjek
smarowanie jak u Rudej najpierw plyn nr 1 potem Avilin
Frodo
Restrykcyjna dieta - tylko suche jedzenie INDESTINAL
1 RAZ DZIENNIE zastrzyk BORGAL
USZY czyszczenie i zakrapianie oridermylem raz dziennie
HATOR
1/2 tab. UNIDOXU raz dziennie, uszy czyszczenie i zakropienie ORYDERMYLEM

RUDA jest na strylce dziś wróci obserwować brzuszek, jeść dopiero jutro rano będzie.
CZANDRA Piotrek zawiózł ją do weta dziś dostanie wszystkie leki, i jutro też będzie u weta i dostanie wszystko, potem zobaczymy, jeśli jej trzeba będzie podawać to informacja bedzie podana.
FRODOWI zastrzyki robi Ewa, albo ja tak że o to się nie martwcie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 21, 2010 11:25 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

o kurcze to kasuję mój post bo chyba pisałyśmy jednocześnie z Ewą :wink:

terenia1

Post » Czw paź 21, 2010 11:29 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

terenia1 pisze:o kurcze to kasuję mój post bo chyba pisałyśmy jednocześnie z Ewą :wink:

no i teraz czy są różnice ?? :ryk:

Filomen

Post » Czw paź 21, 2010 11:32 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Na wszelki wypadek druknę i wywieszę w widocznym miejscu w Kociej Chatce :D
Po południu odbieram Rudą więc będzę wiedziała czy coś dostanie czy nie :D

terenia1

Post » Czw paź 21, 2010 11:35 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Mara S pisze:Dzięki Ewa za ładną rozpiskęz lekami ;)
Cholera ale czemu weci u mnie twierdzą, że PP jest przy wysokich wartościach leukocytów a nie przy małych :?: :?: :?:

I co Nimfa ma z uszami, że tylko czyścimy a nie zakrapiamy niczym?

można sobie wygooglać co piszą na temat pp - chyba sie nie dogadaliści, nie wierze zeby wet coś takiego mówił ? ???
ale od tego nazwa pp wzieła "pan - leuko- penia" - od leukocytów, niskich! Poczytaj Mara w necie dużo piszą o tej chorobie.

Nimfa miała vetamectin - to jej wybiło świerzba - zostały brudne uszy do czyszczenia.
tak by the way - to trzeba jej powtórzyć ten vetamectin - mamy gdzieś czy mam załatwiać? Jak nie ma to trzeba zakrapiać orydermilem uszy.

na wiecej pytań nie odpowiadam dziś :wink:
spadam - radzcie sobie sami :ok:

Filomen

Post » Czw paź 21, 2010 12:03 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Iweta pisze:O rany ale sie dzieje :ok: Dorotka co to za super szafki? 8) Żeby zrobic od razu to musiałaby byc duzo wieksza "ekipa" a to raczej jest nie mozliwe, ale nie ma sie co martwić cierpliwośc popłaca :ok:

A Iwonko to nie jakieś super szafki.
Znajomy pan Arek który robi przecudne zabudowy (min u mnie kuchnię malenką super zabudował) poproszony o pomoc i zorganizowanie coś z demobilu, przywiózł właśnie taki ciąg szafek kuchennych które demontował u klienta.
Nie są nowe, ale w b.dobrym stanie i akurat pasują na długość ściany przy naszym zlewie.
Dziękujemy :1luvu: panie Arku i prosimy o jeszcze :D ( w wolierze będzie durzo desek i półeczek potrzebne :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 21, 2010 12:10 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Filomen pisze: można sobie wygooglać co piszą na temat pp - chyba sie nie dogadaliści, nie wierze zeby wet coś takiego mówił ? ???
ale od tego nazwa pp wzieła "pan - leuko- penia" - od leukocytów, niskich! Poczytaj Mara w necie dużo piszą o tej chorobie. :

No ja też się dziwię, że oni i to oboje :!: weci tak twierdzą ale jeszcze będe nadal o to pytać - zresztą już Ci o tym wspominałam - to było przy okazji mamy Bambiego [*]

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 21, 2010 13:44 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Mamy już konto :D
Podaję numer
STOWARZYSZENIE OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI "NADZIEJA NA DOM"
PKO BP SA
80 1020 2313 0000 3502 0381 9133
na początek tytuł wpłaty wpłata na cele statutowe stowarzyszenia , więcej pewnie napisze Beatka po konsultacjach z księgową :)

terenia1

Post » Czw paź 21, 2010 14:34 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

terenia1 pisze:Mamy już konto :D
Podaję numer
STOWARZYSZENIE OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI "NADZIEJA NA DOM"
PKO BP SA
80 1020 2313 0000 3502 0381 9133
na początek tytuł wpłaty wpłata na cele statutowe stowarzyszenia , więcej pewnie napisze Beatka po konsultacjach z księgową :)

Tereniu może to na początek naszej strony.
I mam pytanie czy jeżeli ktoś by robił przelew to czy na przelewie wystarczy podać odbiorcę - czyli Stowarzyszenie.....
i nie potrzeba już adresu :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 21, 2010 14:40 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Dorota Wojciechowska pisze:Tereniu może to na początek naszej strony.
I mam pytanie czy jeżeli ktoś by robił przelew to czy na przelewie wystarczy podać odbiorcę - czyli Stowarzyszenie.....

Dorotko jeśli się robi przelew internetowo to adres akurat nie jest wymagany, a banku chyba też nie bo jeśli wpisze się prawidłowy numer konta to spoko, chyba że Panie w okienku będą wymagały bo adres będzie na formularzu, natomast nie wiem jak z przelewami np przez Pocztę

terenia1

Post » Czw paź 21, 2010 14:44 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

terenia1 pisze:

Dorotko jeśli się robi przelew internetowo to adres akurat nie jest wymagany, a banku chyba też nie bo jeśli wpisze się prawidłowy numer konta to spoko, chyba że Panie w okienku będą wymagały bo adres będzie na formularzu, natomast nie wiem jak z przelewami np przez Pocztę

A tu sie mylisz, np WBK trzeba wpisac cały adres inaczej nie zrobisz przelewu 8) natomiast w "śląskim" wystarczy nazwisko i imię no chyba, że jesli chodzi o firmy czy Stowarzyszenia nie jest to wymagane, tego nie wiem
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw paź 21, 2010 14:48 Re: KOCIA CHATKA-relacja z wizyty Holendrów w K.CH. str. 29

Iweta pisze:
terenia1 pisze:

A tu sie mylisz, np WBK trzeba wpisac cały adres inaczej nie zrobisz przelewu 8) natomiast w "śląskim" wystarczy nazwisko i imię no chyba, że jesli chodzi o firmy czy Stowarzyszenia nie jest to wymagane, tego nie wiem

Iwonko możliwe bo banki mają różne strony :) u nas jest to pole akurat niewymagalne :)
wystarczy wpisać nazwę i numer konta.

terenia1

[poprzednia][następna]