Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 20, 2010 13:09 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Iza żyjesz :?:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Śro paź 20, 2010 13:27 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

sie witam i hopam
pierwsze mrozy na wyspie :? maskara

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro paź 20, 2010 14:15 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:
iza71koty pisze:Monika74 jeśli tu zagladasz, proszę napisz co u Julci?

Julka wygrała z pp
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro paź 20, 2010 14:24 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

monika74 pisze:Julka wygrała z pp
Obrazek

Brawo Julcia :1luvu: tak trzymać .Piękna jest.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Śro paź 20, 2010 18:29 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Izo, jak tam? Mamy nadzieje, że antybiotyk działa...

A Julka... :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro paź 20, 2010 19:38 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Ale Julka urosła 8O
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Śro paź 20, 2010 21:47 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Udało mi się wreszcie wybrać na pocztę. Tunel RC w drodze, Izo :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro paź 20, 2010 21:59 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ALICJA Borgelt pisze:Iza żyjesz :?:

Żyję , żyję.Weszłam przed kilkoma minutami. :wink:

Ale bardzo sie cieszę że sie martwicie. To...miłe. :D :D

Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro paź 20, 2010 22:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Izo, jak tam? Mamy nadzieje, że antybiotyk działa...

A Julka... :1luvu:

No miejmy nadzieje ze działa. Tym bardziej ze te jego działanie, ma posłużyc też temu drugiemu zębowi, w którym jutro ide zmienić opatrunek. Generalnie noc nie byla lekka. Miałam nadzieję sie polożyc wczesniej ale po 24.00 dosć mocno mi dowaliło. Mam nadzieję ze ostatni raz. Dzis było juz zdecydowanie lepiej.Najważniejsze ze moge jesć i pić cieple napoje. Wczesniej było to wrecz nie mozliwe.

Tak wiec wykorzystałam to, ze Bozia dała dzisiaj troche wiecej sił i zdrowia i poszłam w teren, montowac pierwsza kocia sypialnię. Za chwilke wstawie zdjęcia. :D

iza71koty

Post » Śro paź 20, 2010 22:33 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ALICJA Borgelt pisze:Ale Julka urosła 8O

Tak rzeczywiście, Julcia sporo urosła :D .

Zmartwił mnie natomiast wpis na wątku Moniki74 odnośnie Pomocy w kwestii leczenia Julci. Po apelu o Pomoc, kiedy Julcia złapała grzybice, z tego co pamietam ALICJA zadeklarowała Pomoc. W trakcie Wiora przygotowała Bazarek na jedzonko dla Julci. Sama tez pytałam kilka razy, czy czegoś nie potrzeba, jednocześnie deklarujac chęc przygotowania Bazarku. Kiedy Julcia zachorowała na pp na wątku pojawil sie wpis o Pomoc w zakupie szczepionki. Na ten Apel momentalnie odpowiedziała Afatima wysylajac pieniażki. Przykro czytać teraz ze zadna Pomoc nie została udzielona Julci. :|

iza71koty

Post » Śro paź 20, 2010 22:34 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:
monika74 pisze:Julka wygrała z pp
Obrazek

Brawo Julcia :1luvu: tak trzymać .Piękna jest.

Gratuluję, gratuluję z całego serca :1luvu: To naprawdę wyczyn!

Julcia jest przepiękna :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro paź 20, 2010 22:36 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Udało mi się wreszcie wybrać na pocztę. Tunel RC w drodze, Izo :D

Fantastycznie! :lol: Cieszę się ogromnie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Śro paź 20, 2010 22:51 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kochani wczesniej juz kiedys o tym pisałam, ale dzisiaj przypomnę. Samo wykonanie budki, to nie wszystko. Jesli ma to byc budka dla kota wolnożyjacego, musi ona spełniać pewne standarty. Poniewaz takie koty sa dość ostrożne, często unikaja wszelkiego rodzaju dziwnych pomieszczeń, aby mogły sie lepiej zaznajomić potrzeba jest troche sprytu. Przede wszystkim taka budka ,nie moze wizualnie przypominać pomieszczenia.Ten temat juz przerabiałam, kiedy podchodziłam z transporterkiem żeby złapać kotkę na sterylke.Zależy też wiele od tego gdzie budka stać będzie i dla jakiego typu kota jest przeznaczona. Staram sie zatem, taka budke wtopic w tło. Jednocześnie ukrywajac ja i zabezpieczajac przed zniszczeniem czy wypatrzeniem.
Taka budka musi przypominać kotu naturalne warunki. Teren wokół powinien byc równy, oczyszczony i potem juz potrzeba troche czasu aby zebrać odpowiedni materiał. Dzisiaj podwójna cieplutka sypialnie dostały Biedroneczki Bliżniaczki. Znalazłam dość fajne miejsce.Dodatkowo mogłam budkę wsunać pod konar drzewa tak, ze jest swietnie zabezpieczona i w zadnym wypadku nie przesunie jej porywisty nawet wiatr. Zamiast dachu wykonałam ze specjalnego gatunku rośliny, która sie swietnie do tego nadaje, bo juz sprawdziłam wielokrotnie, naturalny dacho-szałas. Warstwa jest na tyle wystarczajaco gruba ze dodatkowo izoluje i pozwala utrzymać ciepło. Potem na ten dacho- szałas spadnie pokrywa sniezna. Powinna dosć mocno sie zasklepic tworzac skorupę. W srodku będzie cieplutko niczym w iglo.Rośliny oprócz funkcji kamuflażu, doskonale chronia przed wietrem , deszczem i śniegiem. Dodatkowo to taki gatunek rozliny, który po namoknięciu, dość szybko wysycha. A to dość wazne.Z boku budki stworzyłam dodatkowe pomieszczenie pod roślinnoscia i myslałam czy nie zrobic tam stołówki. Dość szybko jednak zrezygnowałam z tego pomysłu, bo wkoło wszędzie grasują dziki.

Dzisiaj pomagała nam Biedroneczka oraz Szaruś , który nagle pojawił się w nowym terenie. W trakcie pracy mi asystowali, posilili sie i patrzeli co robię. Porobiłam sporo zdjęć i zaraz je wstawie. W srodku w każdej sypialni dałam cieplutki turkusowy kocyk, który wyjęłam schowany dla domu. Pomyślałam jednak a niech maja i sie ciesza. Tak więc jeszcze dwie ćwiartki powedrują jutro do nastepnej kociej sypialni. Kocyk duzy i gruby, podzieliłam na cztery części
.

iza71koty

Post » Śro paź 20, 2010 23:19 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Nie wiem czy mi sie uda wstawić zdjecia we właściwej kolejności. Jednak pewnie sie domyślicie i najwazniejszy jest oczywiście efekt końcowy. :wink:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 20, 2010 23:48 przez iza71koty, łącznie edytowano 2 razy

iza71koty

Post » Śro paź 20, 2010 23:23 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Iza, Jesteś mistrzynią w tych budkach! A ja ogromnie się ucieszyłam, bo dziś z ustawionej wczorajszej nocy budki wyskoczyła nam na powitanie kicia :) Nie bała się i widać natychmiast zaskoczyła o co tu chodzi :)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

[poprzednia][następna]