TYMCZASY U JOPOP IV - sielanka na 40 łap ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 16:55 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Widzisz Asiu - jest nas tu kilka..

Dajesz już głos, czy nadal żyjesz w ciszy?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 18, 2010 17:43 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Już Ją słychać, chociaż jeszcze chrypi ;)
Ale pomimo tego komenderuje całkiem żwawo ;) Wczoraj zajrzeliśmy do Asi na moment z Marcinem, żeby coś zostawić. Jakoś tak dziwnie wyszło, że chwilę potem Marcin kiwał się na stołku pakując pudła na pawlacz, a ja karmiłam strzykawką kotka.
Że tak trzeba, sami przecież nie wymyśliliśmy ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon paź 18, 2010 19:46 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

i ja czytam, kibicuję, wspieram, czasem nawet słowem :oops:

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pon paź 18, 2010 21:10 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

no musiałam z Was trochę głosu wykrzesać ;)

Jutro jedziemy z nową do Mieszka, będą znów potrzebne kciuki. Kupy ciut lepsze, ale do optimum to im dużo brakuje. Jakiś dziwny kolor mają...

ja jestem nieco wykończona...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 19, 2010 8:27 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Dziś w nocy o mało nie zabiłam Telepka. Nie po raz pierwszy zresztą.

Ja NAPRAWDĘ nie jestem głucha i skoro nie reaguję na miauczenie, to znaczy, że chcę spać a nie karmić kota o 5 rano. On tego chyba nie rozumie i miauczy tak rozpaczliwie, że bębęnki bolą.

Nowa - sra ciągle. Dziś był też jeden pawik, mam tylko nadzieję, że to od niesmacznych leków...

Taśka ma się znakomicie, Pogoda też (choć na smyczy biedaczka).

Łapka konsekwentnie głodzę, CHYBA trochę widać efekty...

Migotka i Inar żyją pod hasłem wojny z Pogodą, jedną tłucze Pogoda, druga tłucze Pogodę w obronie pierwszej ;)

Wczorajszy łup siedzi w transporterze i nie rozrabia, jako jedyne zwierzę tutaj ;)
Obrazek

jopop

Post » Wto paź 19, 2010 10:10 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Aleba pisze:Już Ją słychać, chociaż jeszcze chrypi ;)
Ale pomimo tego komenderuje całkiem żwawo ;) Wczoraj zajrzeliśmy do Asi na moment z Marcinem, żeby coś zostawić. Jakoś tak dziwnie wyszło, że chwilę potem Marcin kiwał się na stołku pakując pudła na pawlacz, a ja karmiłam strzykawką kotka.
Że tak trzeba, sami przecież nie wymyśliliśmy ;)

Wiem, wierzę!
Po wielu miesiącach przerwy rozmawiałam z Asią przez kilka minut w ub. tygodniu i w tym krótkim czasie..

..otrzymałam..

a) informacje co w danym momencie robi (miała wykład),
b) jak się czuje (było to zresztą słychać),

..dostałam..

c) pytanie czy mogę wziąć tymczasy,
d) rozkaz natychmiastowego wydawania tych tymczasów, które u mnie są (po odpowiedzi odmownej),
e) sugestię, że przecież chyba po taki ochrzan do niej dzwoniłam :ryk:

Nic sie nie zmieniło :ok:
I niech tak zostanie :piwa:

Z innej beczki: kto z Was robił styropianowe budki dla kotów i w jaki sposób?

Kaprys2004

Post » Wto paź 19, 2010 10:48 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Jakieś budki robi albo robiła Prakseda. Może Marcelibu albo Wielbłądzio wiedziałyby coś więcej :) j...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 19, 2010 12:15 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Dzięki. Zapytam Praksedę, bo Jopop też o niej wspomniała.

Kaprys2004

Post » Śro paź 20, 2010 8:12 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

kussad pisze:Jakieś budki robi albo robiła Prakseda. Może Marcelibu albo Wielbłądzio wiedziałyby coś więcej :) j...

najlepsze Prakseda robi z pudeł styropianowych. Mam nadzieje iedługo zrobić jej dostawę.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro paź 20, 2010 9:05 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Byłam wczoraj w lecznicy.

Z nową.

Po pierwsze - mamy kokcydia, bleeeee ;) i to jest najpilniejsze do opanowania.

Po drugie - uszkodzony jest układ ośrodkowy, jest to wada wrodzona. JEŚLI nie będzie się pogłębiać to teoretycznie jest możliwa kompensacja tych zaburzeń i być może kot się trochę poprawi. Mamy się co tydzień stawiać na kontrolę co z odruchami. I możliwie dużo bawić, ruszać.

Ale na razie walczymy głównie z kupami. Obecnie NIE zapraszam do siebie do domu, bo mam kocie kupy rozmazane po całym przedpokoju :roll: Nie nadążam ze sprzątaniem...

Nowa załatwia się w kuwecie, żeby nie było! tylko zwykle po wykopaniu sobie porządnego dołka przewraca się na plecy, często jeszcze tyłkiem do góry i załatwia się w tej pozycji ;) Co przy lejącej się żółtej kupie daje urokliwe rezultaty ;)
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 20, 2010 10:46 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

8O
Nieźle... :cry:
Kciuki za zdrówko i poprawę..

Kaprys2004

Post » Śro paź 20, 2010 13:31 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Każdy kolejny tymczas coś wnosi do stada? :wink:
:(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro paź 20, 2010 23:18 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

jopop pisze: Nie nadążam ze sprzątaniem...

pożyczyć klatkę?
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw paź 21, 2010 0:25 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

Mam klatkę dla małej, ale mam prikaz ją trenować w walkach kocich, czyli pobudzać do ruchu i zabawy. trudno to robic w klatce... więc w klatce śpi, ale co parę godzin ją wyjmuję i stymuluję do zabawy...

zaczęlismy leczenie, oby pomogło...

I proszę trzymać jutro wieczorem kciuki za Telepka!
Obrazek

jopop

Post » Czw paź 21, 2010 8:39 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - Pogoda,Telepek i Tasia - foty s. 47

a przez co Telepek będzie przechodził?

Czy Szara Przystań ma baner?
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]