Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 14:46 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Jakiś szalony dzień dzisiaj.
Rano mało że nie zdążyłam posprzątać, to jeszcze zaspałam. Trudno, będę się wstydzić przed gościem :oops: - całe szczęście, że gość jest płci męskiej, także istnieje szansa, że w ogóle nie zauważy :wink: Mamy gdzieś iść, ale nie wiem gdzie. Powinnam też jeszcze podrzucić do Marcelibu transporter (w założeniu SAM transporter, ale czy ja wiem... nie szkoda tak z pustym kursować :mrgreen: ???), powinnam zrobić parę innych rzeczy.

Co za dużo, to i wielbłąd nie daje rady :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto paź 19, 2010 16:08 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wielbłądzio pisze:Jakiś szalony dzień dzisiaj.
Rano mało że nie zdążyłam posprzątać, to jeszcze zaspałam. Trudno, będę się wstydzić przed gościem :oops: - całe szczęście, że gość jest płci męskiej, także istnieje szansa, że w ogóle nie zauważy :wink: Mamy gdzieś iść, ale nie wiem gdzie. Powinnam też jeszcze podrzucić do Marcelibu transporter (w założeniu SAM transporter, ale czy ja wiem... nie szkoda tak z pustym kursować :mrgreen: ???), powinnam zrobić parę innych rzeczy.

Co za dużo, to i wielbłąd nie daje rady :roll:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto paź 19, 2010 18:07 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Zajrzałam na WP i wszystko mi opadło. Jakiś pismak pisze, że Kasia Cichopek może być następczynią... Krystyny Jandy :roll:
Taaa, a moja mama powiedziała mi, że na którymś z letnich festiwali filmowych w jury siedziała Alicja Bachleda-Curuś i oceniała m.in. Grażynę Szapołowską 8O

Świat wyszedł z formy.
Wiwat Cichopki i Curusie :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 18:38 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wielbłądzio pisze:Zajrzałam na WP i wszystko mi opadło. Jakiś pismak pisze, że Kasia Cichopek może być następczynią... Krystyny Jandy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto paź 19, 2010 20:08 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wielbłądzio pisze:Zajrzałam na WP i wszystko mi opadło. Jakiś pismak pisze, że Kasia Cichopek może być następczynią... Krystyny Jandy :roll:
Taaa, a moja mama powiedziała mi, że na którymś z letnich festiwali filmowych w jury siedziała Alicja Bachleda-Curuś i oceniała m.in. Grażynę Szapołowską 8O

Świat wyszedł z formy.
Wiwat Cichopki i Curusie :mrgreen:

Kobieto! Nie przy kolacji... kanapka mi w gardle raczyła stanąć z wrażenia 8O 8O 8O 8O
Obrazek

vega29

Post » Wto paź 19, 2010 20:20 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wielbłądzio pisze:Co za dużo, to i wielbłąd nie daje rady :roll:

Ja się ostatnio, wracając ze szkolenia, czuje jak wielbłąd... I to trzygarbny (trójgarbny? jak jest poprawnie?) :roll:
Na ramieniu torba z laptopem, w jednej ręce torba z ciuchami (szkolenie co prawda tylko dwudniowe, ale, jak każda kobieta, spakować się jak na miesiąc muszę ;) ), a w drugiej ręce rzutnik (który koleżanka "zapomniała" wziąć jak wysiadała z samochodu :roll: Przecież ja mogę wziąć, prawda? Co tam, że codziennie tłukę się do pracy autobusem z torebką i laptopem, mam cztery ręce, to i z rzutnikiem się jeszcze zabiorę :twisted: Ją tylko mąż podwiezie samochodem pod biurowiec :evil: )

A teraz ćwiczenia oddechowe, relaksujące i mantra pt.: "mam gdzieś mamuśki-kretynki", "mam gdzieś mamuśki-kretynki", "mam gdzieś mamuśki-kretynki", "nie będę narzekać", "nie będę narzekać", "nie będę narzekać", "nie będę narzekać"... tylko czemu nie działa?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto paź 19, 2010 20:36 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Alyaa pisze:

Ja się ostatnio, wracając ze szkolenia, czuje jak wielbłąd... I to trzygarbny (trójgarbny? jak jest poprawnie?) :roll:
Na ramieniu torba z laptopem, w jednej ręce torba z ciuchami (szkolenie co prawda tylko dwudniowe, ale, jak każda kobieta, spakować się jak na miesiąc muszę ;) ), a w drugiej ręce rzutnik (który koleżanka "zapomniała" wziąć jak wysiadała z samochodu :roll: Przecież ja mogę wziąć, prawda? Co tam, że codziennie tłukę się do pracy autobusem z torebką i laptopem, mam cztery ręce, to i z rzutnikiem się jeszcze zabiorę :twisted: Ją tylko mąż podwiezie samochodem pod biurowiec :evil: )

A teraz ćwiczenia oddechowe, relaksujące i mantra pt.: "mam gdzieś mamuśki-kretynki", "mam gdzieś mamuśki-kretynki", "mam gdzieś mamuśki-kretynki", "nie będę narzekać", "nie będę narzekać", "nie będę narzekać", "nie będę narzekać"... tylko czemu nie działa?

Poprawne to zaczernione.

Ja najczęściej mam jeszcze do tego ciężką torbę z ustawami i tzw. "pracą domową" :roll:
Obrazek

vega29

Post » Wto paź 19, 2010 21:01 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

vega29 pisze:
Alyaa pisze:
Poprawne to zaczernione.

Ja najczęściej mam jeszcze do tego ciężką torbę z ustawami i tzw. "pracą domową" :roll:
Tak właśnie podejrzewałam ;) Coś mi w tym słowie nie pasowało, ale zaćmienia umysłowego dostałam ;)

Alyaa

Post » Śro paź 20, 2010 8:04 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

genowefa pisze:
Wielbłądzio pisze:Zajrzałam na WP i wszystko mi opadło. Jakiś pismak pisze, że Kasia Cichopek może być następczynią... Krystyny Jandy

Obrazek

Moją pierwszą reakcją było "O, k***a", chwilę potem też zaczęłam się turlać.
Ale to jest w sumie smutne: przeczyta sobie taki biedny Cichopek i zachoruje na manię własnej wielkości, no bo co w końcu, skoro porównują ją do Jandy... :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Śro paź 20, 2010 8:20 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Gdybym rozpatrywała i egzaminowała facetów pod kątem ewentualnego związku, mój kolega Piotruś pierwszy i najważniejszy egzamin miałby już zaliczony na celujący...
Otóż spotkaliśmy się wczoraj po raz pierwszy po prawie roku, w związku z czym siedzieliśmy nad flaszką (no dobra, flaszkAMI :wink: ) cały wieczór i kawałek nocy. Jakoś tak wyszło, że w pewnym momencie połozyłam się na kanapie... i zasnęłam :oops: . Piotruś, mężczyzna o złotym sercu, postanowił mnie już nie budzić.Zanim wyszedł, nie tylko przykrył mnie kocem, ale jeszcze... UWAGA UWAGA...:
1. sprzątnął Drańskie kuwety 8O
2. rozstawił w kuchni kocie miski i uraczył Padalce późną kolacją 8O 8O 8O
Nie wiem, czy moje koty wyglądają na aż tak zabiedzone :ryk: , czy chciał po prostu u mnie zapunktować :mrgreen: - nieważne.
Biedak, skąd mógł wiedzieć, że naprawdę nie było trzeba, że mokre żarcie Dranie dostają tylko raz-dwa razy w tygodniu, a nie codziennie - a nawet jeśli już, to w zupełności wystarczyłoby wziąć dwie duże puchy felixa, a nie trzy :roll: (Piotruś sam ma w domu dużego psa, to go trochę usprawiedliwia :wink: )... Szarańcza z całą pewnością była Piotrusiowi ogromnie wdzięczna, musiały się obeżreć jak świnie, aż strach pomyśleć, co zastanę w kuwetach po powrocie do domu :strach:
No ale tak. Urósł w moich oczach (co jest mu w zasadzie zupełnie niepotrzebne, i bez tego ma prawie 1,90).

Wielbłądzio

Post » Śro paź 20, 2010 9:07 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wielbłądzio pisze:Gdybym rozpatrywała i egzaminowała facetów pod kątem ewentualnego związku, mój kolega Piotruś pierwszy i najważniejszy egzamin miałby już zaliczony na celujący...
Otóż spotkaliśmy się wczoraj po raz pierwszy po prawie roku, w związku z czym siedzieliśmy nad flaszką (no dobra, flaszkAMI :wink: ) cały wieczór i kawałek nocy. Jakoś tak wyszło, że w pewnym momencie połozyłam się na kanapie... i zasnęłam :oops: . Piotruś, mężczyzna o złotym sercu, postanowił mnie już nie budzić.Zanim wyszedł, nie tylko przykrył mnie kocem, ale jeszcze... UWAGA UWAGA...:
1. sprzątnął Drańskie kuwety 8O
2. rozstawił w kuchni kocie miski i uraczył Padalce późną kolacją 8O 8O 8O
Nie wiem, czy moje koty wyglądają na aż tak zabiedzone :ryk: , czy chciał po prostu u mnie zapunktować :mrgreen: - nieważne.
Biedak, skąd mógł wiedzieć, że naprawdę nie było trzeba, że mokre żarcie Dranie dostają tylko raz-dwa razy w tygodniu, a nie codziennie - a nawet jeśli już, to w zupełności wystarczyłoby wziąć dwie duże puchy felixa, a nie trzy :roll: (Piotruś sam ma w domu dużego psa, to go trochę usprawiedliwia :wink: )... Szarańcza z całą pewnością była Piotrusiowi ogromnie wdzięczna, musiały się obeżreć jak świnie, aż strach pomyśleć, co zastanę w kuwetach po powrocie do domu :strach:
No ale tak. Urósł w moich oczach (co jest mu w zasadzie zupełnie niepotrzebne, i bez tego ma prawie 1,90).

Pięknie, kurcze, pięknie (PKP). Zasnęłaś przy gościu..... :ryk: :ryk: :ryk: A on kuwety wysprzątał :ryk: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro paź 20, 2010 9:08 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Bardzo się cieszę ze jesteś zadowolona ze spotkania :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 20, 2010 9:29 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Marcelibu pisze:Pięknie, kurcze, pięknie (PKP). Zasnęłaś przy gościu..... :ryk: :ryk: :ryk: A on kuwety wysprzątał :ryk: .

:oops: :oops: :pig:

Wielbłądzio

Post » Śro paź 20, 2010 13:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

W przyszłym tygodniu zobaczę się z Burym Słoneczkiem zwanym Totką :D
Pani Ela załatwiła dla mnie genialny (już przeze mnie wypróbowany - z powodzeniem neutralizuje tzw. efekty zapachowe dzialalności Lisia :twisted: ) i niedostępny w normalnej sprzedaży odsmradzacz, jadę po niego, a przy okazji z przyjemnością zobaczę się ze Słonusiem :D
Odsmradzacza biorę całe dwa litry i zastanawiam się, czy nie powinnam wziąć jeszcze więcej - bo jeszcze drugie dwa zostały 'bezpańskie' :wink: , Liszek tym razem będzie bez szans :twisted: :twisted: :twisted:

Marcelibu, ale to Ty powinnaś za to płacić, nie ja :roll: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Śro paź 20, 2010 13:50 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wielbłądzio pisze:W przyszłym tygodniu zobaczę się z Burym Słoneczkiem zwanym Totką :D
Pani Ela załatwiła dla mnie genialny (już przeze mnie wypróbowany - z powodzeniem neutralizuje tzw. efekty zapachowe dzialalności Lisia :twisted: ) i niedostępny w normalnej sprzedaży odsmradzacz, jadę po niego, a przy okazji z przyjemnością zobaczę się ze Słonusiem :D
Odsmradzacza biorę całe dwa litry i zastanawiam się, czy nie powinnam wziąć jeszcze więcej - bo jeszcze drugie dwa zostały 'bezpańskie' :wink: , Liszek tym razem będzie bez szans :twisted: :twisted: :twisted:

Jak to cudo przedstawia się cenowo? I czy można używać na tkaniny (wersalka :evil: )?

Alyaa

[poprzednia][następna]