Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 19:18 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

Wieści są takie, jakie być muszą... JASIA zostaje u mnie na stałe.
Nie chce mi się wyjaśniać powodów, ale każdy, kto miałby oddać kota osobie, która a) od 2 miesięcy się interesuje, a nie zdołała przyjechać; b) tak się interesuje, że właściwie nie zapytała o żadną rzecz związaną z kotem (chorym kotem), miałby podobnie duże wątpliwości (a kto ich nie miał, to... nie miał). Tyle ode mnie.

Mam w związku z tą decyzją prośbę: jestem wirtualną opiekunką Sofijki z Boguszyc (u Agn). W związku z tym, że przejmuję całkowitą odpowiedzialność za Jasię, będę musiała zatroszczyć się o nią również finansowo. Potrzebuję więc kogoś, kto przejmie opiekę finansową (45 zł) za Sofijkę.

Bardzo dziękuję tym, którym dobro Jasi leżało na sercu.
Za kciuki, dobre myśli, wsparcie i realną pomoc. Zwłaszcza Ciotce pixie65.
Jutro założę nowy wątek Jasi (Jali).
Czuję niesmak... ale to już koniec tej sprawy.

Dorota

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto paź 19, 2010 19:38 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

No cóż. Dla Jasieńki to chyba najlepsze wyjście. Zostaje z osobą którą pokochała i w domu, który zna.

Niestety nie jestem w stanie przejąć finansowania Sofijki :( mam już 3 zobowiązania na Miau i właśnie mój tymczas został czwartym rezydentem. Nie dam rady :(

Może jakaś zrzutka na Sofijkę? do czasu znalezienia wirtualnego opiekuna?

Czekamy na link do wątku rezydentki Jali - wielbicielki odkurzaczy :lol:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro paź 20, 2010 7:47 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

phantasmagori pisze:Może jakaś zrzutka na Sofijkę? do czasu znalezienia wirtualnego opiekuna?

Miałam wspomóc malce w DT w Skierniewicach, ale Domek pisze, że da radę.
Proszę o nr konta, w kwestii tej zrzutki :)
Ze swojej strony mogę obiecać, że będę śledzić Wasz wątek, że jakby co, służę, na tyle ile mogę, pomocą, wsparciem ... Widać tak miało być. Dla Jańci to najlepsze rozwiązanie. A kto gapa, niech żałuje.

Zdejmuję banerek, czekam na nowy :D
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro paź 20, 2010 8:42 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

kwiatkowa pisze:Wieści są takie, jakie być muszą... JASIA zostaje u mnie na stałe.
Nie chce mi się wyjaśniać powodów, ale każdy, kto miałby oddać kota osobie, która a) od 2 miesięcy się interesuje, a nie zdołała przyjechać; b) tak się interesuje, że właściwie nie zapytała o żadną rzecz związaną z kotem (chorym kotem), miałby podobnie duże wątpliwości (a kto ich nie miał, to... nie miał). Tyle ode mnie.

Mam w związku z tą decyzją prośbę: jestem wirtualną opiekunką Sofijki z Boguszyc (u Agn). W związku z tym, że przejmuję całkowitą odpowiedzialność za Jasię, będę musiała zatroszczyć się o nią również finansowo. Potrzebuję więc kogoś, kto przejmie opiekę finansową (45 zł) za Sofijkę.

Bardzo dziękuję tym, którym dobro Jasi leżało na sercu.
Za kciuki, dobre myśli, wsparcie i realną pomoc. Zwłaszcza Ciotce pixie65.
Jutro założę nowy wątek Jasi (Jali).
Czuję niesmak... ale to już koniec tej sprawy.

Dorota

Kocham Cię kwiatkowo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
choć wiem, że pewnie mimo wszystko to nie była łatwa decyzja ze względu na osobiste sprawy itd.
Ale dla Jasi......to najlepsza z możliwych decyzji :1luvu: :1luvu: :1luvu:
na wątek czekam z niecierpliwością!!!!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 20, 2010 8:55 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

A ja się tam mimo wszystko ciesze :1luvu: :1luvu: :1luvu: że zostaje u Kwiatkowej gdzieś mi coś mówiło, że zostanie...bo coś do tego swojego domku nie mogła dojechać :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 20, 2010 11:42 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

tak czulam, ze tak sie to skonczy... Ech... Ale lepiej tak, niz kota mialaby byc juz tam i byc zaniedbana i wogole...
Jasiu, ty zaslugujesz na to, co najlepsze, widocznie wlasnie takie bylo twoje przeznaczenie :) Ale mozemy spac spokojne o ciebie, bo jestes w dobrych rekach :)
Przesylam buziaczki w sliczne oczeta kiciusi :*:*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 20, 2010 11:48 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

Kwiatkowa, dziękuję Ci. Wspaniała decyzja ! :ok: :ok: :ok:
Jasieńka od zawsze dobrze się u Ciebie czuła, a śledze jej losy od dawan, jeszcze na dogo :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 25, 2010 13:22 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

Kwiatkowa za Jańcię :1luvu: Ty masz Jańcię, ja od tygodnia - Babunię (sunia 12-14 lat ? ) ani jednego zęba, podobno część miała wyrwane przez Panią M.K (?!)
Sofijka - dorzucam się jako jeden z wirtualnych opiekunów, niestety mogę tylko 15 zł , kto dołączy ? Kwiatkowa, proszę podaj na pw gdzie mam wpłacać, podaj też swój adres , prześlemy trochę karmy kociej . Przez omyłkę , nieuwagę ? dostaliśmy w darze karmę dla kotów. Na dożywianiu mamy( poza schroniskiem ) 6 kiciusiów, starczyłoby jej dla nich na 3 lata :lol:
Ewa

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Pon paź 25, 2010 13:48 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

kwiatkowa :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i będą zdjecia z Janiną i kafką :P :P
bardzo się ciesze!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon paź 25, 2010 16:33 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

ostatniaszansa pisze:Kwiatkowa za Jańcię :1luvu: Ty masz Jańcię, ja od tygodnia - Babunię (sunia 12-14 lat ? ) ani jednego zęba, podobno część miała wyrwane przez Panią M.K (?!)
Sofijka - dorzucam się jako jeden z wirtualnych opiekunów, niestety mogę tylko 15 zł , kto dołączy ? Kwiatkowa, proszę podaj na pw gdzie mam wpłacać, podaj też swój adres , prześlemy trochę karmy kociej . Przez omyłkę , nieuwagę ? dostaliśmy w darze karmę dla kotów. Na dożywianiu mamy( poza schroniskiem ) 6 kiciusiów, starczyłoby jej dla nich na 3 lata :lol:
Ewa

Ja mogę 15,00 zł. miesięcznie (znowu pracuję od dziś :wink: ).

Kto jeszcze?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon paź 25, 2010 22:53 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

jakies foto Jasi poprosze 8)

Kociara82

Post » Czw paź 28, 2010 18:52 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

Witajcie,
u mnie niestety nastał czas wyjazdów, który nastać miał, więc bywam rzadziej, również z Jasią.
Siedzi u dziadków, ma się dobrze, trochę smarcze.
Podajemy żelazo na poprawienie wyników krwi (cięęęęężko idzie, cała jestem podrapana) i 1 listopada pójdę ją zbadać ponownie.
Sofijka ma już opiekuna wirtualnego, także bardzo dziękuję za oferty pomocy, ale pieniądze nie są już potrzebne.
P. Ewa już wie o mojej decyzji.
Pozdrawiamy:)

kwiatkowa

Post » Pt paź 29, 2010 7:45 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

Cieszę się, że Sofijka ma wirtualnego opiekuna, w takim razie pomożemy innej bidulce. Kwiatkowa , uprzejma prośba o umowę adopcyjną ( cel- ewidencja ).
Uprzejma prośba, mam dwie chętne , jedna na białego kociaka/koteczkę , może być głuchy byleby biały , raczej młodziak ( mieszkanie w W-wie ) druga na młodego persa lub persowatego ,młody bo w domu są 3 koty już w leciwym wieku- dom pod W-wą. Ewa

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Pt paź 29, 2010 23:27 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

pomruczenia dla Jasi :1luvu:

Kociara82

Post » Nie paź 31, 2010 17:57 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

ostatniaszansa pisze:Kwiatkowa , uprzejma prośba o umowę adopcyjną ( cel- ewidencja ).

Poproszę więc o wzór umowy na dkwiatko@o2.pl

Jasia, po miesiącu, wróciła od dziadków do mnie.
Jutro prawdopodobnie idziemy powtarzać badania, bo jest ciut za spokojna jak na nią...

kwiatkowa

[poprzednia][następna]