Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 20:22 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

o! Inga masz "seksmisję" w domu :lol: :mrgreen:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto paź 19, 2010 20:34 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

atla pisze:o! Inga masz "seksmisję" w domu :lol: :mrgreen:

no ba! :lol: mam tylko nadzieję, że w związku z tym dzieciaki nie zaczną mi zbyt szybko dojrzewać :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 19, 2010 21:34 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Georg-inia pisze: Te konie są pod rekreację, mam bliziutko, ale jedno mnie powstrzymuje: powiedzmy, że jakoś się na tego konia biednego wtarabanię. KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne :oops:

Oj Inguś, toż to najmniejszy problem, trza tylko odpowiednio z koniem zagadać, a on już się tym zajmie :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto paź 19, 2010 21:41 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Georg-inia pisze:Jak wiecie uczę się pilnie. Może nie przez całe ranki, ale się staram ;)
Byłam "ze szkołą" na wycieczce w Michałowie. Kto nie wie - jest to obok Janowa - polska stadnina, gdzie hoduje się araby. No to Wam pokażę parę zdjęć :) oczywiście wszystko są miniaturki, można powiększyć. Niestety zdjęcia nie są najlepszej jakości :( było pochmurno, popadywało, nie chcieliśmy koniom lampami po oczach dawać, więc wyszło, co wyszło...

Araby na wybiegu
Obrazek

i w stajni - tu akurat źrebięta z opiekunkami
Obrazek

Mój ulubiony źrebak - usiłował zjeść mi kurtkę, a jak się odsunęłam - to sami widzicie - język pokazał ;)
Obrazek

Nawet wśród tak luksusowych koni zdarzają się opiekunowie-idioci. Ta klacz jest własnością prywatną. Jej właściciel uparł się na krycie w okresie całkiem bezsensownym i teraz maluszek zamiast paść się na świeżej wiosennej trawce - siedzi z mamą w boksie. Mało tego. Szanowny właściciel zmienił zdanie, już nie chce ani malucha, ani jego mamy :(
Obrazek

oprócz koni czystej krwi arabskiej w Michałowie są tez inne rasy:
konie wielkopolskie
Obrazek

i konie śląskie
Obrazek

a także piękne, wystawowe i zbierające nagrody jersey'ki. Tu akurat cielaczek:
Obrazek

Jest koński cmentarz. Bo żaden koń z Michałowa nie trafia do rzeźni :ok: wszystkie konie na emeryturze dożywają swoich dni tutaj, a potem są grzebane w specjalnym miejscu. Te nadzwyczaj zasłużone dostają swoją tabliczkę na pamiątkowym kamieniu
Obrazek

a teraz - uwaga! uwaga! klękajcie narody. Najpiękniejszy i chyba najcenniejszy polski ogier. Proszę Państwa, oto Ganges!
Obrazek Obrazek
Ganges bardzo lubi pozować, jest przyzwyczajony do tłumu i aparatów fotograficznych, ale przy nas troszkę "zgłupiał", bo... nie został uprzedzony, że będzie podziwiany. Poważnie. Te konie przed wystawami i pokazami są czyszczone, kąpane, czesane - wtedy wiedzą, że za chwilę zostaną wystawione na widok publiczny. No i Ganges był troszkę zawstydzony, że mu zdjęcia robią, a on taki "nieubrany" :lol:

a na koniec konie akurat dla mnie - nie miałabym napadu lęku przestrzeni przynajmniej :lol:
Obrazek

No, że ja tu wcześniej nie zajrzałam to nie wiem :oops: trzeba było krzyczeć na mnie, że konie się tu gościnnie pojawiły. I do tego araby :1luvu:

Inguś, nie zamieniłaś opisów koń wielkopolski i śląski ze zdjęciami? Bo tak coś mnie sie wydaje, że odwrotnie powinno być, przynajmniej z budowy koni tak wynika - ślązak pomimo prac uszlachetniających nadal ma dużo ze ślązaka starego typu, czyli nadal jest masywniejszy od wielkopolaka... :oops:

WarKotka

Post » Śro paź 20, 2010 7:46 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

kiche_wilczyca pisze:Inguś, nie zamieniłaś opisów koń wielkopolski i śląski ze zdjęciami? Bo tak coś mnie sie wydaje, że odwrotnie powinno być, przynajmniej z budowy koni tak wynika - ślązak pomimo prac uszlachetniających nadal ma dużo ze ślązaka starego typu, czyli nadal jest masywniejszy od wielkopolaka... :oops:

No pewnie :oops: guła jedna jestem :oops: zamiast na fotkę spojrzeć to wstawiłam, podpisałam i zadowolona jak prosię w deszcz :roll:

zaraz poprawię

Georg-inia

Post » Śro paź 20, 2010 7:55 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

Piękne konisie.

I stadko kocie też :1luvu:

We mnie też drzemie pokusa spóbowania sił na koniu, ale jakoś tak se myślę, że może za stara jestem ... Młody w wakacje jeździł na koniach na obozie karate, no i się zakochał w tych zwierzakach. Tylko czasu w codzienności brak i na razie na wakacyjnych jazdach się skończyło :| :(
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro paź 20, 2010 7:59 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

Za stara?? Znałam kobitkę, która w wieku 50 lat zaczynała jeździć konno. Nawet w tereny na galopady jeździła. Przymierzała się do skoków, ale po paru próbach doszła do wniosku, że nie jest na tyle elastyczna, żeby latać z koniem nad przeszkodami.
Na to nigdy nie jest za późno :)

WarKotka

Post » Śro paź 20, 2010 8:02 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

kiche_wilczyca pisze:
Georg-inia pisze: KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne :oops:

Oj Inguś, toż to najmniejszy problem, trza tylko odpowiednio z koniem zagadać, a on już się tym zajmie :mrgreen:

Nie bój żaby, Georg-inia.
Araby są niewysokie, lot nie będzie długi. 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro paź 20, 2010 8:22 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

redaf pisze:
kiche_wilczyca pisze:
Georg-inia pisze: KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne :oops:

:ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 20, 2010 9:00 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

redaf pisze:
kiche_wilczyca pisze:

:roll: araby faktycznie małe, ale nogami po ziemi nie da rady. A ja mam lęk przestrzeni, kiedyś utknęłam na 45 minut na powalonym drzewie :oops: miałam do gleby jakieś 1,5 metra, ba! mogłam zdecydować się nawet na spadnięcie do wody. W końcu zlazłam, zaryczana, zasmarkana i z sercem w gardle. I nie, nie miałam 10 lat tylko 23 :oops: Więc faktycznie dla mnie bardziej byłby odpowiedni "koń zrzucający" 8)

Georg-inia

Post » Śro paź 20, 2010 9:44 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

Georg-inia pisze:opisała każdego kota, opisała TZ-ta, a ja to co? pies? gdzie zachwyty nad moją urodą, charakterem i grzecznością, a? :twisted: :lol:

O oczywistych oczywistościach nie piszę :mrgreen:
A poza tym, że Cię love i tak każdy wie :lol:

Redaf mnie zabiła :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw paź 21, 2010 14:10 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

redaf pisze:
kiche_wilczyca pisze:

Obrazek
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw paź 21, 2010 20:43 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

Inguś, pamiętasz czarną koteczkę malutką - Pętelkę ;)

Zdjęcie z czerwca tego roku :)
Obrazek
mam nadzieję, że koleżanka, która ma tę kotkę nie zamorduje mnie za wstawienie jej zdjęcia tutaj :oops:

WarKotka

Post » Czw paź 21, 2010 21:32 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

kiche_wilczyca pisze:Inguś, pamiętasz czarną koteczkę malutką - Pętelkę ;)

Zdjęcie z czerwca tego roku :)
Obrazek
mam nadzieję, że koleżanka, która ma tę kotkę nie zamorduje mnie za wstawienie jej zdjęcia tutaj :oops:

Pętelka? 8O ona poszła do takiego fajnego zazwierzęconego domu, na pewno był tam "zając".. o ile dobrze pamiętam, Pani miała imię na J ;) .

Georg-inia

Post » Czw paź 21, 2010 22:07 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

Zajęcy są dwa Andzia i Czesio :D
I potwierdzam - to bardzo fajny domek :)

WarKotka

[poprzednia][następna]