Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
atla pisze:o! Inga masz "seksmisję" w domu![]()
Georg-inia pisze: Te konie są pod rekreację, mam bliziutko, ale jedno mnie powstrzymuje: powiedzmy, że jakoś się na tego konia biednego wtarabanię. KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne
Georg-inia pisze:Jak wiecie uczę się pilnie. Może nie przez całe ranki, ale się staram![]()
Byłam "ze szkołą" na wycieczce w Michałowie. Kto nie wie - jest to obok Janowa - polska stadnina, gdzie hoduje się araby. No to Wam pokażę parę zdjęćoczywiście wszystko są miniaturki, można powiększyć. Niestety zdjęcia nie są najlepszej jakości
było pochmurno, popadywało, nie chcieliśmy koniom lampami po oczach dawać, więc wyszło, co wyszło...
Araby na wybiegu
i w stajni - tu akurat źrebięta z opiekunkami
Mój ulubiony źrebak - usiłował zjeść mi kurtkę, a jak się odsunęłam - to sami widzicie - język pokazał![]()
Nawet wśród tak luksusowych koni zdarzają się opiekunowie-idioci. Ta klacz jest własnością prywatną. Jej właściciel uparł się na krycie w okresie całkiem bezsensownym i teraz maluszek zamiast paść się na świeżej wiosennej trawce - siedzi z mamą w boksie. Mało tego. Szanowny właściciel zmienił zdanie, już nie chce ani malucha, ani jego mamy
oprócz koni czystej krwi arabskiej w Michałowie są tez inne rasy:
konie wielkopolskie
i konie śląskie
a także piękne, wystawowe i zbierające nagrody jersey'ki. Tu akurat cielaczek:
Jest koński cmentarz. Bo żaden koń z Michałowa nie trafia do rzeźniwszystkie konie na emeryturze dożywają swoich dni tutaj, a potem są grzebane w specjalnym miejscu. Te nadzwyczaj zasłużone dostają swoją tabliczkę na pamiątkowym kamieniu
a teraz - uwaga! uwaga! klękajcie narody. Najpiękniejszy i chyba najcenniejszy polski ogier. Proszę Państwa, oto Ganges!![]()
Ganges bardzo lubi pozować, jest przyzwyczajony do tłumu i aparatów fotograficznych, ale przy nas troszkę "zgłupiał", bo... nie został uprzedzony, że będzie podziwiany. Poważnie. Te konie przed wystawami i pokazami są czyszczone, kąpane, czesane - wtedy wiedzą, że za chwilę zostaną wystawione na widok publiczny. No i Ganges był troszkę zawstydzony, że mu zdjęcia robią, a on taki "nieubrany"![]()
a na koniec konie akurat dla mnie - nie miałabym napadu lęku przestrzeni przynajmniej![]()
kiche_wilczyca pisze:Inguś, nie zamieniłaś opisów koń wielkopolski i śląski ze zdjęciami? Bo tak coś mnie sie wydaje, że odwrotnie powinno być, przynajmniej z budowy koni tak wynika - ślązak pomimo prac uszlachetniających nadal ma dużo ze ślązaka starego typu, czyli nadal jest masywniejszy od wielkopolaka...![]()
kiche_wilczyca pisze:Georg-inia pisze: KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne
Oj Inguś, toż to najmniejszy problem, trza tylko odpowiednio z koniem zagadać, a on już się tym zajmie
redaf pisze:kiche_wilczyca pisze:Georg-inia pisze: KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne
Oj Inguś, toż to najmniejszy problem, trza tylko odpowiednio z koniem zagadać, a on już się tym zajmie
Nie bój żaby, Georg-inia.
Araby są niewysokie, lot nie będzie długi.
redaf pisze:kiche_wilczyca pisze:Georg-inia pisze: KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne
Georg-inia pisze:opisała każdego kota, opisała TZ-ta, a ja to co? pies? gdzie zachwyty nad moją urodą, charakterem i grzecznością, a?![]()
![]()
kiche_wilczyca pisze:Inguś, pamiętasz czarną koteczkę malutką - Pętelkę
Zdjęcie z czerwca tego roku
mam nadzieję, że koleżanka, która ma tę kotkę nie zamorduje mnie za wstawienie jej zdjęcia tutaj
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 137 gości