~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 16, 2010 20:00 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~POMOCY !!!!!!!! str 26.

Zapomniałam dodać, że Mała Mi została zarezerwowana przez pewną parę :)

Ksiezna Joanna: mam tylko małą prośbę do Ciebie: trochę było zamieszania, nawet nie dowiedziałam się, jak mają na imię przyszli opiekunowie Małej Mi. Dopilnuj proszę żeby wysterylizowali małą w odpowiednim czasie, no i żeby byli świadomi wszelkich niebezpieczeństw związanych z oknami (solidne siatki)
Jeszcze pewnie raz z nimi pogadamy o tym przy okazji adopcji.

Jeszcze raz: bardzo Wam dziękuję!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob paź 16, 2010 20:24 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~POMOCY !!!!!!!! str 26.

:1luvu: dziękujemy Aniu :1luvu:

Postaram się Wiolę i Łosia uświadomić jak mogę, ale oni niemal zawsze mieszkali z kotami, więc myślę, że nie będzie problemów :-)

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Sob paź 16, 2010 20:48 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~POMOCY !!!!!!!! str 26.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Powiedzcie mi, jeśli wiecie, jak chcę wystawić bazarek na Milanówek, to jaki tytuł wpłaty wpisywać, żeby to były wpłaty dla kociarni?
www.mintandlavender.pl

lawenda99

Od: Nie lip 22, 2007 16:24

Post » Nie paź 17, 2010 10:14 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~POMOCY !!!!!!!! str 26.

Lawendo.. najlepiej by było gdyby wpłaty poszły na konto Twoje lub moje lub żeby za pieniądze z bazarku zostały zakupione dobre saszetki czy puszki dla maluchów, których mamy aktualnie dużo :(

Podrzucono nam pięknego małego białego kocurka w niebieskie łaty.. Przyszli do schronu ludzie, którzy stwierdzili, że już kota nie chcą bo Pani zaszła w ciążę i dostała uczulenia.. 8O Pracownik kota nie przyjął.. bo i nawet gdyby chciał to by nie mógł.. no to ludzie zostawili go w transporterku pod bramą.. w ten ziąb.. dorzucili jeszcze jego budkę.. fajnie, nie?
Kocurek jest przesympatyczny i proludzki i w ogóle megamiziak ! Jedziemy dziś z nim do weterynarza na kontrole.
Jakby ktoś chciał go przytulić to zapraszam do kontaktu ze mną : Ania 507 36 16 47 :)

Dostałam też smsa od Rafała, że mamy nowe trzy kociaki..

i jeszcze 10cio letni kocurek ma przyjechać..

no ja rozumiem.. ale żeby na jesieni taki wysyp? Całe lato cisza spokój a tu teraz zapełnienie..

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie paź 17, 2010 10:18 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Ok, tak zrobię - prześlij mi proszę nr konta na PW.
www.mintandlavender.pl

lawenda99

Post » Nie paź 17, 2010 10:42 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

naprawde rece opadają - co za ludzie... :( :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie paź 17, 2010 17:36 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Obrazek

Dziś mija rok do dnia, w którym Rysiu pojechał do nowego domu. O tym co przez ten rok się zdarzyło możecie poczytać tu:

http://brahdelt.blogspot.com/2010/10/pierwsza-rocznica-first-anniversary.html

A tutaj chyba najlepszy dowód (fotograficzny), że Ryśkowi w nowym domu jest dobrze:

http://brahdelt.blogspot.com/2009/10/sick.html
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie paź 17, 2010 18:10 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
www.mintandlavender.pl

lawenda99

Post » Nie paź 17, 2010 18:42 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

tsy nowe maluszki są już na DT u monikah :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie paź 17, 2010 22:42 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Dziś odwiedzili nas Paweł i Magda. Przyszli poznać nasze koty i być może w przyszłości zechcą wziąć któregoś do domu. Na początek wpuściliśmy ich do naszej "małpiarni", maluchy miały używanie. Mała Mi oczywiście wlazła na głowę, Mały Rysio zapomniał, że się boi i chyba mu nawet zostało, bo potem nie był już taki bojący (gdy wychodziłem z kociarni parę godzin później, to Rysio pozwolił się wygłaskać i mruczał z całych sił, a do tego walił najprawdziwsze baranki :) ). Lukrecja też się trochę ośmieliła. Jej oko wydaje się być już zdrowe, ale będzie jeszcze dostawać krople, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok.

Potem nasi goście zajęli się Pyśkiem, który stał się bardziej śmiały i chyba nie jest już tak bardzo przerażony schroniskiem. Umieściliśmy go w izolatce z oknem i Pysiek spędza przed nim duuużo czasu obserwując spadające liście i przelatujące ptaki. Niestety na Pyśkowym nosie pojawiło się coś. Ciemna plamka. Jutro ma się okazać co to za cholerstwo.

Nasz nowy podrzutek też został wygłaskany, bardzo tego potrzebował. Paweł i Magda nadali mu imię Michaś. Michaś jest trochę brudny, co jest trochę dziwne, bo trafił do nas w kontenerze wraz z budką i sądziliśmy, że to kot-domator. Michaś ma trochę dziwne objawy: czasem rozjeżdżają my się tylne łapki, tak, jakby się ślizgał. Nie dzieje się to cały czas, ale da się to od czasu do czasu zauważyć. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co to może być? Wydaje się, że Michasia nic nie boli, zachowuje się normalnie. Dwa dni temu był odrobaczany.

Jak tylko nowe maluchy dojdą do siebie, to pewnie pomyślimy o połączeniu ich z resztą młodziaków. Będzie im weselej razem, a my będziemy mieć więcej miejsca na nowe (bo prędzej czy później będą) koty. Ale najpierw całą piątkę czekają testy FIV/FELV. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon paź 18, 2010 20:39 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Obrazek

Dziś mija rok do dnia, w którym Rysiu pojechał do nowego domu. O tym co przez ten rok się zdarzyło możecie poczytać tu:

http://brahdelt.blogspot.com/2010/10/pierwsza-rocznica-first-anniversary.html

Rysiek, klusku kochany :1luvu:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Wto paź 19, 2010 20:19 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Michaś

Michaś jest podrzutkiem. Trafił do nas w ostatni piątek. Jest oswojony, trochę brudny i uwielbia przebywać na kolanach. Ma bardzo ciekawe, niebiesko-białe umaszczenie. Jest naprawdę fajnym młodym kocurkiem.

Oto Michaś na filmie:

http://www.youtube.com/watch?v=MzK4bIol500

I na zdjęciach:

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Wto paź 19, 2010 22:32 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Michaś jest taki słodki i przylepny...tak się tuli do człowieka, że naprawdę smutno się robi, że ktoś go tak po prostu zostawił...
A taki jest delikatny, że byłam przekonana, że to koteczka :-)

Wielkie kciuki za domek :ok:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Śro paź 20, 2010 8:19 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Wiola i Maciek potwierdzają, że przyjadą po Małą Mi 7-go listopada. To niedziela. Kto będzie mógł przeprowadzić tę adopcję?
(Ja bym pewnie mogła podjechać, jeśli nikt inny nie będzie mógł, ale jeszcze nigdy nie przeprowadzałam adopcji w imieniu schronu)
Mam ich dane do umowy, oraz telefon, jeśli ktoś chciałby jeszcze z nimi pogadać.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw paź 21, 2010 9:27 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

bezustanne kciuki za Wasze kotki :ok: :1luvu: :ok:

Michaś super :love: choc na zdjeciach wyglada na krowke :wink:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]