Killatha pisze:Zofia&Sasza pisze: ..... ale na wstępną wizytę u weta???
za wstępną wizytę u weta też trzeba zapłacić
za darmo wet nie zrobi niczego
Ale tu jest mowa o braku czasu, a nie pieniędzy. Poza tym za darmo nie zrobi, ale na kreskę?
Moderator: Estraven
Killatha pisze:Zofia&Sasza pisze: ..... ale na wstępną wizytę u weta???
za wstępną wizytę u weta też trzeba zapłacić
za darmo wet nie zrobi niczego
barracuda26 pisze:Przyjechał, o godz. 20 ej w niedziele. Jak przyjechał to się okazało, że kot ma świerzba. Jak go potem oglądnęłam to się okazało że ma również wszy/pchły (nie wiem dokładnie co). Właścicielka która go znalazła twierdziła że został przebadany, odrobaczony i odpchlony, odwszawiony. Praktyka pokazała jednak że nie. Osoba która go znalazła nie pofatygowała się nawet żeby go umyć. Kot był brudny i śmierdzący.
Basia1968 pisze:i juz odpowiadam.
niektóre fakty sie nie zgadzają:
mówiłam przecież, że odrobaczyłam go połową dawki w domu. Mówiłam przecież przez telefon, że nie byłam u weta, bo nie miałam czasu, a kotek wygląda na zdrowego. Miałam iść do weta. Nie miał kataru, nie miał zaropiałych oczek, jadł chętnie, nie miał biegunki. Ogłoszenie wyszło jednego dnia - dwa dni po znalezieniu. Doświadczenie z kotami mam, gdyz mam koty od 35 lat!
Nie wciskam nikomu żadnych chorych zwierząt. Świerzb jest częstą chorobą kotów, tych domowych także.
(...)
NIGDY NIE MIAŁAM SKARG NA TO, ŻE WYDAJE ZWIERZĘTA CHORE. TUTAJ SYTUACJA BYŁA O TYLE TRUDNA, ŻE KOCINA TRAFIŁ DO MNIE W BARDZO GORĄCYM OKRESIE. OD ZNALEZIENIA DO ADOPCJI 7 DNI!!
GDYBY KOTEK MIAŁ JAKIEKOLWIEK OBJAWY CHOROBOWE, TO NA PEWNO BYŁABYM U WETA Z NIM.
WYKARMIŁAM, WYTULIŁAM, MIAŁ CIEPLUTKO.
Alina-S pisze:Potrzebujący Kot który stanie nam na drodze w momencie kiedy w portfelu mamy na wizytę u weta
Zofia&Sasza pisze:Alina-S pisze:Potrzebujący Kot który stanie nam na drodze w momencie kiedy w portfelu mamy na wizytę u weta
??????
Alina-S pisze:Zofia&Sasza pisze:Alina-S pisze:Potrzebujący Kot który stanie nam na drodze w momencie kiedy w portfelu mamy na wizytę u weta
??????
Czyżby te znaki zapytania oznaczały że każdy pomagający musi mieć kasy jak lodu i nieograniczone konto ze złotą kartą? niestety większość z nas żyje z pensji i często bliskiej płacy minimalnej
Alina-S pisze:Oczywiście że leczyć ale trzeba również zrozumieć ludzi którzy oferują swą pomoc zwijając z ulicy kota który bez tej pomocy niewykluczone że był skazany na śmierć. Ale dla niektórych pomoc jest mało istotna ważniejsze są że tak to nazwę uchybienia formalne. Dla przykładu podam: Jeśli Babcia znajdzie kota . zrobi ogłoszenie i go odda komuś do domu stałego to też rozpęta się burza? Intencje i chęć pomocy nie są ważne? Zapewniam cię że musiał być poważny powód że akurat tak się stało a nie inaczej więc proszę Zofia&Sasza może już odpuść Basia chyba ma juz dość
Zofia&Sasza pisze:Alina-S pisze:Oczywiście że leczyć ale trzeba również zrozumieć ludzi którzy oferują swą pomoc zwijając z ulicy kota który bez tej pomocy niewykluczone że był skazany na śmierć. Ale dla niektórych pomoc jest mało istotna ważniejsze są że tak to nazwę uchybienia formalne. Dla przykładu podam: Jeśli Babcia znajdzie kota . zrobi ogłoszenie i go odda komuś do domu stałego to też rozpęta się burza? Intencje i chęć pomocy nie są ważne? Zapewniam cię że musiał być poważny powód że akurat tak się stało a nie inaczej więc proszę Zofia&Sasza może już odpuść Basia chyba ma juz dość
To nie jest "babcia" tylko osoba od dość dawna - jak rozumiem - działająca na rzecz zwierząt. EOT
Alina-S pisze:Oczywiście że leczyć ale trzeba również zrozumieć ludzi którzy oferują swą pomoc zwijając z ulicy kota który bez tej pomocy niewykluczone że był skazany na śmierć. Ale dla niektórych pomoc jest mało istotna ważniejsze są że tak to nazwę uchybienia formalne. Dla przykładu podam: Jeśli Babcia znajdzie kota . zrobi ogłoszenie i go odda komuś do domu stałego to też rozpęta się burza? Intencje i chęć pomocy nie są ważne? Zapewniam cię że musiał być poważny powód że akurat tak się stało a nie inaczej więc proszę Zofia&Sasza może już odpuść Basia chyba ma juz dość
Alina-S pisze:Tym bardziej ma na koncie sporo uratowanych stworzeń i musiał być powód że tak się stało a nie inaczej. Nie każdy musi wywlekać swoją osobistą sytuację na forum publiczne. Może naprawdę odpuść
Killatha pisze:ten kot był u Basi TYLKO tydzień
na zdjęciu wygląda na zadbanego, uszu brudnych też nie ma
proszę, wyciągnijmy wnioski z sytuacji i przestańmy już atakować
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 42 gości