Moja pani chciała mnie uśpić... Teraz mam wspaniały domek!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 19:39 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

W takim razie czekam na wiadomości ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon paź 18, 2010 19:51 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Koleżanka ma lekarza ok. 16.30 więc może podrzucić kota w godzinach 15-16 w środe dla Ciebie anika, jednak powiedz gdzie dokładnie.
Podaj mi proszę numer kom oraz adres na PW
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Pon paź 18, 2010 20:30 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

OK, to tak:

Anika, podaj Lidce namiary do siebie :wink:

A mnie adres swojej Babci, to podjadę prosto od lekarza (psychiatry zresztą, ale mnie chodzenie do takich raczej nic już nie pomoże :ryk: ).
Do domu i tak bym Cię nie wpuściła :pig: , nie ma szans, sama rozumiesz czego można oczekiwać ze strony 10 kotów po prawie 12-godzinnej nieobecności w mieszkaniu :roll:
Ale jeżeli masz ochotę wycałować Plusia w jego durne czółko, to oczywiście zapraszam innym razem :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto paź 19, 2010 13:51 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Mam już adres Babci *aniki*, bardzo się cieszę, że mogę temukoczurowi pomóc :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 14:18 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Ja także mam potrzebne dane :)
kocio pojedzie bezpośrednio do babci Aniki.
Wielbładzio, powiedz mi proszę jak będzie wyglądała sprawa z transporterem? Znajdzie się jakiś dla kotecka? :wink:
Obrazek

lidka_park

Post » Wto paź 19, 2010 14:28 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Ja nie zdążę już dziś w żaden sposób podrzucić transportera do Babci Aniki, jutro również nie dam rady przez cały dzień go ze sobą nosić :?
Może umówimy się, że przy najbliższej okazji - jesli dacie mi o niej znać!!! - oba te transportery (ten, który mam po Totce i ten, w którym przyjedzie Gramek) oddam evalli, czy komukolwiek innemu, kto będzie do Was jechał?

Bo chyba bez sensu, żebym po lekarzu wracała się do domu po transporter :roll:

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 14:32 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Wielbłądzio pisze:Ja nie zdążę już dziś w żaden sposób podrzucić transportera do Babci Aniki, jutro również nie dam rady przez cały dzień go ze sobą nosić :?

Rozumiem, że chodzi o poprzedni transporter? Może ja mogę gdzieś go podrzucić? Dziś to nie, ale coś pisałyście o jutrze?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto paź 19, 2010 14:40 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Na przykład :wink:

Chodzi o jakikolwiek, w który można byłoby przepakować Gramka, żeby kolejny AFN-owski nie musiał zostawać w Warszawie :oops:

Ja mogłabym rano wziąć go do pracy, ale musiałabyś go zabrać przed 16.00 (nie chodzi tylko o noszenie, ale i o fakt, że mój ojciec nie może go zobaczyć, bo skojarzy to z wzięciem nowego kota) i zawieźć na Mokotów do Babci Aniki - a też pracujesz, prawda :roll: ?

Nie wiem, o której dzisiaj na dobre będę w domu i czy sama. Ewentualnie mogłabym spróbować Ci go przed nocą podrzucić (jeżeli chcesz, to może być nawet z zawartością :mrgreen: ), ale jak poradziłabyś sobie jutro???

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 14:52 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

W jakiej części Mokotowa mieszka Babcia Aniki - mój transporter chwilowo stoi pusty a dziś nie ma TZ więc po wysadzeniu suci mogłabym się gdzieś przespacerować:twisted: O jakim odkażaniu pisze Anika - gdyby kicio okazał się chory?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 19, 2010 17:54 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Rozmawiałam z kussad - ma dziś wieczorem podrzucić swój transporter do Babci *aniki*.
Gramek po przyjeździe zostanie w niego przepakowany, dzięki czemu AFN-owski transporter będzie mógł od razu wrócić na swoje śmieci :wink:

Z odkażaniem nie panikujmy :wink: : wydaje mi się, że wystarczy, jeśli po tym jednorazowym użyciu wymoczę go w wannie z domestosem (tak robię zawsze po powrocie z kotami z lecznicy, na wszelki wypadek :oops: to znaczy transportery moczę w domestosie, nie koty :wink: )

Czyli transporter dotrze na miejsce już dziś, a kot jutro około 15.00 - 16.00. Ja będę ostatnia :wink: , pewnie koło 18.00.

Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc :1luvu: !!!

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 19:18 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Zgadza się Wielbłądzio :)
Gramek jest zaszczepiony, odrobaczony, zachipowany i odpchlony aby nic tam w nowe stado się nie przeniosło. Jutro w południe wyjeżdża ze schroniska do swojego DT :kotek:
Gramek u weterynarza był bardzo zestresowany, w schronisku też sie nie odnajduje. Nagle z wielkiej przestrzeni jaką miał, czyli mieszkanie i podwórko wylądował w małej klatce :( Na pewno będzie potrzebował trochę czasu na zaaklimatyzowanie się...

Numer kontaktowy przekazałam, jakby co tez będę pod telefonem.
Oby wszystko się udało :ok:
Ostatnio edytowano Wto paź 19, 2010 19:29 przez lidka_park, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

lidka_park

Post » Wto paź 19, 2010 19:24 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Jestem ponownie - wróciłam już z podwójnego spacerku - Pusty transporterek już zawiozłam :D Ktoś biało-szary koniecznie chciał w nim jechać na wycieczkę :twisted:
Powodzenia jutro podczas kolejnej części akcji :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 19, 2010 22:25 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

kussad pisze:O jakim odkażaniu pisze Anika - gdyby kicio okazał się chory?

O profilaktycznym 8) Mam jedną taką malutką, choć już 7 miesięczną, kotkę, co prawda szczepioną, ale nigdy nic nie wiadomo, a wolałabym wirusów (a w schronisku na pewno ich pełno) celowo nie przynosić do domu ;) I nie chodzi o samego kota, ale o to co może przynieść na łapkach i futrze i pozostawić w transporterze...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro paź 20, 2010 7:53 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

Cieszę się, że Gramek będzie już wstępnie 'obrobiony', może obejdzie się bez kursu do lecznicy :wink:

Nie mogę się doczekać 'mojego' czarnego koczura :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Śro paź 20, 2010 8:59 Re: Pilne DT! Pomocy! Moja pani chce mnie uspić :( Ostróda

*anika* pisze:
kussad pisze:O jakim odkażaniu pisze Anika - gdyby kicio okazał się chory?

O profilaktycznym 8) Mam jedną taką malutką, choć już 7 miesięczną, kotkę, co prawda szczepioną, ale nigdy nic nie wiadomo, a wolałabym wirusów (a w schronisku na pewno ich pełno) celowo nie przynosić do domu ;) I nie chodzi o samego kota, ale o to co może przynieść na łapkach i futrze i pozostawić w transporterze...

Właściwie na wszystko to samo narażamy się a raczej to drugie zwierzę podczas każdej wizyty u weterynarza :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]