pies ma DS- potrzebna pomoc finansowa, jedzenie itp!!!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 2:30 Re: KTO MA KONTO NA DOGO PILNE-WROCŁAW

Straż dla zwierzat najpewniej wsadzi psa do schronu, o ile go wogóle złapią, bo jak ucieka o moze być problem. Wydaje mi się że palmera nie mają.....

Moim zdaniem próby łapania sa do bani, kazda kolejna obława będzie wzmagac niepewność i nieufność psa. - lepiej, żeby założycielka wątku spróbowała trochę psa oswoić, np podkarmiając i mozna by spróbować go za kilka dni złapać po nakarmieniu sedalinem- warunek jest taki, że trzeba go spokojnie obserwowac aż przyśnie, żeby się gdzieś nie "rozjechał" poza zasiuegiem łapiących.

Ja mieszkam niedaleko, tylko, że teraz mam okropnie mało czasu na cokolwiek, nie wiem, który dzień najbliższy będę miała wolny....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon paź 18, 2010 6:15 Re: KTO MA KONTO NA DOGO PILNE-WROCŁAW

właśnie w tym problem - że mieszkam teraz na dwa mieszkania :oops: po śmierci babci częściowo na Pabianickiej bo opiekujemy się schorowany dziadkiem a częściowo na Żytniej
pies około 20-21 jest już spowrotem na tym trawniku i śpi - tej nocy co prawda nie spałam na Żytniej ale wiem od taty bo był rano zostawić mu troszkę jedzenia że pies dalej tam bytuje :(
ja generalnie sama nie daję rady ,dziś pomoc Taty odpada bo ma nockę także nie wiem czy ktoś go dziś nakarmi :(
mi samej brakuje powoli czasu na wszystko a nie wiem czy straży uda się go złapać
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon paź 18, 2010 8:44 Re: KTO MA KONTO NA DOGO PILNE-WROCŁAW

relacja z dziś -poniedziałek godzina 9 ( wiadomości od taty) przekazane mi telefonicznie
psa póki co nie ma,powyjadał wszystko z misek ,nie wiem czy straż podejmowała jakąkolwiek interwencje rano bo nikt nic nie widział
jak psiak będzie tam potem - to oczywiście napiszę - mnie się wydaje że on biega w około bloków a potem i tak tam wraca
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 19, 2010 7:26 Re: KTO MA KONTO NA DOGO PILNE-WROCŁAW

kolejna relacja - wtorek - dzwoniłam do straży czy nie złapali go przypadkiem bo nie ma go już w tym miejscu w którym był- odpowiedź NIE
pies przeniósł się na boisko - 2 bloki dalej ,ponoc teraz tam bytuje - ja go nie widziałam osobiście,wiem od sąsiadów
i teraz dziewczyny - kto może tam w wolnej podjechać i wybadać sprawę ,podkarmić :?: :?: :?:
mnie dziś znów nie ma do 18 bo pracuję do późna :( wrócę już ciemno jak w d...., a na boisku zero latarni
straż ma już na razie nie interweniować - więc psiak jest skazany na zimno,głód i błąkanie się po podwórkach :( do tego wiem że kuleje już na 1 łapę - sąsiad mi doniósł
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 19, 2010 9:23 Re: pies długo nie pociągnie -kuleje :( WROCŁAW HELPP

wątek psiaczka na dogo http://www.dogomania.pl/threads/194855- ... st15573487
A byłaby szansa na zdjęcia? Bo tu raczej będą potrzebne
Obrazek

kinga_kinga7

Od: Czw sty 14, 2010 13:43

Post » Wto paź 19, 2010 9:27 Re: pies długo nie pociągnie -kuleje :( WROCŁAW HELPP

kinga_kinga7 - bardzo bardzo bardzo dziękuję :!: :!: :!:
spróbuję w najbliższym czasie cyknąć jakąś fotkę na jak niego trafię - dzis może mi się to nie udać bo będę późno w domu
ale może jutro się uda
nękam tą straż telefonami - ale niestety usłyszłam odpowiedź " może pani uda się go złapać" ,przypiąć na smycz itp
jakoś nie bardzo - bo mój piesek jest dużo mniejszy i szelki tylko mam dla niego ,żadnej obróżki :(
niestety na psach się nie znam - nie wiem jak mogę mu pomóc , a te osiedlowe tułaczki są dla niego niebiezpieczne
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 19, 2010 9:35 Re: pies długo nie pociągnie -kuleje :( WROCŁAW HELPP

A co po złapaniu??
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 19, 2010 9:40 Re: pies długo nie pociągnie -kuleje :( WROCŁAW HELPP

chyba tylko schronisko - nie wiem innych pomysłów nie mam na obecną chwilę :(
ale chyba schronisko lepsze niż to że może skończyć pod kołami - Zaporoska to boczna Grabiszyńskiej - nie ukrywam że bardzo ruchliwa ulica :(
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 19, 2010 20:01 Re: pies długo nie pociągnie -kuleje :( WROCŁAW HELPP

udało mi się dziś go pogłaskać - jedzenia nie ruszył - bo byłam go nakarmić
to ja pędęm za tel do TOZu - przyjechał pan jak tylko wyjął smycz-psina uciekła znów
teraz wyje w niebogłosy na dole pod balkonami ,złapać go będzie bardzo ciężko i pojawił się problem kolejny: ludziom z bloku powoli zaczyna On przeszkadzać :(
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw paź 21, 2010 17:12 Re: pies długo nie pociągnie -kuleje :( WROCŁAW HELPP

dawno nie pisałam a pies tak koczował na trawniku w deszczu - w końcu jakiś moherowy beret zadzwonił do schroniska,psiak dostrzał strzałkę usypiającą i go złapali i powiezli do schronu :( telefonicznie wiedziałam od sąsiadów
nie minęło kilka godzin , w bloku za mną mieszkają bardzo,bardzo biedni państwo - pojechali do schronu po tego psa i przywieźli go do swojego ciasnego mieszkania - mają mało kasy nawet na jedzenie - więc póki co pies będzie tylko na DT u nich
obiecałam szukać DS i pomóc jak będę mogła - wydałam już ostatnie 20zł na karmę - pytanie kto może pomóc :?: :?: :?: :?:
jak tylko pożyczę aparat bo mój szlak trafił to obiecuję wrzucić fotki i będę działać z ogłoszeniami ostro
tyle na dziś - na obecną chwilę
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia]