Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
MIGOTYNKA pisze:Musiałam odseparować małego od mamy, bo chce ssać i ona mu pozwalale jak uciska łapkami to szwy podrażnia i zakrwawiła :/Swoja drogą zastanawia mnie czy on ssie dla przyjemności, bo jeśli macicy nie ma to i mleka (choc tego nie jestem pewna, bo piersiach mleko jest nawet kilka miesięcy u ludzi a u kotow nie wiem) i hormonów inicjujących instynkt...a tu co..jestem w szoku. Kotka jak była czułą mama taak jest nadal..jestem w szoku.
MIGOTYNKA pisze:Kasia D. pisze: Uważasz, ze powinni robic zabiegi za Bóg zapłać, tylko dlatego, ze ludzie wolą wydac pieniądze na jednorazowe bzdety? Nie mów, ze jest inaczej. Widze, w hipermarketach, co ludzie wrzucają do wózków.
Hm, nie potrzebnie się unosisz, naprawdę. Po pierwsze- dlaczego sądzisz, że "wydają na jednorazowe bzdety" i co to ma wspólnego z moim postem? Mam się domyślać, sugerujesz coś? nie rozumiem oburzenia.
Dwa, skoro przygarnęłam kotkę z młodymi, oczywistą rzeczą jest dla mnie, że poniosę koszty zabiegu i z tym się liczyłam. Mój status materialny mi na to pozwala. Znam jednak takie rodziny, które kochają zwierzęta, dbają o nie, szanują, ale po prostu nie stać ich na zabieg i tyle. I wyobraź sobie, że przeliczają na to, co i ile kupili by za to swoim dzieciakom. Uważasz to za nienormalne? Nie robią tego i młode zwierzęta giną i brutalny sposób.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 310 gości