berni pisze:
Czyż nie jest po prostu przepiękny??
..........
Piękny

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
berni pisze:
Czyż nie jest po prostu przepiękny??
..........
miszelina pisze:Kurcze.....
A nie da się go zaszczepić?
berni pisze:Miałam pierwszy telefon o Jasia...
i uświadomił mi, że to będzie bardzo trudna adopcja...
przecież Jasio nie jest nawet zaszczepiony, jest starszym kotkiem i nie ma badań krwi, więc nie wiadomo co w nim "siedzi", ma podobno ząbki do czyszczenia...
mówiłam pani o tych badaniach etc...no i obiecanego maila już nie dostałam...
Jasiowi przydałby się prawdziwy dt...
berni pisze:nie, to nie tak było z tym telefonem. Chyba za dużo skrótów myslowych użyłam, a i z formułowaniem mysli u mnie ostatnio nie najlepiej.
Dziewczyna chciała Jasia, bo starszy i w jakimś stopniu ułomny. W trakcie rozmowy poruszyłam temat szczepień, badań krwi, doleczania uszka, porządnego odrobaczania, ząbków....Że na dzień dzisiejszy nie wiem czy Jasio ma zdrowe nerki, czy nie ma kłopotów z kryształami, że tak na prawde to wszystko wyjdzie o nim w tzw. praniu podczas badań....i opadły mnie straszne wątpliwości czy powinnam takiego kota wydawać...więc to ja sobie sama uświadomiłam że to będzie trudna decyzja, bo kota nie znam za dobrze, bo nie wiem zbyt wiele o jego zdrowiu...że domek musi być przygotowany na to różne opcje,niekoniecznie pozytywne.
I niestety, jakoś tak dziewczyna mnie nie przekonała, że tak całkowicie zdaje sobie z tego sprawy. Dziewczyna na pewno ma dobre serce.
A może jeszcze wyśle mi maila...
Nie mam doświadczenia w szukaniu domków dla kotow które nie są pod moją bezpośrednią opieką, o których mogę dużo powiedzieć, których stan zdrowia przeważnie znam...może zbyt spanikowałam...
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar i 22 gości